Tusgen

Spørgsmål til Spørg før operation

Vigtige spørgsmål at stille, før de har kirurgi

Millioner af mennesker vil blive opereret hvert år. Det er vigtigt for patienterne at blive informeret om operationen blive anbefalet, især hvis det er elektiv kirurgi (en operation, du vælger at have udført), snarere end en akut kirurgi (også kaldet akut kirurgi). Alle indgreb har risici og fordele, som du bør gøre dig bekendt med, før de beslutter, om proceduren er passende for dig.

Følgende er vigtige spørgsmål, du bør gennemgå med din læge forud for operationen. Spørg din læge til at forklare de svar klart og bede om yderligere afklaring, hvis du har problemer med at forstå en forklaring og / eller medicinske termer. Nogle patienter finder det nyttigt at skrive deres spørgsmål ned før tid og bringe en båndoptager til at hjælpe dem med at gennemgå de oplysninger diskuteret før der træffes en endelig beslutning.

Det er vigtigt at huske, at en velinformeret patient tendens til at være mere tilfredse med udfaldet eller resultatet af en procedure.

 • Hvad er operation, der anbefales?

  Din læge bør klart forklare den kirurgiske procedure, forklarer trin involveret og give dig med illustrative eksempler. Du bør spørge, om der er forskellige metoder til at udføre denne operation, og hvorfor han eller hun favoriserer den ene måde frem for en anden.

 • Hvorfor er nødvendigt proceduren?

  Grunde til at have kirurgi, kan variere fra lindre eller forhindre smerte at diagnosticere et problem at forbedre kroppens funktion. Spørg din læge til specifikt forklare, hvorfor denne procedure er blevet anbefalet til dig og sørg for at du forstår, hvordan det kan forbedre din medicinske sygdom.

 • Hvad er mine alternativer til denne procedure? er der andre behandlingsmuligheder til rådighed baseret på min nuværende medicinske sygdom?

  I nogle tilfælde kan medicin eller kirurgiske behandlinger, såsom livsstilsændringer, være lige så nyttige i at forbedre en sygdom som kirurgi. Din læge bør klart forklare fordele og risici ved disse muligheder, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvorvidt indgrebet er nødvendigt. Sommetider "vagtsomme venter" er angivet, hvor lægen vil overvåge din sygdom over en periode af tid til at observere ændringer og progression af en sygdom. Du kan stadig have behov for kirurgi, eller hvis din sygdom forbedrer eller stabiliserer, kan du være i stand til at udskyde operationen. Efter en periode med "vagtsomme venter", det kan bestemmes, at kirurgi er stadig den bedste løsning.

 • Hvad er fordelene ved kirurgi, og hvor længe kan de holde?

  Det er vigtigt, at din læge skitsere de konkrete fordele ved at have kirurgi for dig. Du bør også spørge, hvor længe de fordele typisk vare. Nogle af fordelene kun vare en kort tid, og kan muligvis kræve en anden operation, mens andre kan vare et helt liv.

  Også, så spørg din læge om offentliggjorte oplysninger om resultaterne af den anbefalede procedure. Dette vil tillade dig at træffe en informeret beslutning og have realistiske forventninger til operationen.

 • Hvilke risici og mulige komplikationer af at have operationen?

  Kirurgi altid bærer nogle risici, så det er vigtigt at afveje fordele mod risici, før kirurgi. Spørg din læge til at skitsere de mulige komplikationer, såsom infektion og blødning, og mulige bivirkninger, der kunne følge proceduren. Du bør også diskutere smerter og måder at håndtere smerte, der kan følge proceduren.

 • Hvad sker der, hvis du ikke har operationen?

  Hvis du beslutter dig for, efter afvejning af fordele og risici ved operationen, ikke at have den operation, hvad der vil ske? Du er nødt til at vide, om sygdommen vil forværres, eller hvis der er en mulighed for, at det kan løse sig selv.

 • Skal jeg få en anden mening?

  Mange sundhedsplaner kræver nu patienterne at få en second opinion, før de undergik elektiv kirurgi. Din læge bør være i stand til at forsyne dig med navnene på kvalificerede personer, der også udfører proceduren. For mere information om second opinion, se Præoperativ Management afsnit i dette modul.

 • Hvad er lægens erfaring i at udføre denne procedure?

  Du kan minimere risikoen for kirurgi ved at vælge en læge, der er grundigt uddannet og har erfaring i at udføre proceduren. Du kan spørge lægen om hans eller hendes erfaring med proceduren, der udføres, herunder antallet af gange, han eller hun har udført det, og hans eller hendes rekord af succeser, samt komplikationer.

 • Hvor vil operationen blive udført?

  Indtil for nylig var de fleste operation udført på hospitaler. Men i dag er mange procedurer udføres på en ambulant basis eller i ambulant plejecentre. Dette sænker prisen på disse procedurer, da du ikke betaler for et hospital værelse. Stadig skal udføres på en indlæggelse grundlag visse procedurer. Vær sikker på at spørge din læge, hvorfor han eller hun anbefaler enten indstilling.

 • Hvilken type af anæstesi vil blive administreret?

