Tusgen

At leve med allergi

Forståelse allergi skud

Hvis din allergi er alvorlige, eller hvis du har betydelige bivirkninger fra din receptpligtig medicin, kan din læge anbefale, at du får allergi skud. Få al den information du behøver om allergi skud ›

Hvad du behøver at vide om bistader

Nældefeber opstår, når noget beder cellerne til at frigive histamin, et kemikalie, der findes i huden. Histamin forårsager nærliggende blodkar til at spile. Væskelækager ud af de forstørrede fartøjer og indsamler under huden på en hævet, blussende, kløende bump kaldes en vabler eller bistade. Nogle kløen ligner myggestik. Kløen ofte kommer i grupper og kan være så lille som blyant viskelæder eller så stor som 2 til 3 inches tværs.

Nogle mennesker ved, at visse fødevarer eller stoffer giver dem bistader. For de fleste andre, kan årsagerne ikke være indlysende.

"Akut" nældefeber eller nældefeber, som er en reaktion på en stimulus som et lægemiddel, kan vare i timer eller dage. Kronisk nældefeber, ofte af ukendt årsag, kan vare i uger eller måneder.

Lær mere om nældefeber ›

Allergier på ferie

Hvis du eller dit barn har allergi eller astma, kan planlægning hjælpe dig med at holde nyser, snøfter, hvæsen, og angreb under kontrol, mens du er på ferie.

"Dette er især vigtigt, når du er væk fra hjemmet," siger Richard A. Nicklas, MD, en allergi specialist i Washington, DC Dr. Nicklas er også en talsmand for Det Europæiske Akademi for Allergi, astma og Immunologi. Du kan ikke altid forudsige, hvornår du vil have en reaktion på et nyt sted, siger han. Sørg for at du har din medicin med dig, hvis du har brug for dem.

Følgende trin kan hjælpe dig og din familie rejser sikkert:

Lær mere om allergi ›