Tusgen

Nye retningslinjer om forebyggelse af migræne

Den blændende smerte af migræne hovedpine kan ofte forebygges, men mange migrænepatienter tilsyneladende ikke har fået meddelelsen.

Foto kvinde i smerte, med sine hænder til tindingerne

Den blændende smerte af migræne hovedpine kan ofte forebygges, men mange migrænepatienter tilsyneladende ikke har fået meddelelsen.

Selvom 40 procent af folk med migræne kunne hjælpes med forebyggende medicin, kun omkring en tredjedel af det samlede bliver hjælp, ifølge de nye migræne retningslinjer fra European Academy of Neurology og det europæiske Hovedpine Selskab.

Forebyggende behandling bør være unik for hver migræne Lidende. En række af medicin typer er tilgængelige, lige fra antidepressiva til betablokkere. Nogle er receptpligtig medicin og andre sælges i håndkøb. Herbal medicin kan også være effektiv.

"Selv om der ikke er nogen kur mod migræne, kan forebyggende medicin mindske migræne forekomsten med 50 procent eller mere, samt reducere sværhedsgraden og varigheden af ​​hovedpine, der opstår," siger Brian M. Grosberg, MD, på Montefiore Hovedpine Center i New York City.

Migræne hovedpine påvirker millioner af mennesker. Nogle har måske kun en lejlighedsvis migræne, men andre lider hyppige, uforudsigelige anfald. Smerten af ​​en migræne kan være ulidelig og invaliderende. Symptomerne kan omfatte dunkende eller pulserende i et område af hovedet, kvalme, opkastning og ekstrem følsomhed over for lys og lyd. Migræneanfald er mere almindelig hos kvinder, og kan vare i timer eller dage.

Når en migræne starter, kan det behandles med flere typer af akut medicin. Men sundhedspersonale vil hellere tilbyde måder at forhindre en migræne, hvor det er muligt. Typisk er de forebyggende medicin taget dagligt og er forskellige fra dem, der anvendes i løbet af et angreb.

Effektive lægemidler

De nye retningslinjer, der blev offentliggjort i denne uges udgave af tidsskriftet Neurology, tilbyder disse forslag til medicin, der reducerer antallet og sværhedsgraden af ​​migræneanfald:

  • Antiepileptika såsom divalproexnatrium (depakote), topiramat (Topamax) og natriumvalproat

  • Blodtryk medicin metoprolol (Lopressor, Toprol), propranolol (Inderal) og timolol (Blocadren), som alle hører til den klasse af medicin kaldet beta-blokkere

  • Migræne medicin frovatriptan (Frova)

Andre kandidater

Den antidepressive Effexor (venlafaxin), synes at have en vis præventiv fordel. Over-the-counter narkotika motrin ( ibuprofen ) og Aleve (naproxen), samt riboflavin (vitamin B2) og urten hestehov kan også spille en rolle i forebyggelsen.

Dr. Grosberg siger patienter bør drøfte de forskellige behandlingsmuligheder med deres læge. "Den forebyggende strategi bør altid være skræddersyet til den enkelte patient i betragtning personlige præferencer, co-eksisterende medicinske sygdomme, doseringshyppigheden og omkostninger, samt andre faktorer."