Tusgen

Hvad skal jeg gøre om allergi

Jeg ville ønske jeg havde en dollar for hver gang jeg har hørt nogen sige, "Åh, det er bare en allergi." Efter et par årtier som en allergolog, der ser patienter hver dag, kan jeg forsikre dig, at allergi kan være en invaliderende sundhedsproblem og forårsage varige skader. Med det sagt, er det vigtigt at vide, at bedre, sikrere behandlinger er nu tilgængelig for de millioner af mennesker med allergi og allergisk astma. Tallene er overvældende: allergiske sygdomme påvirker 20% af den amerikanske befolkning. Mere end 20 millioner mennesker har astma, og mere end 70% af mennesker med astma har også allergi. Allergisk rhinitis, hvilken type allergi, der gør din næse løb, tegner sig for næsten 17 millioner lægebesøg hvert år.

Lad mig fortælle dig, hvad jeg dele med mine patienter på en daglig basis. En allergi er, hvad der sker, når kroppens forsvar mekanisme, immunsystemet, får sine budskaber scrambled. Normalt immunsystemet afværger farlige invasion såsom bakterier og vira. Men en allergisk reaktion opstår, når immunsystemet forsøger at forsvare kroppen mod noget, der ikke normalt farlige, såsom pollen. I den forstand immunsystemets reaktion er unormal.

Vi har lært en masse om, hvordan immunsystemet fungerer under en allergisk reaktion. Et stort gennembrud er, at vi nu ved, at der er meget mere i det end frigivelsen af ​​histamin, et af de involverede i en allergisk reaktion stoffer. Inflammation spiller også en stor rolle, sammen med en anselig cast af kemiske spillere. Endvidere indeholder den betændelse, der opstår i en allergisk angreb ikke blot gøre dig føle ulykkelig ved at indsnævre dine luftveje, og det kan også forårsage egentlige vævsskader. Venstre ubehandlet, kan denne skade blive uigenkaldelig.

På samme tid, har medicinsk forskning stillet et væld af effektive og sikre lægemidler. Vi har nu lægemidler, der kan behandle betændelse på lang sigt. Og det bringer mig til min grund til optimisme: kroniske allergikere kan trygt tage medicin, så længe de har brug for dem til at kontrollere deres symptomer, forbedre deres livskvalitet og forebygge varig skade.

Denne rapport indeholder mange af de oplysninger jeg giver til mine patienter - nemlig måder at få allergiske symptomer under kontrol og leve livet mere fuldt ud.

Hvad skal jeg gøre om allergi

I foråret, når træerne brast med blade, blomster åben, og pollen flygter, bliver du distraheret af nysen, snøftende og kløende øjne? Om sommeren kan du lukke ud brise og skjule indendørs? Året rundt, behøver du fører en konstant kamp mod virkningerne af husstøvmider eller kæledyr skæl? Hvis ja, du er fortrolig med symptomer på en allergi angreb. Men uanset om du er plaget af sæsonbetonet allergi eller udholde symptomer hele året, er du ikke alene. Det Europæiske Akademi of Allergy, Astma og Immunologi (aaaai) anslår, at 40.000.000-50.000.000 mennesker lider af allergiske sygdomme.

Allergi elendighed har en høj mærkat pris. Det Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme (NIAID) anslår, at den årlige direkte sundhedsudgifter af kroniske allergiske sygdomme er 15€ milliarder. Så er der de indirekte omkostninger, der omfatter tabte arbejdsdage, savnede skole tid, og indskrænket fritidsaktiviteter. Og situationen bliver værre: i de vestlige industrialiserede lande og stærkt urbaniserede områder i andre lande, tilfælde af allergisk reaktion - svar kroppens overdrevent følsom immune over for et uskadeligt stof - er stigende. Desuden forskere mener, at konsekvenserne af klimaforandringerne for allergisk sygdom (se "Allergi og klimaændringer") kan forventes at være betydelige.

Allergier kan variere fra irriterende gener til kroniske invaliderende sygdomme. De kan endda være livstruende, som i tilfælde af en allergisk shock (anafylaksi). På grund af deres potentielle alvorlighed og stigende forekomst har allergiske reaktioner været i fokus for stringent forskning. Dette arbejde har resulteret i en større forståelse af den komplekse karakter af allergiske reaktioner, hvilket igen har ført til mere effektive behandlingsmuligheder. Mens allergi stadig ikke kan helbredes eller forebygges, læger lære mere om, hvordan til at håndtere symptomer med succes. Det betyder, at med behandling, vil du ikke kun føler sig bedre, men også være mindre tilbøjelige til at lide den permanente vævsskader, der ukontrollerede allergi kan forårsage over tid.

Fem store allergi kategorier

Selvom der er mange stoffer (allergener), der udløser allergiske reaktioner hos mennesker, disse fem kategorier tegner sig for de fleste tilfælde.

Pollen

Insekt ekskrementer

Pet skæl

Svampesporer

Foods

Allergier der kommer og går med sæsonen, er som regel udløst af pollen.

Byliv i kakerlak-angrebne boliger går hånd i hånd med allergi.

Elskelige men nyse-fremkaldende katte og andre lodne kæledyr er en almindelig årsag til allergi.

En skjult kilde skimmelsporer er fugtig jord stueplanter.

