Tusgen

Hvad er uterine fibromer?

Spørgsmål:

For nylig havde jeg en CT-scanning, der fandt en fibroid i min livmoder. Hvad er en fibroid? Kan det være et problem?

Svar:

Fibromer er noncancerous (benigne) tumorer af muskelceller, der vokser i væggen af ​​livmoderen. Fibromer kan forekomme i op til 75% af kvinderne. De forårsager symptomer på kun omkring 25%. Fibromer tendens til at vokse i løbet af de reproduktive år, hvor hormon aktivitet er høj. Fibromer skrumpe efter overgangsalderen, når hormonniveau falder. Årsagen til fibromer er ukendt.

En kvinde med fibromer kan have nogen symptomer. Fibroid kan kun diagnosticeres, når der registreres tumoren under en fysisk eksamen eller ved en CT-scanning eller ultralyd, der blev brugt for en uafhængig problem. Fibromer, der forårsager ingen symptomer ikke kræver behandling. Dog kan din læge foreslå regelmæssig bækken eksamen for at overvåge fibroid vækst.

Symptomer forårsaget af fibromer omfatter:

  • Bækkensmerter

  • Pressure

  • Kraftig menstruation

Nogle kvinder har pletblødning (lys blødning) mellem perioder. Hvis fibromer er store, kan de forårsage problemer med vandladning eller afføring, eller en usædvanlig hyppig vandladningstrang. Fibromer typisk ikke forårsager infertilitet, men de kan vokse under graviditeten og er forbundet med en højere abort sats end gennemsnittet.

Der er mange måder at behandle fibromer, hvis behandling er nødvendig. Du og din læge vil gøre valget mellem medicinske og kirurgiske muligheder eller en af ​​de nyere tilgange. Din alder, graviditet planer, symptomer og karakteristika fibromer vil blive taget hensyn til at vælge den bedste behandling for dig.