Tusgen

Hvad du bør vide om ophørende antidepressiva

Hvis du tager et antidepressivt til behandling af depression, er det vigtigt ikke at stoppe med at tage din medicin pludseligt eller hurtigere end din sundhedsplejerske anbefaler. Dette ark forklarer hvorfor.

Hvad er depression?

Det er almindeligt at føle sig trist eller modløs til tider, men disse følelser generelt passere i et par dage. Med depression, sorg er svær og varer meget længere tid. Depression er en almindelig og alvorlig sygdom, der forårsager reel smerte. Men behandling med antidepressiv medicin er ofte meget effektiv. Det kan løfte dit humør og hjælpe dig til at føle som dig selv igen.

Hvad du skal vide om at stoppe antidepressiv behandling

Når du begynder at føle sig bedre, kan du ønsker at stoppe med at tage din medicin. Men hvis du stopper antidepressiva for pludseligt eller for tidligt:

 • Dine symptomer kan komme tilbage. Standsning antidepressiv medicin for hurtigt kan forårsage depression symptomer til at vende tilbage. Selv om symptomerne forbedres hurtigt, er antidepressiv behandling fortsættes i flere måneder for at hjælpe med at forhindre symptomerne i at komme tilbage.

 • Du kan have abstinenssymptomer: De fleste antidepressiva skal gradvist holdt op med at give kroppen tid til at tilpasse. Når antidepressiva stoppes for hurtigt, symptomer som svimmelhed, hovedpine, kvalme kan, søvnproblemer og humørsvingninger forekomme. I nogle tilfælde kan disse være alvorlige. Når det er tid for dig at stoppe med at tage medicinen, vil din sundhedsplejerske hjælpe dig aftage sikkert.

Er du tænker på at stoppe din antidepressive?

Hvis du tænker på at stoppe din medicin, så tal med din sundhedsplejerske først. De fleste problemer kan håndteres, så du kan fortsætte antidepressiv behandling. Nedenfor er nogle almindelige barrierer for at tage medicin, og nogle ideer til at komme forbi dem.

 • Jeg bekymre dig, hvad folk vil tænke. Depression er en almindelig og alvorlig sygdom. Og ligesom andre sygdomme, kan det blive hjulpet af medicin. Tage antidepressiva svarer til at tage medicin for højt blodtryk eller diabetes. Alle disse medikamenter hjælpe dig forblive sunde. Tager medicin for enhver sygdom er ikke noget at skamme sig over.

 • Jeg kan ikke lide at have mine stemninger, der kontrolleres af et lægemiddel. Ingen kan lide at føle, at de ikke er i kontrol. Men målet for antidepressiv behandling er at hjælpe dig føle sig mere som dig selv, ikke mindre. Tænk over hvordan du følte før du begyndte behandlingen. Det er sandsynligt, at du føler dig bedre nu og har en mere normal og afbalanceret liv. Hvis du ikke føler dig bedre, så tal med din sundhedsplejerske. Dosis eller type medicin du tager kan være nødvendigt at ændre.

 • Jeg bekymre sig om langsigtede skader på min krop. Antidepressiva er blevet studeret grundigt i årtier. De har vist sig at være sikker og effektiv, selv når der i mange år. Hvis du stadig har problemer, så tal med din sundhedsplejerske. Han eller hun kan fortælle dig mere.

 • Jeg kan ikke lide bivirkningerne. Generende bivirkninger er en af grundene til at mange mennesker stoppe med at tage antidepressiv medicin. Nogle bivirkninger går væk med tiden. Hvis bivirkningerne fortsætter med at være generende, så tal med din læge eller apoteket. Der er måder at minimere eller lindre bivirkninger, så du kan fortsætte antidepressiv behandling. Din læge, vil arbejde med dig til at udforske alle dine muligheder.

 • Min medicin koster for meget. Medicin kan være dyrt. Men ingen bør leve med depression. Det du har problemer med at betale for medicin, må du ikke stoppe med at tage dem eller bruge mindre end foreskrevet. I stedet fortælle din læge eller apoteket. Så udforske disse muligheder:

  • Spørg din læge, om du kan få den samme medicin til en lavere pris. Dette kan betyde, at et generisk lægemiddel i stedet for et mærke, eller tage et lignende stof, der har en bedre dækning på din forsikring planen.

  • Sammenlign priser på forskellige apoteker. Også se på postordre apoteker.

  • Spørg om programmer patient bistandsprogrammer. Disse drives af medicinalfirmaerne til at hjælpe folk, der ikke har råd til deres medicin. Hvis du vil vide mere, gå til www.rxassist.org.

  • Hvis du kvalificerer dig til Medicare, kan du være i stand til at få offentlig støtte til at betale for din medicin. For mere information om Medicare receptpligtig medicin planer, gå til www.medicare.gov. Du kan også spørge på apoteket eller sundhedsplejerske for at få hjælp med disse oplysninger.

Efter standsning medicin

Depression kan komme tilbage, selvom du stopper med at tage medicin under din sundhedsplejerske pleje. Hvis din depression vender tilbage, efter at du stopper med at tage antidepressiv medicin, skal du kontakte din læge med det samme. Dine symptomer er ikke sandsynligt, at forbedre deres egen.