Tusgen

Betaling for opmærksomhed: misbrug af receptpligtig ADHD-lægemidler stiger på universitetsområder

Alt, hvad der hjælper din universitetsstuderende studie længere og hårdere er en god ting, ikke? Ikke altid, viser det sig.

På campusser rundt om i landet, er et stigende antal studerende misbruger receptpligtig ADHD medicin. Studerende henvende sig til den medicin, så de kan holde sig vågen længere og fokusere mere intenst. Nogle bruger dem også til at få høj. Men selv om disse stoffer betragtes som sikkert, når det tages som foreskrevet, kan de forårsage sundhedsproblemer og afhængighed, når misbrugt.

Opmærksomhed på ADHD-lægemidler

ADHD-kort for attention deficit hyperactivity disorder-er en almindelig barndom lidelse, der undertiden varer ind i voksenalderen. Mennesker med ADHD har problemer med at betale opmærksomhed, kontrollerende adfærd eller dæmpe hyperaktivitet. Den medicin oftest anvendes til behandling af ADHD er stimulanser, som rent faktisk har en beroligende virkning på dem med uorden. To typer af stimulerende ADHD-lægemidler er methylphenidat (fx Ritalin) og amfetamin (f.eks Adderall ).

Folk, der misbruger stimulanser kan simpelthen sluge piller, eller de kan sniffe eller injicere indholdet. Taget korrekt eller af dem uden ADHD, stimulanser rev op i hjernen og kroppen. De kan øge evnen til at fokusere, reducere behovet for søvn, og undertrykke appetitten.

Disse virkninger kommer på en stejl pris, dog. Stimulanser også køre op blodtryk, puls og kropstemperatur. Ved høje doser, kan de forårsage en slagtilfælde. Med gentagen brug, kan stimulanser udløse følelser af fjendtlighed og paranoia. Plus, kan mangel på søvn og ernæring føre til helbredsproblemer af deres egne.

Hvis det tages i doser, eller med andre midler end dem, der er ordineret af en læge metoder, kan stimulanser være vanedannende. Folk, der misbruger narkotika for en længere periode kan have abstinenssymptomer-såsom træthed, depression og søvn problemer, når de stopper.

Studerende behøver ikke at kigge langt for at finde ADHD-lægemidler. De fleste får dem fra en ven eller et familiemedlem med en recept. Faktisk har undersøgelser vist, at op til 29 procent af de studerende med sådanne recepter er blevet bedt om at give, sælge eller bytte deres medicin.

Hvad forældre kan gøre

Bare fordi dit barn er college alder betyder ikke dine forældre dage er forbi. Tro det eller ej, har du stadig indflydelse. Disse skridt kan gøre en forskel:

  • Hvis din elev tager en stimulans for ADHD, diskutere det. Tal om vigtigheden af ​​at bruge medicin, kun som foreskrevet og ikke dele den.

  • Hvis en anden i familien tager ADHD medicin, overvåge den. Hold styr, så du ved, hvis nogen forsvinder.

  • Hvis du tror, ​​din elev måske misbruger ADHD-lægemidler, uddanne dig selv. Hold øje med disse advarselstegn i dit barn: at gå lange perioder uden at sove eller spise, overdreven aktivitet, ekstrem Snaksomhed, en alt for højt humør, irritabilitet, nervøsitet, eller forstørrede pupiller.