  Din læge bør fortælle dig, om en lokal, regional eller generel anæstesi vil blive administreret, og hvorfor denne type af anæstesi anbefales til din procedure. Du bør også spørge, hvem der skal administrere anæstesi (såsom en anæstesilæge eller en sygeplejerske narkoselæge, som begge er meget kvalificeret til at administrere anæstesi), og bede om at mødes med denne person før operationen. For mere om anæstesi, se Præoperativ Management afsnit i dette modul.

 • Hvad kan jeg forvente under opsving?

  Spørg din læge, hvad de kan forvente i de første par dage efter operationen, såvel som i de kommende uger og måneder, der følger. Du er nødt til at vide, hvor længe vil du blive indlagt, hvilke begrænsninger vil blive lagt på dig, og hvis der er særlige leverancer og udstyr har du brug for på decharge. Kendskab før tid hvad de kan forvente, vil hjælpe dig med at klare og komme sig hurtigere efter operationen.

 • Hvad er omkostningerne ved denne operation?

  Fordi sundhed planer varierer i deres dækning af forskellige procedurer, kan der være omkostninger, du vil være ansvarlig for. Du bliver nødt til at vide, hvad de konkrete udgifter til operationen vil være, og hvor meget din forsikring eller sundhed planen vil dække.

Tips til at kommunikere med din læge

Det er vigtigt at kommunikere dine følelser, spørgsmål og bekymringer med din læge før at have kirurgi. Følgende forslag kan bidrage til at forbedre kommunikationen mellem dig og din læge:

 • Hvis du ikke forstår din læges svar, stille spørgsmål, indtil du gør.

 • Tag noter, eller spørg et familiemedlem eller en ven til at ledsage dig og tage noter for dig. Du kan også medbringe en båndoptager, så du kan gennemgå oplysninger senere.

 • Spørg din læge til at skrive ned hans eller hendes anvisninger, hvis det er nødvendigt.

 • Spørg din læge, hvor du kan finde trykt materiale om din sygdom. Mange læger har disse oplysninger på deres kontorer.

 • Hvis du stadig har spørgsmål, så spørg lægen, hvor du kan gå for at få flere oplysninger.

Lære om din kirurg

Det er vigtigt at have tillid til den læge, der skal udføre din operation. Hvorvidt dette er en person, du har valgt selv, eller en læge eller kirurg du er blevet henvist til, kan du sørge for, at han eller hun er kvalificeret til at udføre denne operation. Dette kan omfatte enhver / alle følgende:

 • Spørg din praktiserende læge, din lokale medicinske samfund, eller sygeforsikring for information om læge eller kirurg erfaring med proceduren.

 • Spørg om lægen eller kirurgens legitimationsoplysninger, og om han eller hun har yderligere certificeringer, der gør ham eller hende mere erfarne i at udføre proceduren.

 • Sørg for den læge eller kirurg er tilknyttet en akkrediteret sundhedspleje facilitet. Når man overvejer operation, hvor den udføres, er ofte lige så vigtigt som, hvem der udfører proceduren.

Bestemmelse af proceduren

Før du har kirurgi, drøfte med din læge hans eller hendes honorarer, samt andre gebyrer, du vil pådrage sig. Disse kan omfatte, men er ikke begrænset til, følgende:

 • Kirurgen honorar for kirurgi

 • Hospital gebyrer (hvis du kræver hospitalsindlæggelse)
  Check med hospitalets forretning kontor vedrørende disse satser din læge eller kirurg bør være i stand til at give dig en omtrentlig idé om, hvor længe du vil være på hospitalet.

 • Særskilt fakturering for andre tjenester
  Du vil også blive faktureret særskilt for professionelle ydelser af andre, der måtte være involveret i din pleje, såsom at bistå kirurg, anæstesilæge og andre lægekonsulenter.

Check med dit helbred plan forud for operation for at være sikker på, hvilken del af de omkostninger, du vil være ansvarlig for. Hvis dine forventede omkostninger udgør et problem, diskutere andre finansielle løsninger med din læge før operationen.

Erhvervelse af en anden mening

Bede en anden læge eller kirurg for en second opinion er et vigtigt skridt i at sikre, at denne særlige procedure er den bedste løsning for dig. En anden udtalelse kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om den bedste behandling for din sygdom og kan hjælpe dig afveje risici og fordele mod mulige alternativer til den operation.

Flere sundhedsmæssige planer kræver nu og vil betale for patienterne at få en anden mening om visse nonemergency procedurer. Medicare kan også betale for patienterne at få en second opinion. Selv hvis din plan ikke ønsker det, kan du stadig anmode om en anden mening.

Hvis du beslutter dig for at få en second opinion, tjek med dit helbred plan for at se, om det er dækket. Din praktiserende læge eller sygehuset kan give dig med navne på kvalificerede læger. Vær sikker på at få din medicinske journaler fra din første læge, så den anden ikke behøver at gentage test og procedurer.

Husk, at i tilfælde af nødsituationer operationer, bør operationen udføres så hurtigt som muligt, og, mest sandsynligt, vil der ikke være tid til at få en second opinion. Nødvendigheden af ​​at få en second opinion skal altid afvejes mod alvoren og presserende medicinsk sygdom.