Tusgen

Taler om erektil dysfunktion

John Briley

Af John Briley, Washington, DC

Jeg husker første gang, min far talte til mig om erektil dysfunktion. Han sagde... øh, ja, han... selvfølgelig, jeg kidding! Min far blev født i 1930'erne. Mænd i sin generation måske har gået 16 miles gennem en is storm til at se deres sønner spille fodbold, men de var ikke penis-sundhed-talk slags fyre.

Men penis sundheden og mere specifikt, seksuel sundheden er vigtige. Og mens jeg ikke kan finde en stat, hvor meget tid mænd bruger tænke over deres seksuelle sundhed og ydeevne, vil jeg vædde svaret er "en masse".

Problemet er, at mænd med erektil dysfunktion, eller erektil dysfunktion, ikke bruger en tilsvarende mængde af tid på at diskutere deres problem med enten deres partnere eller deres læger.

Erektil dysfunktion i sammenhæng

Skønsmæssigt 30 millioner mænd i USA har erektil dysfunktion, ifølge National Institutes of Health. Omkring 4 procent af mænd i 50'erne rapporterer total manglende evne til at opnå erektion, satsen springer til 17 procent af mænd i 60'erne og 47 procent af mænd over 75 år.  

Ja, penis sundhed falder naturligt med alderen, men erektil dysfunktion er ikke uundgåelig. Som ovenstående stat antyder, kan en rimelig procentdel af mænd ældre end 75 år opnå-og formentlig bruger-erektioner.

Livsstil, kost og stress: partnere i seksuel sundhed

For mange, erektil dysfunktion kan spores til kost og livsstil. Hvis du spiser godt, motion regelmæssigt, og styre din vægt og stress niveauer, kan du forvente nogenlunde normal seksuel funktion i din 60'erne og muligvis længere. "Normal" ikke betyder "som en 25 år gammel", men det betyder din mandighed vil reagere på neurale beskeder af ophidselse og vil være i stand til "efterbehandling" seksuelle interaktioner.

Uden for fattige generelle sundhed og fitness, andre faktorer, der kan forårsage erektil dysfunktion omfatter:

  • Alkohol-og stofmisbrug

  • Kirurgi (især radikal prostata og blære kirurgi for kræft), hvilket kan skade nerver og arterier i nærheden af ​​penis

  • Skade på penis, rygmarv, prostata, blære, eller bækken

  • Medicin bivirkninger for eksempel, med nogle blodtryk lægemidler, antihistaminer, antidepressiva, beroligende midler, appetitnedsættende midler, og mavesårmedicin cimetidin

  • Depression, generel tristhed, lavt selvværd og andre psykiske sygdomme, der kan gøre en mand mere selvbevidst om seksuel ydelse

Hvis noget er dårligt for hjerte-overdreven brug af alkohol, kokain, dårlig cardio fitness-det er også dårligt for seksuel sundhed. (Alt, hvad der svækker blodgennemstrømningen også svækker erektion.) Samme for faktorer, der har oprindelse i sindet, ligesom stress og depression: de også sende beskeder hele kroppen, genererer meget reelle fysiske symptomer.

Sætte penis sundhed i ord

Det er her, selvbevidsthed, ærlighed og-ja-en villighed til at tale om penis sundhed komme i. Selv i denne oplyste tid, vi mænd er alt for ofte uddannet, diseaseed, og opmuntres til at børste det ud, at "tage det som en mand "og hverken klage over eller genert væk fra enhver mængde af smerte eller stress. Stor fejl.

Hvis du har seksuel sundhed eller problemer med ydeevnen, skal du være ærlig med din partner (forudsat du har tillid til hende eller ham). Af lige prioritet: Kom til din læge og beskrive dit problem. Din læge kan forsøge at helbrede kun, hvad han eller hun kender, og til min viden, vil meget få læger teste din erektil respons, medmindre de ved, du har problemer.

Indtil videre har jeg været heldig alder 43 og endnu ingen tegn på erektil dysfunktion. Og som squirmy som emnet kan være, jeg har allerede diskuteret penis sundhed to gange med min 18-måneder gamle søn: Engang at fortælle ham min kone og jeg besluttede mod omskære ham, og en anden tid, hvor vi behandlede ham for en mindre sundhedsproblem. Jeg ved, at han ikke fange alle detaljer, men han lære at sige "penis", og det er en lovende start.

Dit helbred

Dit helbred

Folk, der er aktivt involveret i deres medicinske behandling er sundere og lever længere.