Peanuts er en fælles udløsende faktor for fødevareallergi.

Hvorfor er du allergisk?

Allergiske reaktioner er upassende, overdrevne reaktioner monteret af kroppens immunforsvar mod et uskadeligt stof. Tag pollen, for eksempel. Pollen er ikke giftige, smitsomme, eller på nogen måde skadelige for mennesker. Men i nogle mennesker, udløser det et angreb af immunsystemet - en allergisk reaktion. Når dette sker, bliver pollen (eller enhver anden fejlende stof, der kan udløse en allergisk reaktion), kaldet et allergen.

Du kan udvikle allergi på noget tidspunkt i dit liv. Allergier udvikler typisk af to årsager: For det første, kan du blive genetisk disponerede for at være allergiske, for det andet, kan faktorer i dit miljø, især når du er ung, gøre dig mere modtagelig. De fleste allergi er forårsaget af en kombination af disse genetiske og miljømæssige påvirkninger. Sjældnere er allergi forårsaget af bakterier eller virus.

Dine gener

Mens mange mennesker lider af allergi, de fleste gør ikke. I Europa, en person i fem er en allergiker. Hvis du er en af ​​de uheldige, skylden dine forældre. Mange mennesker har en genetisk disposition for at være allergiske. For eksempel et barn med én forælder, der har allergi har en risiko for at udvikle allergi 50%. Og denne risiko øges til 70%, hvis begge barnets forældre er allergikere.

Nogen med en genetisk disposition for allergi siges at være "atopisk" (se "Hvad er et navn?" Nedenfor), og mere tilbøjelige til at lide af barndommen allergi kendt som atopiske sygdomme. Atopisk dermatitis typisk optræder første gang i meget små børn med signaturen kløende, rødt udslæt af eksem. Når de bliver småbørn, er disse børn mere tilbøjelige til at udvikle symptomer - nysen, løbende næse, og overbelastning - af atopisk sygdom. Og mange så gå på at udvikle lunge symptomer forbundet med atopisk astma efter alder fem eller seks. I modsætning til den tidlige barndom allergi over for bestemte fødevarer, disse særlige allergier sjældent forsvinde som børnene bliver ældre. Derfor er folk, der er atopisk typisk er plaget af en eller flere typer af allergi i hele deres liv. Selv om de ikke er nøjagtigt det samme, er atopiske sygdomme ofte omtalt som allergiske sygdomme.

Hvad er et navn?

Allergi og atopi er ikke synonyme. Allergi beskriver en persons overfølsomhed over for et allergen på en anden eller efterfølgende eksponering efter en begivenhedsløs initial eksponering, hvilket betyder at du får væk med det første gang, men ikke den anden. Atopi betyder, at du er genetisk disponeret for at være allergiske over for visse allergener fra starten. Selv folk, der er atopisk har en disposition til allergiske reaktioner, huske på, at en disposition er ikke en automatisk sætning. Du kan være en af ​​de heldige, der har en genetisk disposition, men ikke gå på at udvikle allergi. Det omvendte er også sandt: du kan ikke være genetisk disponeret, alligevel udvikle allergi alligevel.

Dit miljø

Gener alene er ikke nok til at forårsage allergi. Omstændighederne i din tidlige barndom tilsyneladende indflydelse på, hvor sandsynligt du er til at udvikle allergi. For eksempel, hvis du har søskende, din plads i fødsel orden spørgsmål. Børn, der har tre eller flere ældre brødre eller søstre er mindre tilbøjelige til at udvikle allergi end søskende født tidligere. Forskere tror, ​​det er fordi yngre søskende er udsat for flere bakterier gået rundt med ældre brødre og søstre. Udsættelse for en bredere vifte af bakterier tidligt i livet kan dæmpe kroppens tendens til at dreje på det allergiske respons. Ligeledes synes mindre tilbøjelige til at udvikle astma børn i daginstitutioner, der er udsat for bakterier, som de kommer i kontakt med mange andre børn. Det var engang troede, at amning gav et barn en vis beskyttelse mod at udvikle allergi, men denne teori er nu kontroversiel. En undersøgelse fra 2007, for eksempel, foreslog at der er ingen entydig sammenhæng mellem amning og allergi, og at andre faktorer, såsom barnets køn, og om forældrene har en genetisk disposition for allergi, spille en større rolle.

Hog vask?

Nej, det synes at være tilfældet, at tidlig udsættelse for bakterier på bedrifter, i store familier, eller endda i dagtilbud kan hjælpe et barn immunsystem udvikle sig ordentligt, afværger en tendens til allergiske reaktioner.

Tidlig udsættelse for bakterier og allergener

Hvorfor er allergiske reaktioner på fremmarch i de vestlige industrialiserede lande, men ikke i andre regioner, såsom landområder i Afrika og Asien? Der er flere teorier, men mange eksperter se stigningen i allergi som prisen på vestlige succes. Moderne VVS, renere hjem, og indførelsen af ​​antibiotika og vacciner har forårsaget et fald i børnesygdomme i de udviklede lande i løbet af det sidste århundrede eller deromkring. Dette fald har betydet, at børn, der bor i disse lande ikke er udsat for så mange bakterier, som var børn fra tidligere epoker eller børn, der i dag bor i mindre sanitære sygdomme i mindre udviklede lande. Og uden tilstrækkelig udsættelse for disse "bad guys" i den tidlige barndom, finder visse dele af det ikke færdigudviklede immunsystem ikke udvikle sig ordentligt.

