Tusgen

Acne og betydningen af ​​kost

Den typiske teenager spiser junkfood, forbliver op sent og hader at stå tidligt op om morgenen. Disse forældrenes hovedpine synes at være udviklingsmæssigt programmeres ceremonier. Men for så mange som 85 procent af teenagere, den mest irriterende kendetegnende for at være en teenager er acne. Med pletter kommer seriøse anbefalinger for at undgå fedtet fødevarer, chokolade og andre hæfteklammer af en teenager kost. Er der nogen sammenhæng mellem at spise bestemte fødevarer og udvikling af acne, eller udgør dette en anden medicinsk myte?

I betragtning af den andel af berørte teenagere, svaret har stærke implikationer. Men som med de fleste ting, er der ingen nem en-til-en årsagssammenhæng. Faktisk nuværende forståelse af acne tyder på, at mad har ingen rolle i at udløse sygdommen i første omgang, eller i at gøre acne værre engang til stede. Ikke desto mindre har vi alle hørt igen og igen, at hvis børn simpelthen undgået fastfood leddene deres hudproblemer ville være overstået.

Hvad er årsagen til acne?

Acne menes at udvikle sig i teenageårene på grund af en kombination af normal hud funktioner og hormonelle forandringer i løbet af ungdomsårene, der påvirker huden. I de fleste dele af kroppen, hårsækkene udvikle sig sammen med talgkirtler (der producerer sebum, et fedt-rige belægning, der beskytter og smører hårsækkene). Måske på grund af hormonelle forandringer, har teenagere øget sebum, samt øget tykkelse og faldt nedlæggelsen af ​​det øverste lag af huden i nærheden hårsækkene. Disse faktorer fører til tilstopning af porerne. Bakterier, der er almindeligt til stede og normalt giver ingen problemer nu vokser i stort tal bag blokering, hvilket fører til inflammation og acne.

Hvorfor nogle mennesker har store problemer med acne og andre ikke er ikke kendt. En teori foreslår, at det primære problem er overfølsomhed af talgkirtler til androgener (hormoner relateret til testosteron, der produceres af binyrerne hos både mænd og kvinder). Fedtet kosmetik, skrubbe, høj luftfugtighed og kraftig sved alle kan forværre acne. En bred vifte af behandlinger er tilgængelige, herunder topiske eller orale retinoider (derivater af vitamin A), benzoylperoxid eller aktuelle eller mundtlige antibiotika.

Hvorfor denne myte fortsætter

Hvorfor denne misforståelse om virkningerne af kost på acne fortsætter? Tanken om, at et problem er inden for vores kontrol (for eksempel med hensyn til kosten) snarere end uden for vores kontrol (som kan være tilfældet for en nedarvet sygdom), og at et naturligt middel kan være kuren er helt sikkert tiltalende og kan påvirke den tilgang mange mennesker tager at behandle problemet, selv i mangel af beviser til støtte for denne fremgangsmåde.

En anden grund sådanne myter vedvarer er en sammenblanding mellem "forening" og "årsag" - bare fordi teenagere tendens til at spise junk food og har tendens til at udvikle acne, betyder det ikke, at man får den anden. Alligevel er vi ofte gør fejlagtige antagelser om årsagssammenhæng fordi foreningen synes så stærk eller logisk.

Derudover er der en intuitiv logik til den idé at spise olieholdige fødevarer fører til fedtet hud og akne. Og reducere ens junk fødeindtagelse at kontrollere acne tilbyder mange yderligere sundhedsmæssige fordele - for mange forældre, selv en dårlig undskyldning for at reducere deres børns junk fødeindtagelse er bedre end slet ingen! Selvom der er mange grunde til at fremme en afbalanceret og sund kost, undgå og forbedre acne er ikke blandt dem.

Som det er tilfældet for mange antagelser, vi gør om sundhed, hvad der synes at være logisk og intuitiv ikke altid viser sig at være sandt. Udsmid sådanne medicinske myter kan tage århundreder - dårlige nyheder for teen-agers harangued om deres kost. Men heldigvis, nondietary behandling af acne er ofte effektiv - evaluering af en læge, undertiden herunder evaluering af en hudlæge, er den bedste måde at foretage et valg blandt de muligheder for behandling signifikant acne, især hvis over-the-counter behandlinger ikke er effektive.

Forældre og børn har brug for fakta, ikke myter, at træffe de bedste valg. Og forældre vil bare nødt til at finde andre måder at fremme sundere kost for deres teenagere.