Tusgen

Underarm kløe

Hvad er underarm kløe?

En underarm kløe er en kildrende, irriterende fornemmelse ledsaget af det vedvarende behov for at ridse din underarm. Den medicinske betegnelse for kløe er pruritus. Rødme, hævelse, ømhed, afskalning og ardannelse kan forekomme i området kløe. Selvom skrabe midlertidigt lindre dine symptomer, kan det forårsage mere irritation eller føre til en infektion. Med de fleste tilfælde af kløe, er det bedst, hvis du kan afstå fra ridser og forlade området alene til at helbrede.

Årsager til underarm kløe er talrige og omfatter insektbid, allergi, infektioner og traumer. Når sår healing de ofte begynder at kradse, hvilket er et tegn på forbedring. Skoldkopper, en yderst almindelig børnesygdom, er ledsaget af rød, oser blærer, der forårsager intens kløe. Eksem og kontakteksem er potentielle årsager, som er sygdomme som lus, fnat og børneorm. En underarm kløe kan stamme fra en udslæt eller indgroet hår, der er forårsaget af barbering.

Obstruktiv galde sygdom forårsaget af en blokering af galdegangene, er sygdom, der forårsager svær kløe. Kronisk nyresygdom kan også forårsage generaliseret kløe.

De fleste årsager til underarm kløe er forholdsvis milde og bør ikke være en årsag til bekymring. Dog bør din læge vurdere kløe, der er pludselige, alvorlige eller usædvanligt. Kløe forårsaget af en alvorlig fødevareallergi kan komme hurtigt med en stærk trang til bunden. Denne type af kløe kan være et symptom på en alvorlig anafylaktisk reaktion, som svækker vejrtrækning og forårsager hævelse, besvimelse og opkastning, og betragtes som en medicinsk nødsituation.

Pludselig kløe kan være et tegn på anafylaksi, en alvorlig, livstruende allergisk reaktion over for en fødevare, kemiske eller insektstik. Søg straks lægehjælp (ring 911) hvis en kløe er ledsaget af symptomer såsom hævelse af ansigt, hævelse eller forsnævring af halsen, åndedrætsbesvær, besvimelse, ændringer i bevidsthedsniveau eller årvågenhed, eller udslæt.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med underarm kløe?

Underarm kløe kan være ledsaget af andre symptomer, afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Visse sygdomme, der forårsager underarm kløe kan også inddrage andre organ systemer.... Læs mere om underarm kløe symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til underarm kløe?

Underarm kløe kan have mange mulige årsager, herunder allergener (stoffer, der forårsager allergier), infektioner, autoimmune sygdomme eller andre årsager såsom stress.... Læs mere om underarm kløe årsager

Flere artikler

Lignende emner


Mest populære

Dit helbred

Dit helbred

Folk, der er aktivt involveret i deres medicinske behandling er sundere og lever længere.