Tusgen

Smerter i benene

Hvad er smerter i benene?

Smerter i benene er nogen form for smerte eller ubehag i benet, fra hofteleddet til hælene. Smerter i benene er en ret almindelig klage. Dine ben består af led, muskler, sener, ledbånd, nerver og blodkar, som alle er underlagt skade, infektion eller andre sygdomme, der kan forårsage smerter i benene.

Smerter i benene kan kortvarigt vare eller være konstant, og påvirke hele dit ben eller kun et bestemt område. Din smerte kan føle ømme, piercing eller prikken. Pain-lignende fornemmelser ofte beskrevet som stifter-og-nåle, prikkende eller brændende fornemmelser kaldes paræstesi. Smerter i benene kan simpelthen irriterende og ubehageligt, eller så invaliderende, at du ikke kan lægge vægt på dine ben eller gåtur.

Smerter i benene kan opstå fra en lang række sygdomme, der spænder fra utilsigtet traumer til nervesygdomme. I mangel af traumer eller andre symptomer er smerter i benene almindeligt forårsaget af en muskelkrampe, også kaldet en "charley hest." I nogle tilfælde kan smerter i benene har oprindelse i en anden del af kroppen, såsom ryggen. Denne type smerter i benene kaldes henvist smerter i benene. Hvis du oplever andre symptomer sammen med din smerter i benene, skal du sørge for at fortælle din sundhedspleje udbyder. Denne information vil hjælpe din læge afgøre en diagnose.

Smerter i benene kan også være et symptom på dyb venetrombose (blodprop i benet), der er en alvorlig og livstruende sygdom. Den blodprop i benet kan bryde løs og forårsage en lungeemboli i lungen, et hjerteanfald, eller endda slagtilfælde Seek. Øjeblikkelig akut lægehjælp, hvis du oplever smerter i benene efter mild motion eller anstrengelse, eller hvis du oplever smerte, hævelse, rødme og varme i læggen.

Smerter i benene, der stammer i lænde-området og rejser ned balder, ledsaget af tab af blære eller tarm kontrol, er et tegn på en klemt nerve. Denne alvorlige sygdom bør evalueres snarest muligt i en nødsituation medicinsk indstilling. Hvis dine ben smerter er vedvarende eller får dig til bekymring, skal du kontakte en læge.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med smerter i benene?

Andre symptomer kan forekomme med smerter i benene, afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Hvis du har en feber, dit ben smerter er sandsynligvis på grund af infektion eller betændelse. Smerter i benene på grund af gigt kan forekomme med stivhed og nedsat vifte af bevægelse. Du kan også opleve ankel eller hofte smerter.... Læs mere om smerter i benene symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til smerter i benene?

Infektionssygdomme, blodcirkulationen problemer, og neurologiske sygdomme kan påvirke benet. Men de fleste smerter i benene skyldes overforbrug, skade, og aldersrelateret slid på muskler, knogler, led, sener og ledbånd i benet, herunder hofte, knæ og ankel. Normalt disse sygdomme er ikke alvorlige, og du kan i høj grad forebygge og behandle overforbrug og skade problemer med egenomsorg foranstaltninger og livsstilsændringer. For eksempel ordentlig hvile i mellem perioder med anstrengelse og afholde sig fra ekstrem sport uden ordentlig diseaseing er to praktiske metoder for at undgå ben traumer.... Læs mere om smerter i benene årsager