Tusgen

Alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug fakta

Alkoholmisbrug er et mønster af overdreven drikke, der resulterer i sundhedsskadelige og sociale konsekvenser for den, der drikker. Lær mere ›

Forståelse alkohol virkninger

Hvis du forstår, hvordan alkohol kan påvirke dig, kan det hjælpe dig til at drikke ansvarligt.

Følgende faktorer har indflydelse på, hvordan folk reagerer på alkohol, ifølge National Institutes of Health og den europæiske lægeforening.

Omfanget af alkohol effekt på det centrale nervesystem afhænger af, hvor meget der er i dit blod, og hvor meget blod du har. Dette skyldes, at alkohol er distribueret gennem kroppen ved vandet i din blodbane, ifølge National Institute for alkoholmisbrug og alkoholisme (NIAAA). Jo mere vand i blodet, jo mere fortyndet alkohol vil være.

Lær mere om konsekvenserne af alkoholmisbrug ›

Social drikke vs Problem drikke

Nogle mennesker kan drikke alkohol i timevis og forblive ædru, mens andre bliver bedugget efter blot en drink. Så hvordan kan du fortælle, hvis du eller en anden er et problem drikker?

"Hvis en person drikker flere gange og drikke forårsager personlige, faglige eller familiemæssige problemer, kan de have sygdommen alkoholisme," siger Hamilton Beazley, Ph.D., en psykolog og tidligere formand for det nationale råd for alkoholisme og narkotikamisbrug Inc. "Når alkoholikere drikker, kan de ikke altid forudsige, hvor meget de vil drikke, når de vil stoppe, eller hvad de vil gøre, når man drikker. Og det er fælles for alkoholikere at benægte de negative virkninger af at drikke eller at de selv har en problem. "

Lær mere om social drikke ›

Hvordan til at skære ned på at drikke

Du vil måske ønsker at skære ned på dit drikkeri af mange årsager. Desværre, de bedste intentioner ikke nødvendigvis gør en indsats lettere.

Hvis du kommer til at drikke alkohol, bør du bruge det med omtanke og i moderate mængder. Og hvis du er en af ​​de 10 til 15 procent af befolkningen med alkoholisme i din familie, skal du være forsigtig med ikke at drikke for meget eller for ofte, eller ikke at drikke overhovedet.

Mens alkohol kan være afslappende og behageligt i små doser, drikke det er ikke harmløs rekreation. Stoffet skal behandles med respekt.

Det hjælper til at forstå, hvorfor og hvornår du drikker, hvis du vil med held at reducere mængden af ​​alkohol du indtager. Dine svar på følgende spørgsmål kan hjælpe med at bringe dine motiver til at drikke i fokus.

Lær mere om alkoholmisbrug ›

Farerne ved druk

Alt for mange unge deltager i en farlig praksis kaldet druk. Det betyder at drikke til forgiftning. Det er defineret som havende fem eller flere genstande i træk for mænd. For kvinder er det fire-plus drikkevarer i træk.

Ifølge en undersøgelse foretaget af det amerikanske Department of Education, 44 procent af amerikanske universitetsstuderende er binge drikker.

"For disse elever, forgiftning er det primære mål. Og med forgiftning kan komme mange andre farer, herunder svimmelhed, manglende koordinering, diarré, opkastning, manglende dømmekraft eller endda alkohol forgiftning," siger Don Timm II, MD, en nødsituation medicin læge i Dallas.

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, er druk forbundet med utilsigtede skader. Disse omfatter trafikdrab, falder, brandsår, drukning og hypotermi. Drabsafdelingen, selvmord, børnemishandling, vold i hjemmet, hypertension, hjerteanfald, mavekatar, pancreatitis, seksuelt overførte infektioner, meningitis, og dårlig kontrol af diabetes også er resultatet af druk.

Lær mere om druk ›

Alternativer til alkoholikere anonyme

Selvom Anonyme Alkoholikere og andre afholdenhed-baserede 12-trins programmer er den primære form for behandling for alkoholisme i Europa, mange mennesker ikke er i stand til at holde med dem og vende tilbage til afhængighed af alkohol.

I dag er der alternativer til 12-trins programmer. Nogle behandling programmer undervise problemdrikkere at reducere deres drikkeri, en tilgang, der appellerer til folk, der ellers ikke søger behandling. Disse programmer er baseret på troen på, at mennesker kan ændre deres drikkevaner adfærd.

At blive en succes på mådehold eller afholdenhed kræver en indsats og en vilje til forandring. Du bør tage hensyn til sværhedsgraden af ​​din alkoholproblem og eventuelle medicinske, psykologiske eller andre sygdomme, der ville blive forværret af at drikke, selv i moderate mængder. Hvis du er usikker på det bedste program til dig, så spørg din læge eller et stofmisbrug rådgiver til råds.

Lær mere om Anonyme Alkoholikere ›