Tusgen

Forståelse Ritalin-misbrug

Ritalin (methylphenidat) er en medicin ordineret til mennesker normalt børn-der har været diagnosticeret med Attention Deficit Hyperactivity Disorder ( ADHD ).

Ifølge National Institute of Mental Health (NIMH), 3 til 5 procent af befolkningen har lidelsen. Ritalin er en stimulans, der øger mængden af ​​to kemikalier i hjernen, noradrenalin og dopamin. Dens virkninger ligner, men stærkere end koffein og mindre potent end amfetamin. Ritalin har en beroligende virkning på hyperaktive børn. Det har en "fokus" effekt på dem med ADHD. Ritalin er også lejlighedsvis anvendes til behandling af narkolepsi.

Når det tages som foreskrevet, Ritalin er en værdifuld medicin. Ifølge NIMH, folk med ADHD ikke bliver afhængige af Ritalin eller andre stimulanser, når de tager dem som anvist. Børn med ADHD, som bliver behandlet med stimulanser kan være mindre tilbøjelige til at misbruge stoffer og alkohol, når de er ældre end er børn med ADHD, der ikke behandles.

Stimulanser såsom Ritalin har potentialet for misbrug af mennesker, der ikke bruger det til ADHD. Selv få undersøgelser er blevet udført på stimulerende stofmisbrug, William Frankenberger, Ph.D., professor i psykologi ved University of Wisconsin-Eau Claire, har bemærket nogle foruroligende tendenser til at indikere, at ADHD medicin misbrug kan være udbredt.

Når misbrugt, er stimulerende tabletter indtages oralt, knust og snusede gennem næsen eller injiceres alene eller i kombination med heroin eller kokain. Dem, der misbruger det er på udkig efter dens virkninger: appetitløshed, søvnløshed, øget fokus og opmærksomhed, og eufori.

Tager store doser af Ritalin kan forårsage høj kropstemperatur, højt blodtryk, uregelmæssig hjertebanken, humørsvingninger, hallucinationer og vrangforestillinger, kramper, svær trækninger eller ukontrollerede bevægelser, svedtendens, tør mund og øjne, og opkastning. Ligesom enhver anden medicin, kan Ritalin interagere med andre lægemidler. For eksempel tager det med over-the-counter dekongestanter medicin eller visse lægemidler ordineret til astma kan øge de skadelige virkninger af Ritalin.