Denne teori, at allergi skyldes reduceret eksponering for dårlige bakterier i den tidlige barndom er kendt som "hygiejne hypotese." Ideen stammer delvist fra forskernes arbejde, der studerede unge børn, der bor på gårde. Forskerne konkluderede, at landbruget børn tolereres allergener i deres omgivelser bedre efter deres tidlige langvarig udsættelse for staldgødning muck og upasteuriseret gård mælk. De foreslog, at endotoxin, et kemikalie, der findes i almindelige bakterier i husdyrgødning, stimuleret respons børnenes beskyttende immunrespons.

Tidlige versioner af hygiejne hypotese stammer fra midten af ​​1960'erne. Siden dengang har mange undersøgelser testet forbindelser mellem tidlig eksponering for snavs, celler i immunsystemet, og allergiske sygdomme. Den konsensus blandt nutidens forskere er, at de grundlæggende elementer i den oprindelige hypotese er lyd. Gevinster i forståelse af immunsystemet har hjulpet dem forfine deres tænkning. I 2006, for eksempel, forskere i Finland undersøgt, om simpelthen ikke være omkring jord kunne redegøre for stigningen i atopisk og allergisk sygdom i bymiljøer. Byliv reducerer eksponering for bakterielle organismer såsom saprophytes der trives i jord og vegetation. De finske forskere analyserede mange undersøgelser om atopisk og allergisk sygdom fra forskellige dele af verden og også gennemført deres egne analyser af den stigende brug af asfalt i Finland over tre årtier, sammen med et fald i den finske landmand befolkning 1966-2000. De fandt en sammenhæng mellem en stigning i astma og allergisk rhinitis og et fald i eksponering for jord, og de konkluderede, at stigningen i atopisk og allergisk sygdom var forbundet med den urbane livsstil s afbryde forbindelsen til jorden og dens produkter.

Tage en anden tilgang, observerede forskerne, at efter genforeningen af ​​Øst-og Vesttyskland, sæsonbetonede høfeber og astma var mindre almindelige hos børn, der havde tilbragt deres tidlige år i mindre velstående Østtyskland. Efter stigningen i Østtysklands levestandard efter genforeningen, høfeber steget blandt østtyske børn. Som med det liv-on-the-farm eksempel forskere kreditere mere desinficeret vestlige livsstil for stigningen i allergisk sygdom.

Men eksperterne ikke anbefale, at forældrene med vilje udsætter deres børn til jorden i en tidlig alder for at beskytte mod allergi, fordi jorden indeholder et væld af organismer, nogle af dem potentielt skadelige.

Antigener og allergener

Ethvert stof, der provokerer en immunsystemet respons - hvilket betyder, at immunsystemet indkalder sine tropper og engagerer sig i en kamp for at besejre, hvad den anser en "ikke-selv" invader - kaldes et antigen. Når resultatet af opkaldet til våben er en allergisk reaktion, antigenet anses for at være et allergen.

Hvad er en allergisk reaktion?

Allergi tilhører en kategori af immunsystemet svar kaldet hypersensitivitetsresponser. I virkeligheden, hvis immunsystem ikke er involveret, er det ikke, medicinsk set en allergi.

Folk ofte forvirre reaktioner irritanter i miljøet - ligesom en løbende næse irriteret af kold luft, røg eller parfume - med en ægte allergisk reaktion, såsom høfeber, hvor celler af immunsystemet til at reagere over for et allergen, såsom ambrosia. Nogle mennesker udvikler en kløende, rødt udslæt efter kontakt med bestemte kemikalier såsom en barsk vaskemidler, men hvis immunforsvaret ikke er involveret, er det en irritation, ikke en allergi. Ligeledes en person, der lider af oppustethed og diarré, kan efter at have drukket mælk eller spiser mælkeprodukter har en intolerance, ikke en allergi, laktose, et naturligt sukker findes i komælk, fordi de mangler de enzymer, der er nødvendige for at fordøje laktose (se "tolerere intolerans, "nedenfor).

En allergisk reaktion kan ske næsten øjeblikkeligt, eller det kan ske efter timer eller dage. Dette definerer den type respons som enten en umiddelbar eller forsinket overfølsomhedsreaktion.

Medfødte immunitet, er den type immunitet alle født med, er kroppens første aktiverede reaktion på bakterier (patogener). Medfødte immunitet udløser en hurtig inflammatorisk reaktion på en "ikke-selv" invaderende fjende. Responstiden er typisk inden for 12 minutter efter udsættelse for allergenet. Den medfødte reaktion derefter fyrer op næste linje i forsvaret, svaret adaptive immunrespons. Den adaptive immunsystem, som kræver "skolegang" i vores tidlige år, så det kan genkende patogener, når det mødes dem, tager længere tid at blive aktiveret - men når det er, det er uhyre kraftfuld.

