Tusgen

Medicin til behandling af ADHD hos børn

Børn, der har ADHD er ofte givet medicin som en del af deres behandlingsplan. Den type medicin oftest valgt et psykostimulanser, såsom methylphenidat (Ritalin, Metadate og Concerta). Psykostimulerende medikamenter hjælpe balance kemikalier i barnets hjerne, der hjælper med at kontrollere adfærd og fokusere.

Andre psykostimulerende ordineret til ADHD hos børn omfatter dextroamphetamine (Dexedrine), en blanding af amfetamin salte ( Adderall ) og atomoxetin (Strattera).

Psykostimulanter handle hurtigt-gør deres job i løbet af en til fire timer og saa hurtigt skylles ud af kroppen. Nyere psykostimulanter på markedet er designet til at være længere handler, fortsætter med at arbejde i op til ni timer, så de kun skal tages én gang om dagen.

Lejlighedsvis kan ikke-stimulerende medicin anvendes til behandling af ADHD hos børn. Ifølge European Academy of Family Physicians (AAFP), disse omfatter antidepressiva bupropion (Wellbutrin), desipramin (Norpramin) og imipramin (Tofranil).

Dit helbred behandleren vil afgøre behovet for medicin og vælg den relevante stof efter vurdere dit barns symptomer, hans alder og helbred, og dine præferencer.

Mulige bivirkninger

Psykostimulerende medicin kan give bivirkninger, men de fleste er milde og lethed med tiden. Bivirkninger omfatter søvnløshed, nedsat appetit, mavepine, hovedpine og nervøsitet. Hertil kommer, når medicinen virkninger fortager sig, kan nogle børns hyperaktive adfærd stige for en kort stund.

FDA har besluttet, at medicin vejledninger for forældre være inkluderet med forskrifter for psykostimulantia. Det er på grund af de seneste rapporter om pludselig død hos børn og teenagere med hjerte abnormiteter, der tog disse medikamenter til ADHD. Der er en lille øget risiko for paranoia, mani, eller høre stemmer i unge, der tager disse lægemidler. FDA har også advaret om, at børn og teenagere, der tager antidepressiv medicin kan være mere tilbøjelige til at blive selvmorderisk.

Hvornår du skal tage

Det bedste tidspunkt for dit barn til at tage et langtidsvirkende, en gang om dagen medicin er lige før morgenmaden. Kortere virkende medicin er bedst træffes 30 til 45 minutter før et måltid-før morgenmad og før frokost, siger AAFP.

Medicin er normalt tages i løbet af ugen, med et lægemiddel "ferie" i weekenden. Medicin er også ofte stoppet i løbet af sommermånederne, når skolen er ude. Din sundhedspleje udbyder kan diskutere passende tidsplan for dit barn. Nogle børn har brug for medicin i flere år, mens andre har brug for længere behandling.

Andre behandlinger

Selv om nogle eksperter (og forældre) kritisere, hvad de ser som en overforbrug af psykostimulantia, har disse medikamenter vist sig at være effektiv og sikker til behandling af ADHD. Andre behandlingsmuligheder kan være sværere at følge, mindre effektive, og nogle gange ikke let tilgængelige for familier. Alternativer til Ritalin og andre stimulanser omfatter løbende rådgivning for barnet, pædagogisk støtte i form af mindre klasser og individualiserede opmærksomhed, vejledning og træning i sociale færdigheder.

Psykostimulerende midler anvendes ofte i forbindelse med andre behandlinger, såsom psykologisk behandling. Nogle forældre har henvendt sig til så forskellige behandlinger som biofeedback, megavitamins og blå-grønne alger. Eventuelle alternative behandlinger bør drøftes med din sundhedspleje udbyder, før du prøver dem.

Uanset behandling, kan et barn med ADHD oplever, at han har problemer med at koncentrere selv, som han vokser op. De fleste børn vokser fra hyperaktivitet og impulsivitet i deres yngre år, men som voksne har stadig svært ved at få organiseret eller fuldføre langsigtede projekter. De gør ofte bedst med karrierer, der trækker på deres styrker og få mest ud af deres adfærd stil-de bliver iværksættere eller kunstnere og entertainere.