Tusgen

Den positive side af ADHD

Du hører en masse om udfordringerne ved at leve med ADHD. Hvad du ikke kan høre diskuteret så ofte er den positive side af sygdommen. Alligevel de gavnlige aspekter af ADHD-energi, spontanitet, kreativitet, fleksibilitet, er lige så virkelige som de negative.

Strømførende liv

Hvis du har den hyperaktive form af ADHD, du ved, hvad det er ligesom at have for meget af en god ting. Du har fået energi til at brænde, men det er ikke let at kanalisere produktivt. Med behandling, kan du være i stand til at ringe ned hyperaktivitet til sund aktivitet.

En måde at sætte al denne energi til god brug er med motion. Målet for mindst 150 minutter af moderat intensitet aerob aktivitet hver uge. Det omfatter aktiviteter såsom rask gang, vandaerobic, moderat cykling eller double tennis. Alternativt kan du gøre 75 minutter om ugen af ​​energisk intensitet aktivitet såsom jogging, lap svømning, hurtig cykling, eller singler tennis. Træning lyder som... godt, virker. Men de kan føle sig som spil, når du har fået energien til at gøre dem til en fornøjelse snarere end en akkord.

Spontane smil

Nogle gange kan du være impulsiv. Andre gange kan du være ufokuseret. Men én ting, du vil aldrig være kedeligt. Mennesker med ADHD har en tendens til at være spontan og entusiastisk, og dem er kvaliteter, som andre mennesker reagerer på.

Giv andre mennesker en chance for at kende den sjove side af din personlighed. Det kunne betyde, at vælge de situationer, hvor spontanitet er værdsat eller delt, såsom interaktive spil, udendørs aktiviteter eller rejser. Det kunne også betyde at øve sociale færdigheder, der hjælper dig med at kontrollere adfærdsmønstre, sætte folk ud, såsom at være en dårlig lytter, glemmer at dukke op, eller blurting tingene bedst usagt. Når du arbejder på disse adfærdsmønstre, dine bedste kvaliteter kommer i forgrunden.

Kreative spiritus

En af de mindre kendte frynsegoder af ADHD er en forening med kreativitet. En undersøgelse, som sammenlignede universitetsstuderende med og uden ADHD konstateret, at personer med lidelsen generelt klarede sig bedre på en test af divergent tænkning. Det er den type af outside-the-box tænkning, der hjælper folk kommer op med kreative ideer.

Kig efter måder at fremme din kreativitet og fantasi. Del dine innovative idéer med chefen på arbejdet, tage op kunst eller skrive som en hobby, eller deltage i en madlavning eller storytelling klasse. For at holde dine batterier opladet, få tid til afslapning og rekreation. Forskning har også vist, at få masser af REM-søvn-den fase af søvnen forbundet med hurtige øjenbevægelser og drømmer-er en anden måde at øge kreativiteten.

Fleksible tænkere

Du er sandsynligvis brugt til at jonglere mange forskellige tanker på én gang. Som et resultat, kan du ikke få sat på et kursus af handling for tidligt. I stedet kan du have en naturlig tilbøjelighed til at være åben for nye idéer og prøve nye ting.

Taget for langt, kan denne tendens være overvældende. Men med behandling, kan du være i stand til at udnytte det til din fordel. Prøve nye ting-fødevarer, musik, sport, eller bare interessante måder at tilbringe en lørdag-kan berige dit liv. Og hurtigt at tilpasse sig nye oplysninger kan være et plus i et tempofyldt arbejdsmiljø. Kombiner det med energi, entusiasme og kreativitet, og du er en kraft, man kan regne med.