Tolerere intolerans

Folk forveksler ofte intolerance med allergi. En måde at definere intolerance er ved at sige, hvad det ikke er: det er ikke en overivrig immunsystem reaktion. Typisk er det en reaktion på en kemisk eller konsekvensen af ​​mangel på et naturligt stof. For nogle mennesker, koffein, theobromin og methylxanthin i te, kaffe, chokolade og kakao forårsage symptomer på syre refluks, anspændthed eller søvnløshed. Kemikalierne i rødvin kan forårsage migræne i nogle mennesker, mononatriumglutamat (MSG), undertiden til stede i kinesiske retter eller forarbejdede fødevarer, generer andre - selvom sidstnævnte er ikke så almindeligt som folk har tendens til at synes, det er. Andre mennesker lider ubehag fra mælkeprodukter, fordi deres krop producerer meget lidt eller ingen laktase (det enzym, der nedbryder laktose i mælk), en sygdom, der kan forværres med alderen.

Som med allergi, undgåelse er den første linje i behandling for intolerans. Specifikke strategier kan bidrage til at afhjælpe den intolerance. For eksempel, for laktoseintolerans, kan du være i stand til at øge din lactase niveauer ved at tage nonprescription kosttilskud til rådighed i butikkerne, selv om fordelene er variabel. Hvis du lider af fordøjelsesproblemer, tjekke med din læge i stedet for at forsøge selv-diagnose.

Umiddelbare overfølsomhedsreaktioner

I allergiske individer, kan celler i immunsystemet, der normalt hjælper afværge bakterier bliver overaktive og reagere uhensigtsmæssigt og meget hurtigt til ellers uskadelige stoffer kendt som allergener.

Nøgler til denne proces er de hjælper-T-celler 1 (Th1) og 2 (Th2). Disse hvide blodlegemer cirkulere i blodbanen og advare andre immunsystem spillere, at kroppen kan være under angreb fra invaderende bakterier. Th1-celler håndtere bestemte typer af viral og bakteriel infektion, mens Th2 celler hjælpe med at fjerne visse parasitter. Forskning har identificeret en tredje type af hjælper T-celle kaldes Th17, som synes at have en rolle i det allergiske respons.

I allergiske sygdomme, er denne proces går skævt på mindst to måder. Først dominerer Th2-celler, hvilket betyder, at de er mere tilbøjelige til at reagere end Th1-celler. For det andet, kroppen monterer disse Th2 svar til stoffer, der ikke rent faktisk er skadeligt, såsom pollen og dyrehår. Som svar, Th2 celler producerer stoffer og rekruttere andre celler - mastceller og eosinofile - der bliver involveret i en allergisk reaktion. Produceret af Th2-celler, kaldet cytokiner, proteiner dirigerer det allergiske respons.

En yderligere konsekvens af Th2-celleaktivering er, at en anden type af hvide blodlegemer, B-celle, der er afgørende for normal immunfunktion, er stimuleret til at producere et antistof kaldet immunglobulin E (IgE). Og det betyder problemer næste gang kroppen ser det samme allergen - disse IgE antistoffer er klar og venter på at angribe.

Allergi og klimaændringer

De fleste forskere mener, at menneske-påvirket klimaforandringer er allerede i gang. Samt de mange uheldige konsekvenser, at en sådan ændring kan forventes at bringe, tilføje endnu et: den sandsynlige stigning i allergiske sygdomme.

I en 2008 undersøgelse af klimaændringerne og allergisk sygdom, forskerne undersøgt, hvordan ændringer i temperatur vil forlænge vækstsæson, og hvilke træer og planter ville gavne. De konkluderede, at mængden af ​​luftbårne allergener ville stige, og den samlede luftkvalitet ville falde på grund af luftbåren forurening. Mere pollen ville betyde mere allergisk sygdom, mere luftbåren forurening og jordnær ozon ville forværre astma. Denne proces er allerede påbegyndt. For eksempel har forskning vist, at de klimaforandringer, der allerede har fundet sted muliggør en ambrosia plante af i dag til at producere væsentligt mere pollen per plante end sin forgænger på 100 år siden. Det er dårlige nyheder for folk med fald allergi. Hvis du har bemærket din allergi bølgende under ambrosia sæson mere, end de plejede at, i det mindste ved du en af ​​grundene.

Rolle af antistoffer

Antistoffer tegner sig for forbløffende alsidighed immunsystem til at genkende et utal af fremmede "ikke-selv" stoffer. Hvert antistof er programmeret til at genkende et bestemt fremmed molekyle (eller endda kun et lille stykke af dette molekyle) eller antigen. Da immunsystemet producerer millioner af antistoffer, er det parat til at anerkende nogen antigen, der kommer ind i kroppen. Uden overvågning evnen af ​​antistoffer, vil den menneskelige krop ødelagt af patogener (sygdomsfremkaldende mikroorganismer). Antistoffer, som er proteiner, kaldes også immunoglobuliner.

Humant blod indeholder fem forskellige typer af immunoglobuliner: IgA, IgD, IgE, IgG og IgM. Tre af disse - IgA, IgG og IgM - spiller afgørende roller i at bekæmpe off skadelige bakterier og vira. Størstedelen af ​​allergiske reaktioner forårsaget af reaktion af et IgE-antistof, typisk til en luftbåren molekyle. For eksempel IgE antistof, som genkender ragweed forårsager symptomer på høfeber i det tidlige efterår, når pollen er til stede i luften. Purister på området siger, at kun en IgE-medieret reaktion, hvilket betyder en øjeblikkelig overfølsomhedsreaktion, der indebærer tilstedeværelse og deltagelse af IgE-antistof, bør betragtes som en allergisk reaktion. Men da andre allergiske reaktioner er IgG-medieret (se "Serumsyge"), eller T-celle-medieret (f.eks kontakteksem, se "forsinkede overfølsomhedsreaktioner"), denne rapport tager den bredere position, at udtrykket "allergi" dækker nogen af ​​disse immunsystemet svar.

