Tusgen

Ureterocele og ureter dobbeltarbejde

Hvad er en ureterocele?

En ureterocele involverer nyre, urinleder og blære. En normal ureter er en, der transporterer urin fra nyren til blæren. Når et barn har en ureterocele den del af ureter tættest på blæren bliver udvidet, fordi ureter åbningen er meget lille og hindrer urin udstrømning. Da urin flow er blokeret, urin bakker op i ureter rør.

Hvad er ureteral dobbeltarbejde?

Børn, der har en ureterocele kan også have en ureteral dobbeltarbejde. Det betyder, at de vil have to urinledere for en nyre, der dræner uafhængigt ind i blæren. Ureter med ureterocele generelt dræner den øverste halvdel af nyre, mens eksemplarer kan dræne den nederste halvdel. Ureter med ureterocele kan komme ind i blæren lavere end eksemplarer ureter, som kan forårsage en tilbagestrømning af urin i højere ureter.

Hvem er berørt af ureterocele og ureter dobbeltarbejde?

Ureterocele og ureter dobbeltarbejde er meget mere almindelig hos piger end hos drenge. I piger vil ureterocele næsten altid involverer begge nyrer, mens der i drenge ofte kun en nyre er involveret.

Hvad er årsagen til ureterocele og ureter dobbeltarbejde?

Årsagen til ureterocele og ureter dobbeltarbejde er ukendt, men har nogle tilfælde været rapporteret i søskende, hvilket tyder på en genetisk komponent.

Hvordan er en ureterocele og eksemplarer ureter diagnosen?

Hvis en ureterocele ikke registreres på en prænatal ultralyd, kan det ikke påvises, indtil barnet har tilbagevendende urinvejsinfektioner. Hvis dit barn har en historie af hyppige urinvejsinfektioner, kan dit barns læge bestille følgende diagnostiske procedurer:

  • Ultralyd af hele urinvejene. En diagnostisk billeddannelse teknik, der bruger højfrekvente lydbølger og en computer til at skabe billeder af blodkar, væv og organer. Ultralyd bruges til at se indre organer som de fungerer, og at vurdere blodgennemstrømningen gennem forskellige fartøjer.

  • Tømme cystourethrogram (VCUG). Dit barns blære er fyldt med kontrast fra et kateter og vandladning er overvåget for at se om tilbagestrømning til urinlederne opstår.

Hvad er behandlingen for en ureterocele eller urinleder dobbeltarbejde?

Behandling for ureterocele er meget komplekse, individualiserede, og varierer fra barn til barn. Specifik behandling for ureterocele eller urinleder dobbeltarbejde vil blive fastlagt af dit barns læge på basis:

  • Dit barns alder, generelle sundhed og medicinsk historie

  • Omfanget af sygdommen (e)

  • Dit barns tolerance over for bestemte medikamenter, procedurer, eller behandlinger

  • Forventninger til forløbet af sygdommen (e)

  • Din mening eller præference

Hvis dit barn er syg fra en urinvejsinfektion, kan intravenøs væske og antibiotika skal administreres. Når urinvejsinfektion er løst, vil ureterocele blive behandlet.

Behandling af ureterocele ofte afhænger af størrelsen af ​​indsnævringen og funktionen i nyren, urinlederen er dræning. Hvis området af ureter har en stor ophobning af urin, kan det være nødvendigt at kirurgisk drænet. Større ureteroceles, der kan forårsage en stor del af reflux (eller tilbageløb) i ureter kan være nødvendigt at blive fjernet. Hvis der er en dublet ureter kan twin efterlades intakt.

Hos nogle børn kan nyre af den ramte side blive beskadiget, og en del af det kan være nødvendigt at blive fjernet.

Dit barn kan blive henvist til en urolog (en læge, der har specialiseret sig i sygdomme og pleje af urinvejene og de mandlige kønsorganerne). En lille ureterocele kan ikke kræve lægelig indgriben, hvis nyrerne fungerer uden problemer.