Tusgen

Frihed fra indendørs luftvejsallergi

Tror du er sikker fra allergiske reaktioner inde når pollental er høje udenfor?

Du vil ikke være, hvis din allergi er udløst af indendørs allergener. De fleste husstande huser mange allergener, der forårsager nysen, hoste, kløe og hvæsende vejrtrækning i mennesker er følsomme over for dem. En allergi er en reaktion fra kroppens immunsystem til et fremmed stof, siger Cleveland Clinic. Selvom de fleste mennesker ikke reagerer normalt uskadelige stoffer, såsom husstøvmider, dyrehår og skimmel i visse mennesker immunsystemet behandler disse stoffer som angribere.

Støv og husstøvmider

Støv er en stor indendørs allergen, fordi det indeholder mange mikroskopiske materialer og stoffer, der forårsager følsomhed i nogle mennesker. Støv kan indeholde bittesmå fibre fra stof, dyrehår, bakterier, svampesporer, stumper af fødevarer og planter, samt støvmider, siger Cleveland Clinic.

Husstøvmider er bittesmå organismer, der lever i støv og fibre findes i hjemmet, der ikke ofte vaskes. Du typisk finde husstøvmider i sengetøj, madrasser, tæpper og stofbetrukne møbler såsom sofaer. Støvmider udskille affaldsstoffer, der forårsager en allergisk reaktion hos mange mennesker.

Det Europæiske Akademi of Allergy, Asthma og Immunologi (aaaai) tilbyder disse forslag til at kontrollere støv:

 • Brug et HEPA (højeffektiv partikler luft) filter støvsuger og ændre filteret ofte.

 • Skrub vægge og træværk og fjerne tæpper, som har tendens til havnen husstøvmider, skæl og skimmel.

 • Cover madrasser, box fjedre og puder - selv allergivenlige dem - med støvtæt, lynlås betræk.

 • Vask lagner og tæpper en gang om ugen i varmt vand og forsøge at mindske soveværelse rod, såsom pyntepuder og udstoppede dyr.

 • Hæng lodrette persienner i stedet for stoffer og forhæng, i det mindste i soveværelset og støv hårde overflader med en fugtig klud.

Mold

Forme er mikroskopiske svampe, der frigiver sporer i luften. Indendørs mug kan findes overalt, hvor det er fugtigt: badeværelse, kælder, vindueskarme og omkring VVS. Mold og meldug flyde gennem luften, så lander og vokse i fugtige områder.

For at reducere skimmel:

 • Hvis du bor i et fugtigt klima, eller har en fugtig kælder eller andre high-fugtighed værelse, skal du bruge en affugter.

 • Vask og tør hårde overflader, såsom fliser og bordplader, for at forebygge og fjerne mug. Blegemiddel (hvis det ikke irritere dig) at gennemsøge badeværelset.

 • Udskift mugne loft fliser og tæppe.

 • Fix utætte VVS, brusere og badekar.

 • Åbne vinduer eller bruge udsugnings når madlavning og brusebad.

 • Kasser eller genbrug gamle aviser, bøger, tøj og sengetøj.

 • Begræns antallet af potteplanter for at reducere mug indendørs.

Pet skæl

Allergi over for kæledyr er normalt allergi til de proteiner, der findes i hudceller udgydt af kæledyr og de ​​proteiner, der findes i dyrets spyt. Du kan ikke mærke et kæledyr allergi, når du først får et kæledyr. Det kan udvikle sig over et år eller to. Når du udvikler allergiske symptomer, kan de fortsætte i en periode, selv efter du ikke længere har kæledyr.

Nogle patienter, der er støv mide følsomme, men som ikke er allergisk over for deres hund eller kat vil have værre symptomer på grund af øget støv mide prævalens, da mider spise dyr såvel som menneskelige skalaer. Så-hvis du er støv mide følsomme, holde dit kæledyr ud af soveværelset, selvom du ikke har dyr følsomhed på allergitest.

For at reducere skæl:

 • Brug et HEPA-filter, især i soveværelse.

 • Hold kæledyr udendørs når det er muligt, og helt ud af soveværelset. Bader dem en gang om ugen.

 • Stil et familiemedlem, der ikke har kæledyr allergi til at børste din kat eller hund udenfor og rengør kattebakken.

Beyond forebyggelse

Hvis din allergi symptomer vedvarer, tale med din læge om andre måder til at lette livet indendørs. Medicin, herunder næsespray eller allergi skud, kan hjælpe med at behandle symptomer, især hvis du tager skridt til at reducere allergener i dit hjem.