Normalt er antistoffer produceres, når B-celler genkender et antigen på overfladen af ​​bestemte skadelige invaderende patogener, såsom bakterier, der forårsager lungebetændelse. Denne erkendelse forårsager B-celler til modne til antistof-producerende plasmaceller. Ligesom en bataljon af middelalderlige bueskytter, disse plasmaceller lad flyve deres antistoffer, der rejser til deres mål på den ydre overflade af skadelige angribere. Efter at finde deres mærke, IgG antistoffer neutralisere de bakterielle toksiner eller gøre bakterier nedsvælgelig af andre celler i immunsystemet, neutrofile og makrofager, der spiser og ødelægger bakterier.

IgE-antistoffer kan lide at linke op med receptorer på mastceller og basofile (i en slags docking procedure). Mastceller er specialiserede celler findes i stort tal på indgangssteder i kroppen, såsom foringer af luftvejene, øjne, tarmen og dermis (et af de lag af huden). Basofile er en type af hvide blodlegemer til stede i meget små tal, der også har en overflade receptor (en dock) til IgE.

Problemet starter, når en uskadelig, ofte indåndes, allergen møder op med IgE forankret på en mast celle. Med dette møde mastcellen beder en allergisk reaktion ved at frigive histamin, tryptase, og andre kemikalier, såsom leukotriener og prostaglandiner, som inden for få minutter udløser nysen, løbende næse, kløende øjne og hud, eller hvæsende vejrtrækning (se figur 1). Mastceller kan også frigive inflammatoriske kemikalier, når deres overflade IgE kommer i kontakt med allergener.

Endnu værre, når en allergisk reaktion kommer ud af kontrol, kan det sætte gang i en livstruende krop-dækkende reaktion kaldet anafylaksi eller allergisk chok, som kræver øjeblikkelig handling og medicinsk opfølgning (se "Håndtering af din adrenalin injektor som en professionel "). Men det er ikke den eneste fare. Mastceller producere andre kemikalier, såsom proteaser, der forårsager vævsskader. Og aktiverede mastceller producere deres egne cytokiner der stimulerer B-celler til at producere mere IgE, hvilket fører til mere IgE forankret på mastceller og større mulighed for at frigive inflammatoriske kemikalier. Samtidig, andre cytokiner rekruttere eosinofile til stedet for den allergiske reaktion, etablering lokal inflammation (se "Hvad er betændelse?" Nedenfor).

Ukontrolleret og med gentagne møder med det allergen, kan denne cyklus føre til vedvarende allergiske reaktioner, der over tid manifestere sig som kronisk allergi symptomer, der i sidste ende kan forårsage varige vævsskader.

Figur 1: allergi: En to-trins proces

1.. Første eksponering: Du bygger antistoffer, der vil genkende det allergen i fremtiden.

Allergi: en to-trins proces (første eksponering)

Dendritiske celler begynder medfødt immunrespons, anerkende et allergen som en invaderende fjende. De behandler invaderende fjende og vise en genkendelig del som et antigen, som aktiverer Th2 celler. Dette sætter en kompleks kæde reaktion, der involverer frigivelse af cytokiner, kemikalier, der signalerer B-celler til at producere IgE-antistoffer, der vil være klar til det allergen, næste gang det gør sit udseende.

2. Næste eksponering: Dine antistofferne genkender allergen og udløse en allergisk reaktion.

Allergi: en to-trins proces (næste eksponering)

IgE-antistoffer er oprettet på første udsættelse for allergenet ligge på lur på overfladen af ​​mastceller, immunsystemets celler findes i slimhinderne membran lag på posten punkter i kroppen (såsom næse, øjne, lunger og tarm). Når et allergen møder op med IgE antistoffer mastcellen udgivelser immunsystemet kemikalier såsom tryptase, histamin, leukotriener og prostaglandiner.

Mastceller også producere deres egne cytokiner der stimulerer B-celler til at producere mere IgE, som intensiveres det allergiske respons. Samtidig, andre cytokiner rekruttere andre immunceller, kaldet eosinofile, til stedet for den allergiske reaktion, oprettelse af lokal inflammation. I mellemtiden fortsætter allergenet at stimulere altid årvågne Th2 celler, omrøring op mere produktion af IgE og inflammation og næring den allergiske reaktion yderligere.

Forsinkede overfølsomhedsreaktioner

Ikke alle allergiske reaktioner er umiddelbare. En anden type reaktion er ikke IgE-medieret og fremstår mange timer eller dage efter eksponering for antigenet - deraf udtrykket forsinket overfølsomhed. Gift-sumak, for eksempel frembringer en forsinket overfølsomhedsreaktion kaldes kontaktdermatitis, en type af udslæt forårsaget af visse plante-specifikke kemikalier.

