Tusgen

Allergier

Allergi fakta

En allergisk reaktion opstår, når immunsystemet fejlagtigt identificerer en normalt harmløs substans så skadelig for kroppen. Forstå spektrum af allergiske reaktioner ›

Symptomer på allergi

Sæsonbetonet allergi og forkølelse har lignende symptomer, men nogle væsentlige forskelle. Følgende oplysninger kan hjælpe dig med at afgøre, om du lider af allergi eller en forkølelse.

Læs mere for at lære om allergisymptomer ›

Hvad er de forskellige typer af fødevareallergi

Har du nogensinde oplevet ubehagelige symptomer kort tid efter et måltid? Det kunne være en fødevareallergi eller fødevareintolerans. Symptomer på begge er ens. Men hvordan kan du vide, hvornår det er alvorligt?

Læs mere om de test, der diagnosticerer fødevareallergi og intolerans ›

Typer af allergiske reaktioner: udslæt til anafylaksi

Allergiske reaktioner kommer i mange former, fra en mild kløe til en livstruende reaktion kaldet anafylaksi. Hvordan kan det samme stof forårsage en udslæt i én person og hævelse af luftvejene i en anden?

Læs videre for at lære mere om de forskellige typer af allergiske reaktioner ›

Almindelige allergier hos børn

Når børn udvikler hud, nasale eller fødevareallergi det kan påvirke hans eller hendes livskvalitet samt de mennesker, der holder af dem. For at holde tingene under kontrol sørge for at undgå allergi udløsere.

Lær mere om de typer af allergi, der påvirker børn ›

At leve med allergi

For en person, der har en allergi, et stof, der er uskadelig for de fleste mennesker får deres immunsystem til at reagere og forårsage symptomer, der kan variere fra irriterende til livstruende. Det stof, der forårsager kroppens immunsystem til at reagere på denne måde, kaldes et allergen.

Sådan allergi-bevis dit hjem ›

Hoste: koldt eller allergi?

Det er meget sandsynligt, at der var en gang du havde en dvælende hoste, men årsagen kan have undgået dig. I stedet for en kold, kan din hoste have været forårsaget af en allergi. Der er vigtige forskelle, der kan hjælpe dig med at fortælle dem fra hinanden.

Find ud af, hvordan man kan fortælle årsagen til din hoste ›

Test, der anvendes til at diagnosticere allergi

Hvis du har løbende næse, kløe, udslæt, eller hiven efter vejret forårsaget af allergi du sikkert gerne vide, hvad allergener du bør undgå, så du kan begynde at føle sig bedre. Nogle mener, at allergitest give dig svaret.

Læs mere om de forskellige typer af test, der anvendes til at diagnosticere allergi ›

Hvad er allergisk dermatitis?

Atopisk dermatitis, også kaldet eksem, er en arvelig og kronisk hudsygdom, der oftest påvirker spædbørn eller meget små børn, og kan vare indtil barnet når puberteten eller voksenalderen. Eksem får huden til at klø, bliver rød, og flage.

Læs mere om hudallergi eksem ›