Tusgen

Tør i halsen

Hvad er tør hals?

Tør i halsen er et groft, kradsende, undertiden kløende fornemmelse i halsen. Den mest almindelige årsag til tør hals er ved at tørre ud af slimhinderne, ofte som følge af motion, sover med munden åben, trække vejret gennem munden, der bor i et tørt miljø, eller simpelthen ikke drikker nok væske.

Tør i halsen er også forårsaget af tobak eller marihuana brug, voice stamme, opkastning, overdreven hoste, halsbetændelse, allergier, og i sjældne tilfælde, kræft i svælget og spiserøret.

Søge omgående lægehjælp, hvis du har hvide pletter på dine mandler (som kan være et tegn på halsbetændelse eller mononukleose), en vedholdende eller slim-producerende hoste, hvide pletter og rødme på tungen eller i munden, som ikke vil gå væk, feber, eller hvis du har en følelse af noget fast i halsen, der ikke vil gå væk.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med tør hals?

Tør i halsen kan ledsage andre symptomer, som vil variere afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Symptomer, der ofte påvirker halsen kan også inddrage andre organ systemer.... Læs mere om tør hals symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til tør hals?

Den mest almindelige årsag til tør hals er ved at tørre ud af slimhinderne, ofte som følge af motion, sover med munden åben, trække vejret gennem munden, der bor i et tørt miljø, eller simpelthen ikke drikker nok væske.... Læs mere om tør hals årsager

Flere artikler