Tusgen

Problemet med en elsket en depression

Ligesom en sten kastet ind i en dam, depression, dysthymia, og bipolar lidelse skabe krusninger, der spredes langt fra deres umiddelbare anslagspunktet. Dem tættest på folk, der har disse sygdomme ofte lider sammen med dem. Det er rystende og ofte frustrerende at beskæftige sig med det uundgåelige nedfald. Men du kan gøre meget for at hjælpe en elsket og selv håndtere denne vanskelige periode.

Opmuntre ham eller hende til at få behandling og holde sig til det. Mind personen om at tage medicin eller holde aftaler terapi. Må ikke ignorere kommentarer om selvmord. Hvis du mener, at din elskede er selvmorderisk, kalde hans eller hendes læge eller terapeut. Hvis ingen er til rådighed, ringe til en lokal krisecenter eller skadestue.

Omsorg for dig selv. At være en vicevært er en vanskelig opgave. Du ønsker måske at søge individuel terapi eller deltage i en støttegruppe. Talrige mental sundhed organisationer sponsorere sådanne grupper, og kan også give dig oplysninger om sygdommen og de nyeste behandlinger.

Tilbyd følelsesmæssig støtte. Din tålmodighed og kærlighed kan gøre en enorm forskel. Stil spørgsmål og lytte opmærksomt til svarene. Prøv ikke at børste eller dømme den andens følelser, men gør tilbyde håb. Foreslå aktiviteter, som du kan gøre sammen, og huske på, at det tager tid at få det bedre. Mind dig selv, at en sygdom der forårsager din elskede til at handle anderledes, eller måske være svært. Må ikke bebrejde ham eller hende, ligesom du ikke ville, hvis det var kronisk fysisk smerte, der forårsagede person til at ændre på bestemte måder.

Prøv at undgå uforsvarlige handlinger i løbet af maniske episoder. Det er alt for almindeligt for en person til at gøre dårlige beslutninger, når manisk, så det er en god ide at forsøge at undgå dette problem ved at begrænse adgangen til biler, kreditkort og bankkonti. Hold øje med tegn på, at en manisk episode frem. Forstyrrelse af søvn mønstre kan udløse en episode, så understøtter din elskede i at holde en regelmæssig søvn tidsplan. Konsekvent mønstre for andre aktiviteter, såsom at spise, træne, og socialisering kan også hjælpe.