Processen begynder på samme måde som i mange andre immunologiske processer. Reaktionen er ikke umiddelbar ligesom der skabes af mastceller og IgE, men tager 48 til 72 timer at nå sit højdepunkt. Mange kemikalier, der findes i almindelige dagligdags produkter, såsom kosmetik, personlig hygiejne produkter, eller tøj, kan forårsage den forsinkede overfølsomhedsreaktion af kontakteksem.

Hvad er betændelse?

Læger første gang beskrevet betændelse så smertefuldt, hot, rød hævelse af væv i kroppen, som den, der ses omkring en byld eller et insekt bid. Disse tidlige læger brugte latinske ord rubor (rød), calor (varme), dolor (smerte) og tumor (hævelse) til at beskrive betændelse. Inflammation, der varer i timer eller dage repræsenterer hvide blodlegemer forsøger at bekæmpe off en invaderende patogen eller beskæftige sig med et udenlandsk organ som en splint. Over tid skal processen fører til varig skade med dannelse af arvæv, som kroppen forsøger at helbrede sig selv. Nutidens læger er i stand til at identificere de karakteristiske celleforandringer af inflammation under et mikroskop uden at se de klassiske tegn (rødme, varme, smerte, hævelse), der oprindeligt er beskrevet i begyndelsen af ​​læger.

Serum sygdom

En tredje type reaktion er serumsygdom. Denne reaktion involverer IgG antistoffer snarere end IgE-antistoffer. IgG er den vigtigste form for antistof produceret af kroppen. Nogle mennesker gør store og uhensigtsmæssige mængder af IgG-antistoffer mod medicin, de modtager. Når disse mennesker modtager disse medikamenter en anden gang, antistofferne tillægger den medicin, som om det var en invaderende mikroorganisme, der danner meget store molekyle komplekser af antigen (medicin) og antistof. Disse molekyler sidde fast i blodbanen, hvor de aktiverer en anden del af kroppens immunforsvar, en gruppe af proteiner kaldet komplement. Når dette system er aktiveret, starter det en inflammatorisk reaktion, rekruttere celler, spise og dræbe de invaderende bugs. Resultatet er serumsygdom, præget af udbredte tegn på betændelse sammen med et udslæt, forstørrede lymfeknuder, og skader på nyrerne.

Implikationer Behandling

Selv om de mekanismer, der fører til en allergisk reaktion, kan variere, kan symptomerne være bemærkelsesværdigt ens, og ligeledes så er de behandlingsmetoder i mange tilfælde. Når det er sagt, er der situationer, hvor det er meget vigtigt at vide, hvad mekanisme der forårsager din allergisk reaktion, så du kan tage den mest hensigtsmæssige medicin til at dæmpe symptomerne. Tage medicin designet til at arbejde på IgE-medieret allergi, vil ikke hjælpe, når du lider af en reaktion medieret af IgG eller T-celler.

Indkredsning dine allergiske udløsere

Det første skridt i allergi kontrol identificere de stoffer, der udløser allergiske reaktion. Nogle gange er det indlysende: du klappe en kat, gnide dine øjne, og bingo - dine øjne er kløende og våde. Eller du spiser hummerhaler på en buffet og snart din hals er kløe og hævede. Men årsagen til en allergisk reaktion er ikke altid indlysende. Det kan være, at flere forskellige stoffer påvirker dig eller at forskellige stoffer er på arbejde på forskellige tidspunkter af året (se tabel 1). Folk er generelt allergisk over for kun en håndfuld af stoffer. Alligevel, på trods af dine deduktive beføjelser, kan årsagerne til din allergi forblive undvigende, og din læge kan anbefale, at du ser en allergolog (se "At se en specialist," nedenfor).

Der er en række af bona fide tilgange til diagnosticere allergier, herunder flere typer af hud tests, blodprøver, eliminere eller forebygge kost, og provokationsprøvning (se tabel 2). Hver har sine fordele og ulemper, afhængigt af arten af ​​allergi og dens sværhedsgrad. Der er også en række af upålidelige tests, og andre, der bør undgås helt (se "Komplementær og alternativ diagnose").

At se en specialist

Din primære sundhedstjeneste læge ønsker måske hjælp til at behandle din allergi. Han eller hun kan henvise dig til en øre næse hals, og specialist i håndtering af rhinitis og bihulebetændelse, til en pulmonologist til behandling af astma, eller til en hudlæge, hvis du har nældefeber eller dermatitis. En allergolog er også uddannet til at se folk med disse klager og desuden har de værktøjer og uddannelse til at identificere de ulovlige allergener. Da allergi involverer immunsystemet nødvendigvis allergolog vil være ekspert i arbejdet i immunsystemet. Arbejde med en allergist-immunolog hjælper patienter styre deres sygdom, hvilket igen minimerer skadelige virkninger.

For at blive bord certificeret til at praktisere som en allergi specialist, skal en læge første komplette bopæl uddannelse i enten intern medicin eller pædiatri og derefter tilbringe to til tre år at studere allergi og immunsystemet i dybden. De fleste allergikere fokuserer på diagnosticering og behandling af allergi hos voksne og børn. Nogle har en særlig interesse og ekspertise i behandling af andre immunologiske sygdomme.

