Tusgen

Svampeinfektioner

Hvad er svampeinfektioner?

Svampeinfektioner er infektioner forårsaget af en svamp, en type af mikroorganisme. To almindelige årsager til svampeinfektioner er en svamp kaldet tinea og gær infektioner forårsaget af svampen Candida albicans.

Nogle meget almindelige typer af svampeinfektioner forårsaget af tinea inkluderer:

  • Fodsvamp

  • Jock kløe

  • Ringorm

Fælles gær infektioner, også kaldet candida og candidiasis, kan inficere andre områder af kroppen, herunder:

  • Fordøjelseskanalen ( gastroenteritis )

  • Lunger

  • Munden (trøske)

  • Vagina (vaginal gær infektion, vaginal trøske)

I de fleste tilfælde svampeinfektioner kan behandles hos generelt raske mennesker. Men er mere tilbøjelige til at opstå, disse infektioner og kan være vanskeligere at behandle hos personer med svækket immunforsvar på grund af sådanne sygdomme som hiv / aids, diabetes, eller tage steroid medicin eller kemoterapi. I disse tilfælde kan komplikationer af svampeinfektioner blive livstruende.

Tilbagevendende svampeinfektioner kan også være et symptom på en alvorlig, diagnosticeret, underliggende sygdom, såsom HIV / AIDS eller diabetes. Søge omgående lægehjælp til tilbagevendende svampeinfektioner, herunder vaginal gær infektioner.

Symptomer

Hvad er symptomerne på svampeinfektioner?

Symptomer på svampeinfektioner varierer afhængigt af typen og sværhedsgraden af infektionen, det område af kroppen ramt, og individuelle faktorer.... Læs mere om svampeinfektioner symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til svampeinfektioner?

Forskellige typer af svampe forårsage en række svampeinfektioner:... Læs mere om svampeinfektioner årsager

BEHANDLINGER

Hvordan svampeinfektioner behandles?

Behandling af svampeinfektioner begynder med at søge regelmæssig lægehjælp hele dit liv. Regelmæssig lægebehandling giver din sundhedsplejerske til at vurdere din risiko for at udvikle svampeinfektioner og straks bestille diagnostisk test for svampeinfektioner og underliggende sygdomme efter behov. Disse foranstaltninger i høj grad øge chancerne for at diagnosticere og behandle de underliggende årsager til svampeinfektioner i deres tidligste stadier.... Læs mere om svampeinfektioner behandlinger

Flere artikler