Tusgen

Tips til at fortælle din sundhedspleje team, hvordan du føler dig under behandling for leukæmi

Behandling din leukæmi for at få de bedste resultater er vigtig. Men din livskvalitet også betyder noget. Lad din læge eller sygeplejerske, hvis du oplever nogen bivirkninger eller ubehag. Sørg for at fortælle din læge eller sygeplejerske, hvordan disse problemer påvirker din dag-til-dag liv. Dit diabetesteam er der for at hjælpe dig med at administrere dine symptomer samt til at behandle din leukæmi.

Det er normalt at bekymre dig om eventuelle problemer, du måtte have. Du kan spørge dig selv: "Er leukæmi værre?" eller "Er de behandlinger, der arbejder?" Tal med din læge eller sygeplejerske om dine bekymringer. Du skal også til at lade dem vide så meget om problemet som muligt. Hold regnskab med følgende oplysninger og tage det til dine aftaler.

  • Hvad problemet er. Beskriv problemet ( diarré, depression, appetitløshed), som du er bekymret. Vær så specifik som muligt.

  • Hvor problemet er. Er der et bestemt område, der er berørt, såsom maven eller hovedet?

  • Da det begyndte. Hvor længe har du haft problemet? Har du først mærke til problemet før eller efter en behandling? Vidste du have det, før du begyndte behandlingen? Er det et konstant problem, eller er det værre eller bedre på bestemte tidspunkter? Betyder det komme og gå?

  • Hvor slemt det er. Hvis du skulle rangere problemet på en skala fra 0 til 10 (0 = ikke dårligt, 10 = værst), hvor ville det rang?

  • Triggers, der gør problemet bedre eller værre. Er der visse aktiviteter eller miljøer, der påvirker dine symptomer?

  • Hvordan problemet påvirker din dag-til-dag liv. Har du haft til at stoppe alle aktiviteter på grund af problemet? Har dit liv ændret sig på grund af problemet?

  • Hvad du i øjeblikket gør for at håndtere symptomerne. Er det hjælper? Vær sikker på at dele nogen supplerende eller alternative behandlingsformer, som du kan forsøge derhjemme.

Det kan hjælpe til at holde et diagram af dine symptomer. Med venlig kunne se noget som dette.

Prøve symptom sporing diagram

Dato

Symptom eller bivirkning

Intensitet bedømmelse

(0-10)

Vurdering af alvorlighed

(1-4)

Ledelse

(Hvad har du lavet? Virkede det?)

3 januar

Smerte

Forsøgte at se en sjov video, men kunne ikke betale opmærksomhed. Put en kølig, våd håndklæde på min pande og lagde sig i et mørkt rum. Efter lur, følte sig bedre.