Tusgen

Forståelse psykoterapi

Du har måske et problem, du ikke kan håndtere på egen hånd, såsom problemer med dit ægteskab, et barn, eller narkotika. Eller du kan føle angst eller deprimeret. I de fleste tilfælde kan psykoterapi hjælpe dig med at håndtere disse og andre spørgsmål. Mange omsorgsfulde fagfolk giver psykoterapi. Blandt dem er psykiatere, psykologer, socialrådgivere, og familie rådgivere.

Typer af behandling

Din terapeut vil vælge den form for terapi, der er rigtige for dig. De mest almindelige typer af psykoterapi er:

  • Psykodynamisk terapi. Dette hjælper dig med at forstå dig selv bedre. Mest sandsynligt, vil du kigge på begivenheder og konflikter fra din fortid. Og du vil se, hvilken rolle de spiller i dine aktuelle problemer.

  • Interpersonel terapi. Dette hjælper dig med at helbrede og forbedre dine relationer med andre.

  • Kognitiv / adfærdsterapi. Denne form for terapi hjælper du ændre skadelige eller smertefulde tankemønstre og reaktioner til mere positive.

  • Ægteskab / familie terapi. Denne form for terapi fokuserer på at forbedre dine relationer.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er en rejse ind i dig selv. Arbejde med din terapeut, vil du begynde at se dig selv mere klart. Dette kan hjælpe dig begynde at foretage ændringer i dit liv. I tid, kan du være i stand til at arbejde gennem dine problemer og til at håndtere smertefulde symptomer. Din terapeut ikke gøre arbejdet for dig. I stedet kan du og din terapeut er ligeværdige partnere i processen.

Arbejde med din terapeut

Du har regelmæssige møder med din terapeut. For at få mest muligt ud af disse møder, er du nødt til at være åben og ærlig. Du skal også være villig til at stå over for dine problemer. Og du skal være villig til at ændre. Nogle gange din terapeut vil ordinere visse former for medicin. Disse kan hjælpe med at lette dine symptomer, som du går gennem terapi. Hvis du har bivirkninger fra disse medikamenter, så fortæl din terapeut. Du må ikke stoppe med at tage dem på din egen.

Hvor lang tid tager behandlingen tage?

Hvor lang tid du bruger i terapi afhænger af den type problem du har. For nogle problemer er der behov langtidsbehandling. Andre problemer kan reagere på kort psykoterapi, omkring 12 sessioner.

Ressourcer

Den europæiske Psychiatric Association 888-357-7924, www.psych.org

Europæisk psykologisk forening 800-374-2721, www.apa.org

At finde en terapeut

Det er vigtigt at finde en terapeut, du kan lide og tillid. Spørg din læge, lokale hospital eller psykiatrisk center for en henvisning. Hvis du har en forsikring eller medarbejder bistandsprogram på arbejde, kan du ringe til dem for indbringelsen. En ven eller et familiemedlem kan også kende en terapeut, de har tillid til.