Sig det, som det er

Den første og vigtigste skridt i enhver diagnose udarbejdes en præcis redegørelse for din allergi angreb. Læger kalder denne konto din historie. Allergi test er kun effektiv, når du og din allergolog har en idé om, hvad du teste for. En detaljeret beskrivelse af dine symptomer, og de situationer, der udløser dem er uvurderlig i nedslidning ned mulighederne. Vær forberedt på at beskrive ikke bare din nuværende situation og hvad du antager er den sandsynlige allergener, men også hvad der skete i din barndom, og om familiemedlemmer har allergi. Det er en god ide at notere ned din allergi historie før din aftale med din allergolog, lest du uforvarende udelade noget, der kan være vigtige.

Når du besøger din allergolog, være parat til at besvare følgende spørgsmål:

 • Må din allergi ske på et bestemt tidspunkt af året?

 • Hvor tidligt på året gør dine symptomer starte?

 • Hvornår de er færdige?

 • Er de provokeret af skimmelsvampe, støv eller dyr? Vær så specifik som muligt. For eksempel bliver de fremkaldt af kompost eller en muggen badeværelse eller kælder?

 • Er de provokeret af visse fødevarer?

 • Må andre miljømæssige stimuli, såsom parfume eller kold luft, udløse dine symptomer?

Din læge skal oplysninger om dit hjem og arbejdsmiljø samt en liste over alle de medikamenter, du tager, herunder receptpligtig, over-the-counter, og alternative medicin og kosttilskud. Og du bliver nødt til at give oplysninger om dine andre medicinske sygdomme, da disse kan påvirke sværhedsgraden og behandling af din allergi og vice versa. Værdien af ​​en detaljeret historie kan ikke understreges nok. Hvis du shortchange dette første skridt, du er mindre tilbøjelige til at komme op med, hvad der udløser dine allergiske reaktioner. Det er også vigtigt at korrelere de udløsende faktorer du identificere dig med dem, der er identificeret ved test.

Når du og din allergolog enige om en sandsynlig liste over mistænkte, er det tid til at gå videre til allergi test - som regel til at bekræfte en mistanke snarere end at opdage noget helt nyt, selv om denne mulighed ikke bør udelukkes.

Tabel 1: hvad er dine symptomer på allergi?

Kan det samme allergen udløse forskellige reaktioner i forskellige individer. Dette diagram opsummerer nogle af de almindelige symptomer og udløser af allergi.

Type reaktion

Symptomer

Fælles udløser

Allergisk rhinitis - sæsonbestemte (høfeber) eller staude (hele året)

Nysen, løbende næse, kløende næse, tilstoppet tilstoppet næse

 • Pollen (ukrudt, græsser, træer)

 • Støv mide afføring, dyrehår

 • Svampesporer

Allergisk conjunctivitis

Kløende, røde, rindende øjne

 • Samme som ovenfor

Allergisk astma

Hoste, hvæsen, stramme brystet, åndedrætsbesvær

 • Samme som ovenfor

 • Kakerlak ekskrementer

Atopisk dermatitis (eksem)

Kløende, røde, fortykkelse og skalering hud med små blærer typisk i flexures i arme og ben, når det forekommer hos voksne, men ofte mere omfattende, over tid, huden bliver fortykket, skællende, og krakket

 • Mad (se fødevareallergi)

 • Dyrehår

 • Støv mide afføring

Kontakteksem

Svarende til atopisk dermatitis, men på kontaktstedet med de ulovlige stof

Allergener:

 • Nikkel

 • Poison Ivy, eg, sumak

 • Gummiprodukter

 • Kosmetiske ingredienser

Lokalirriterende:

 • Sæbe

 • Rensemidler

 • Syrer og baser

Fødevareallergi

Nældefeber (kløende klumper i huden, ofte med en bleg midten omgivet med rød, der spænder i størrelse fra millimeter til flere centimeter), angioødem (hævelse af ansigt, læber og tunge, der fører til lukning af halsen), mavesmerter og opkastning, rhinitis, astma, forværring af eksem

 • Jordnødder

 • Nødder (f.eks, valnødder, paranødder)

 • Hvede

 • Skaldyr

 • Soy

 • Komælk

 • Æg

 • Mange andre

Medicin allergi

Nældefeber, angioødem, anafylaksi, astma, serumsyge

 • Penicillin

 • Sulfapræparater

 • Aspirin

 • Carboplatin (kræft lægemiddel)

Bemærk: Enhver medicin har potentiale til at forårsage en allergisk reaktion.

Systemisk anafylaksi (allergisk chok)

Kan være ledsaget af fald i blodtrykket forårsager mathed, tunnelsyn, tab af bevidsthed, kan være ledsaget af svær astma eller hævelse af halsen, kan gå forud for mildere allergi symptomer såsom rhinitis, mild astma eller nældefeber, kan forårsage død

 • Insektgift (stikkende insekter som bier og hvepse)

 • Fødevarer (fx peanuts)

 • Narkotika (fx penicillin)

 • Latex

Hudtest for umiddelbare overfølsomhedsreaktioner

Hudprøver, der er designet til at detektere IgE-antistoffer, er de mest almindelige test tilgang, fordi de kan bekræfte følsomheden over for en lang række allergener hurtigt, nemt og billigt.

