Tusgen

EKG opfordrede før de giver ADHD-lægemidler

Børn bør testes for hjerteproblemer, før de behandles med medicin som Ritalin, European Heart Association (AHA) siger. Den nye vejledning gælder for børn med opmærksomhed underskud hyperactivity disorder (ADHD). Lægemidler til behandling af ADHD kan øge blodtrykket. De kan også fremskynde hjertet. I en person med en hjertesygdom, kan dette medføre, at hjertet til at stoppe. AHA siger børnene skulle have en eksamen og et elektrokardiogram før lægemidler ordineres. The Associated Press skrev om redegørelsen 22. april. Det blev offentliggjort i tidsskriftet Circulation.

Hvad er lægens reaktion?

European Heart Association (AHA) anbefaler nu, at børn og teenagere screenes for hjerteproblemer, efter at de er blevet diagnosticeret med opmærksomhed underskud hyperactivity disorder (ADHD). Hvis det er muligt, bør dette ske, før en stimulans medicin er ordineret, siger AHA.

Hvordan kommer? AHA har opdateret sine retningslinjer for børn med ADHD på grund af nye bekymringer. Stimulerende medicin kan vise sig at være mere risikofyldt i børn med underliggende hjerteproblemer. Disse problemer er ikke altid kendt før en patient begynder at bruge denne medicin.

Flere og flere børn og teenagere bliver diagnosticeret med og behandlet for ADHD. I 2004 amerikanske læger ordineret stimulerende lægemidler til 2,5 millioner børn. Udover deres virkninger på adfærd, har stimulanser kendte virkninger på børns hjerter. De øger blodtryk og hjertefrekvens. Normalt betyder det ikke påvirker børns sundhed.

Mellem 1999 og 2004 var der 19 rapporterede tilfælde af pludselig hjertedød hos børn, der tager stimulerende medicin for ADHD. Yderligere 26 børn havde ikke-dødelige, men meget vigtige, kardiovaskulære hændelser. Disse omfattede slagtilfælde, hjertestop og hurtig hjertebanken.

Disse tal kan synes lille i forhold til det samlede antal patienter, der tager medicin for ADHD. Men indtil vi har flere oplysninger, giver det mening at være på den sikre side.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

  1. Kend dit barns (og din families) sygehistorie. Hold styr på alle sundhedsproblemer. Tal med de mennesker i din familie om deres sygdomme og medicinske sygdomme. Spørg dem om familiemedlemmer, der er døde i fortiden. Medicinske problemer ofte køre i familier. Det hjælper at vide, hvis du eller dine børn er i nogen særlig risiko.

  2. Etablere en medicinsk hjem. Form et langvarigt forhold med en sundhedsperson. Dette kan hjælpe med at sikre, at dit barn får den bedst mulige pleje over tid. Hvis du flytter, skal du sørge for alle dine families medicinske journaler sendes til dine nye læger. Disse oplysninger giver dit barns nye læge at holde styr på eventuelle problemer.

  3. Hvis dit barn har ADHD, tale med hans eller hendes læge om hjerte sundhed og screening. Fortæl din læge om eventuelle problemer, du har. Hvis dit barn har hjerteproblemer, så lad lægen vide med det samme. Eksempler kan være en hurtig hjertebanken (palpitationer), eller besvimelse. Også fortælle lægen, hvis der er en familie historie for pludselig hjertedød. Et elektrokardiogram (EKG), ville være et værdifuldt screeningstest nu, selv hvis dit barn har været på stimulanser i et stykke tid.

Dette er, hvad de kan forvente under et kontor besøg om brugen af ​​stimulerende medicin:

  • En sygehistorie gennemgang - Dette vil omfatte eventuelle pårørende, der oplevede pludselig hjertedød og eventuelle symptomer i dit barn, der kunne tyde på en hjertelidelse. Desuden vil lægen gennemgå dit barns medicinske journaler for at være sikker på, at puls og blodtryk har været normalt. Han eller hun vil registrere navnene på alle receptpligtige og over-the counter medicin dit barn tager.

  • En fysisk eksamen - Lægen vil kontrollere dit barns hjerte, herunder hjertefrekvens og blodtryk. Lægen vil også kontrollere for nogen af ​​funktionerne i Marfan syndrom. Dette er en bindevæv, der kan forårsage alvorlige hjerteproblemer.

  • Et elektrokardiogram (EKG) for at finde hjerte abnormiteter - Et EKG er en smertefri, risikofri procedure. Elektroder er placeret på arme, ben og bryst til at måle hjertets elektriske aktivitet.

Hvis et hjerteproblem er bemærket, vil lægen beslutte, om det stadig er sikkert at ordinere stimulerende medicin. AHA anbefaler nu opfølgende behandling med en pædiatrisk hjerte specialist (kardiolog) for disse børn.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

Lige nu ved vi ikke med sikkerhed, hvad den sande sats for pludselig hjertedød blandt børn, som tager stimulanser.

I fremtiden vil der sandsynligvis være et nationalt register for at holde styr på tilfælde af pludselig hjertedød. Dette vil hjælpe lægerne til at vide mere om:

  • Risiciene ved at bruge stimulerende medicin i børn og teenagere med ADHD

  • Hvor effektivt det er at bruge universel screening og EKG test