Tusgen

ADHD oversigt

Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er karakteriseret ved uopmærksomhed, impulsivitet og i nogle tilfælde, hyperaktivitet.

Typer

Der er tre store typer af ADHD:

 • Kombinerede type: Dette er den mest almindelige type af ADHD, kendetegnet ved, impulsive og hyperaktive adfærd samt uopmærksomhed og distraktion.

 • Impulsive / hyperaktive type: Her er den mindst almindelige type af ADHD, er karakteriseret ved impulsive og hyperaktive adfærd uden uopmærksomhed og distraktion.

 • Uopmærksom og distractible typen: Denne type af ADHD er kendetegnet primært ved uopmærksomhed og distraktion uden hyperaktivitet.

  Årsag

  ADHD er en af ​​de mest undersøgte områder i børn og unges mentale sundhed, men dens præcise årsag er stadig ukendt. Tyder på, at ADHD er en genetisk, hjerne-baserede biologisk lidelse. Lave niveauer af hjernens kemiske dopamin findes i børn med ADHD. Brain imaging undersøgelser ved hjælp af PET-scannere viser, at hjernens stofskifte hos børn med ADHD er lavere i de områder af hjernen, der styrer opmærksomhed, social dømmekraft og bevægelse. Mange forældre til børn med ADHD oplever symptomer på ADHD, da de var yngre, og ADHD er almindeligt forekommende i brødre og søstre i samme familie.

  Det anslås, at omkring 2 millioner børn (3 og 5 procent) har ADHD. Drenge er to til tre gange mere tilbøjelige til at have ADHD end piger. Symptomerne på hyperaktivitet, når de findes, er næsten altid synlige i en alder af 7 og kan være synlige i meget unge førskolebørn. Uopmærksomhed eller opmærksomhed-underskud kan ikke altid tydeligt indtil barnet begynder grundskole.

  De fleste symptomer ses hos børn med ADHD også opstå hos børn uden denne lidelse. Men børn med ADHD, disse symptomer opstår oftere og forstyrre læring, justering skole, og nogle gange med barnets relationer med andre.

  Diagnose

  Symptomerne på ADHD kan ligne andre medicinske sygdomme eller adfærdsmæssige problemer, så en diagnose er afgørende. En børnelæge, børnepsykiater, eller kvalificeret mental sundhed professionel normalt identificerer ADHD hos børn. En detaljeret historie om barnets adfærd fra forældre og lærere, observationer af barnets adfærd og Psykoedukativ test er nødvendige. Endvidere fordi ADHD er en gruppe af symptomer, ofte diagnosen afhænger af flere typer af evalueringer, herunder fysisk, neurologisk og psykologisk.

  Behandling

  De vigtigste komponenter i behandling til børn med ADHD omfatter forældrenes støtte og undervisning i adfærds træning, passende skole placering, og medicin (psykostimulerende).

  Behandling med en psykostimulerende er yderst effektiv i de fleste børn med ADHD. Disse lægemidler bruges til at afbalancere kemikalier i hjernen, der forbyder, at barnet opmærksom og kontrollere impulser. Antidepressiv medicin kan også hjælpe med at forbedre opmærksomhed, mens faldende aggression, angst og / eller depression.

  Forældrerollen børn med ADHD kan være udfordrende. Klasser i adfærd ledelseskvalifikationer, for forældre kan hjælpe med at reducere stress for alle familiemedlemmer. Disse færdigheder kan omfatte brugen af ​​"time out" eller point systemer, som kan forbedre adfærd, såsom at udfylde skole arbejde eller holde barnets hænder til sig selv.

  Forebyggelse

  Forebyggende foranstaltninger for ADHD er ikke kendt på nuværende tidspunkt. Tidlig opsporing og intervention kan imidlertid reducere sværhedsgraden af ​​symptomer, forbedre barnets skole ydeevne, forbedre barnets normale udviklingsproces, og forbedre livskvaliteten generelt.