Tusgen

ADHD

ADHD fakta

ADHD er en adfærdsforstyrrelse præget af uopmærksomhed, impulsivitet og i nogle tilfælde, hyperaktivitet. Få mere ›

Symptomer: almindelige tegn på ADHD hos børn

Hvis du har børn, du ved, de kan have svært ved at sidde stille, modstå trangen til at bryde reglerne, eller afslutter en opgave som at lave sengen. Men betyder det, at de har attention deficit / hyperactivity disorder (ADHD)?

Ikke opmærksomhed, løbe rundt, når bedt om at blive sat, selv nedsmeltninger i supermarkedet - alle børn opfører sig dårligt fra tid til anden. Men ADHD hos børn er mere end bare dårlig opførsel. Når disse adfærdsmønstre fortsætte i flere måneder, er usædvanlig intens for barnets alder, og hæmme hans eller hendes evne til at komme sammen på skolen eller hjemme, kan der være et problem.

ADHD er en af ​​de mest almindelige barndom lidelser, der påvirker 3 og 5 procent af amerikanske børn - oftere drenge end piger. Det er et mønster af tre centrale adfærd: uopmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet.

Lær mere om symptomer på ADHD ›

Behandling: ADHD hos børn

Børn, der har ADHD er ofte givet medicin som en del af deres behandlingsplan. Den type medicin oftest valgt et psykostimulanser, såsom methylphenidat (Ritalin, Metadate og Concerta). Psykostimulerende medikamenter hjælpe balance kemikalier i barnets hjerne, der hjælper med at kontrollere adfærd og fokusere.

Andre psykostimulerende ordineret til ADHD hos børn omfatter dextroamphetamine (Dexedrine), en blanding af amfetamin salte (Adderall) og atomoxetin (Strattera).

Psykostimulanter handle hurtigt-gør deres job i løbet af en til fire timer og saa hurtigt skylles ud af kroppen. Nyere psykostimulanter på markedet er designet til at være længere handler, fortsætter med at arbejde i op til ni timer, så de kun skal tages én gang om dagen.

Lær at behandle ADHD ›

Lever med: den positive side af ADHD

Du hører en masse om udfordringerne ved at leve med ADHD. Hvad du ikke kan høre diskuteret så ofte er den positive side af sygdommen. Alligevel de gavnlige aspekter af ADHD-energi, spontanitet, kreativitet, fleksibilitet, er lige så virkelige som de negative.

Hvis du har den hyperaktive form af ADHD, du ved, hvad det er ligesom at have for meget af en god ting. Du har fået energi til at brænde, men det er ikke let at kanalisere produktivt. Med behandling, kan du være i stand til at ringe ned hyperaktivitet til sund aktivitet.

En måde at sætte al denne energi til god brug er med motion. Målet for mindst 150 minutter af moderat intensitet aerob aktivitet hver uge. Det omfatter aktiviteter såsom rask gang, vandaerobic, moderat cykling eller double tennis. Alternativt kan du gøre 75 minutter om ugen af ​​energisk intensitet aktivitet såsom jogging, lap svømning, hurtig cykling, eller singler tennis. Træning lyder som... godt, virker. Men de kan føle sig som spil, når du har fået energien til at gøre dem til en fornøjelse snarere end en akkord.

Læs mere om ADHD ›