Tusgen

Typer af præventionsmetoder: kondomer

Kondomer er en af ​​de mest almindelige former for prævention. Ud over at forebygge graviditet, både mandlige og kvindelige kondomer er den eneste form for prævention, der kan beskytte dig mod seksuelt overførte sygdomme (STD). Kondomer kan arbejde for vaginal, anal og oral sex.

Hvordan kondomer forhindre graviditet?

Nogle gange kaldes en "gummi", en mandlig kondom er en tynd plastik eller latex belægning, der passer stramt over penis. En kvindelig kondom er en tynd, rørformet pose lavet af plastik med ringe, der holder det på plads inde i skeden. Både mandlige og kvindelige kondomer fysisk blokere sæd fra at komme ind i skeden.

Hvor effektive er kondomer til forebyggelse af graviditet?

Den mandlige kondom kan være op til 98% effektiv, og den kvindelige kondom kan være op til 95% effektiv, hvis du bruger dem korrekt, hver gang du har sex. Graviditet kan stadig forekomme med et kondom hvis den glider eller tårer under sex, eller hvis sperm siver ind i vagina, når kondomet fjernes. Du kan øge effektiviteten af ​​et kondom, hvis du trækker penis fra skeden før ejakulation. Du kan også øge en kondom effektivitet, hvis du lægger sæddræbende creme i skeden omkring 15 minutter, før du har sex. Sæddræbende creme er et kemikalie, der forhindrer sædcellerne i at bevæge sig.

Hvordan kan jeg bruge kondom?

Kondomer er forholdsvis enkel at bruge. Du ruller en mandlig kondom over en erigeret penis før de har sex. Husk, at du bliver nødt til at sætte kondomet på før penis rører vagina fordi sæd indeholder sædceller kan lække ud før ejakulation. Du kan tilføje en vandbaseret smøremiddel, såsom KY gelé, på indersiden af ​​kondomet for at gøre det lettere at rulle på penis. Efterlade en lille plads på spidsen af ​​kondomet at indsamle sæd. Man kan også tilføje smøremiddel til ydersiden af ​​kondomet. Efter sex, er du nødt til at trække sig ud af penis før penis bliver bløde. Brug en ny kondom med hvert køn handling.

Hvis du er en kvinde ved hjælp af en kvindelig kondom Følg disse trin op til otte timer, før de har sex:

  1. Læg smøremiddel til ydersiden af ​​den lukkede ende af kondomet.

  2. Klem siderne sammen i den inderste ring i den lukkede ende af kondomet og sætte det ind i din vagina som du ville en tampon.

  3. Sæt den lukkede ende af kondomet dybt ind i din vagina. Skub den indre ring så langt tilbage som du kan, indtil den når livmoderhalsen. Den åbnede, ringmærkede side af den kvindelige kondom bør forblive uden for din vagina.

  4. Som med kondomer, smider den brugte kvindelige kondom og bruge et nyt med hvert køn handling.

Du ønsker at tage sig om ikke at bruge kondomer, der er udløbet. Kig på kondomer før du bruger dem, og hvis de er brudt, rippet eller revnet, bruge en anden pakke. Hvis du bruger smøremiddel, læse etiketter og kun anvendes vandbaserede produkter. Oliebaserede smøremidler, såsom vaseline og lotion, kan skade latex og mindske dens effektivitet.

Hvad gør jeg, hvis kondomet går i stykker?

Hvis kondom pauser, mens du har sex, men før ejakulation, trække penis ud og sætte et nyt kondom. Hvis kondom pauser og du tror sæd er sivet ind i skeden, kan du overveje at bruge nødprævention. Nødprævention (fortrydelsespillen), er medicin, der kan forhindre graviditet, hvis startede op til fem dage efter at have sex. Tal med lægen, sygeplejersken eller apoteket til at lære mere om nødprævention.

Har kondomer har bivirkninger?

Kondomer generelt ikke give bivirkninger, medmindre du er allergisk over for latex. Du vil måske bemærke, at din hud er irriteret og kløende, hvis du er følsom over for latex. Latex er lavet af mælkeagtig væske, der kommer fra gummitræet. Hvis du er allergisk over for latex kan du bruge kondomer lavet af plastic (polyurethane). Femidomer er også lavet af plast.

Kondomer kan også reducere seksuel sensation, fordi de forhindrer faktiske hud-mod-hud kontakt. Hvis dette er et problem for dig, så prøv at bruge mere smøremiddel for at gøre penis glide lettere.

Hvor kan jeg få kondomer?

Du kan købe kondomer uden recept på købmandsforretninger, købmænd, sundhedsklinikker, og i automater. Nogle klinikker tilbyder kondomer gratis. Kondomer koster omkring 5€ hver; femidomer koster 5€ til 5€ hver.

Kondomer er en billig og effektiv måde at forebygge graviditet og kønssygdomme. Hvis du har flere seksuelle partnere, bør du altid bruge kondom, selvom du bruger andre prævention metoder. Du skal også bruge kondom, når der har oral-eller analsex at undgå overførsel af kønssygdomme.