Tusgen

Acne

Acne fakta

Acne er en lidelse forårsaget af tilstoppede hårsække og talgkirtler, hvilket kan føre til bumser og cyster. Acne er meget almindeligt. Næsten 80 procent af folk i alderen 11 og 30 år vil blive påvirket af det på et tidspunkt Lær mere om acne ›

Håndtering af voksne acne

Du er ikke en teenager længere, så hvorfor er din hud bryde ud efter alle disse år? Kunne det være voksen acne?

Hormoner kan føre til acne hos voksne, ligesom de gør i teenagere. Dette er fordi de gør dine talgkirtler producerer for meget sebum, en olieagtig substans, der smører din hud, siger Europa-Academy of Dermatology (AAD). Når dette sker, kan hårsækkene i forbindelse med disse kirtler bliver tilstoppet med talg, døde hudceller og bakterier. Huden bliver betændt, og whiteheads, hudorme, bumser, knuder eller cyster kan dannes.

Få flere oplysninger om administration af voksen acne ›

Et nyt syn på almindelige hudproblemer

Hudproblemer som bumser, hudorme, udslæt og fedtet hud er ikke kun for teenagere. De er også almindeligt hos voksne. Men du behøver ikke nødvendigvis en hudlæge til at behandle dem.

"Du kan være i stand til at behandle alle disse sygdomme i hjemmet," siger Marsha Lynn Gordon, MD, medforfatter af The Complete Idiot Guide til smuk hud.

Her er hendes råd om, hvordan du løser almindelige hudproblemer ved hjælp hjem retsmidler.

Lær mere om almindelige hudproblemer ›

Behandling af Teen Acne

Det er en kendsgerning af teenage-liv: Når puberteten hits, acne ofte gør, også.

Næsten hver teenager vil finde mindst én hudorm eller Whitehead på hans eller hendes hud efter alder 17, og nogle teenagere vil udvikle mere svær acne, som kan efterlade ardannelse, hvis den ikke behandles.

De syndere af acne, eksperter siger, er arvelighed og hormoner. I puberteten, sebaceous eller olie kirtler omkring hårsækkene på huden forstørre. Olieproduktionen øger også. Derefter kanalerne omkring hårsække tilstoppes, og en Whitehead eller hudorm-kaldt et Comedo resultater. Hvis en hudorm eller Whitehead bliver betændt, en hævet, rød bums udvikler sig.

Lær mere om behandling af teen acne ›

Behandling af acne med tetracykliner

Tetracyclin (te-tra-SYE-cleen) antibiotika, der anvendes til behandling af bakterieinfektioner i mange dele af kroppen. Disse antibiotika er også brugt til at hjælpe med at rydde op acne. De arbejder ikke for forkølelse, influenza og andre vira.

Lær mere om behandling af acne med tetracykliner ›

Hvad er acne?

Acne er en sygdom i hårsækkene og talgkirtler. Kirtler bliver fyldt op, hvilket fører til bumser og cyster.
Acne er meget almindeligt - næsten 80 procent af personer i USA mellem 11 og 30 år vil blive ramt af denne sygdom på et tidspunkt. Acne begynder oftest i puberteten. I puberteten, de mandlige kønshormoner (androgener) stige i både drenge og piger, der forårsager talgkirtlerne til at blive mere aktive - hvilket resulterer i øget produktion af olie (sebum).

Lær mere om acne ›