Hudprøver arbejde ved at indføre en lille mængde af et ekstrakt af noget, som du kan være allergisk i det overfladiske lag af huden, hvor årvågne mastceller, belagt med IgE, er placeret. Ved kontakt med en fejlende allergen, IgE anerkender allergen og udløser mastceller at frigive deres indhold, hvilket fører til en kløende, rød hævelse inden for 10 til 15 minutter. Denne lokaliserede allergiske reaktion er typisk på størrelse med en dime og varer i flere timer.

Fordi den store stof forårsager denne reaktion er histamin, er det vigtigt, at du ikke tage nogen antihistaminer til mindst 72 timer (en uge på længere virkende, nyere antihistaminer) før prøven. Visse andre lægemidler modvirke effekten af ​​histamin og kan gøre test ubrugelig, for eksempel de ældre tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin eller nortriptylin, og antiemetika såsom Prochlorperazine. På grund af den måde, det fungerer kun hudtest opfanger sande allergi medieret af IgE og mastceller. Det vil for eksempel ikke, diagnosticere laktoseintolerans, hvilket afspejler en mangel på et specifikt enzym i foring af tarmen.

Priktest

Denne type hudtest indebærer punktere huden på ryggen eller på indersiden af ​​underarmen og indføre en lille mængde af allergen. Hvis du er allergisk over for det pågældende allergen, vil afslørende reaktion kløende rødme og hævelse vises inden for få minutter (se figur 2). Fordelene ved priktest er at testen er næsten øjeblikkelig og meget specifikke. Det vil hurtigt vise, hvis du er allergisk over for græspollen, og lige så hurtigt udelukke protein, der findes i din kats skæl. Det priktest har en følsomhed området 85% til 87% og en specificitet på 79% til 86% sammenlignet med andre metoder. Dette betyder det "savner" symptomatiske allergener omkring 15% af tiden. De fleste allergikere stole på hud prik test som den foretrukne indledende diagnostiske metode til at identificere fornærme allergener grund af den lethed, sikkerhed, omkostninger og umiddelbare tilgængelighed af resultater.

Figur 2: En positiv priktest

En positiv priktest

For en priktest, en læge bruger en nål til let stikke huden, så det vil absorbere dråber af forskellige allergener, og derefter undersøger huden en kort tid senere for enhver rødme eller hævelse.

Intracutan test

Til denne test, er det allergen injiceres under huden, på ryggen eller arm. Da denne test er nyttig, når priktest ikke har bekræftet følsomhed over for et allergen, at din historie eller et mønster af eksponering vil foreslå, kan du blive fristet til at springe over priktest og gå lige til intracutan test - men gør det ikke. Med enhver allergi test, er der altid en lille risiko for, at reaktionen vil komme ud af hånden og resultere i anafylaksi. Denne sjældne, livstruende reaktion opstår typisk med intracutan forsøg, når patienten ikke tidligere har gennemgået en priktest.

Falske positiver

Når testresultaterne indikerer en reaktion på et stof, der ikke giver dig allergiske symptomer, kaldes det en falsk positiv. For eksempel kan du teste positiv for ambrosia, men har ingen symptomer på allergi i efteråret. Dette indikerer, at du har IgE antistoffer mod ragweed, men at allergi er ikke alvorlig nok til at forårsage nogen symptomer. Faktisk omkring 30% til 40% af befolkningen har en positiv priktests til almindelige inhalerede allergener, men mindre end halvdelen af ​​dem faktisk få allergisymptomer fra de stoffer, der fremprovokerede positive testresultater. Problemet med falske positiver er endnu større med intracutan test, hvilket er hvorfor det er vigtigt at sammenligne testresultaterne med din historie og drøfte dem med din allergolog. Levnedsmiddelundersøgelse har en 30% til 50% forekomst af falske positiver, hvilket gør det vigtigt kun at teste for fødevarer, du havde spist omkring det tidspunkt dine symptomer optrådte.

Hudtest for forsinkede overfølsomhedsreaktioner

En anden type af hudtest, patch test, detekterer kontakthypersensitivitet. I denne test, er et kemikalie, der kan være ansvarlig for kontaktdermatitis placeret på huden under en forbinding i 48 timer. I den tid er det vigtigt ikke at få plastret vådt. Ved afslutningen af ​​48 timer plasteret fjernes, og allergist eller dermatolog ser til en hævet, rødt udslæt, ofte med små blærer, hvor plastret blev tilføjet. Fordi reaktionen er undertiden på sit højeste ved 72 timer, vil du blive bedt om at vende tilbage næste dag for at "læse" patch test igen.

Afhængigt af hvilken kemisk eller kemikalier er mistænkt for at forårsage din kontakteksem, kan du få en enkelt plaster eller, mere almindeligt, et kommercielt fremstillet sæt af patches. Et eksempel er det tynde Hurtig brug epicutan (SAND) test, som har tre separate paneler af kemikalier, der muliggør vurdering af de 30 mest almindelige årsager til kontakteksem.

Den patch test har også vist sig nyttigt til at diagnosticere visse ikke-IgE fødevareallergi, såsom æg-eller mælk-induceret eksem og en mindre almindelig sygdom kaldet eosinofil esophagitis.

Blodprøver (RAST)

Selvom hudprøver er testene valg for IgE-medierede reaktioner, en blodprøve kaldet RAST, som står for radioallergosorbent test vil afsløre mængden af ​​IgE-antistoffer i blodet. Den oprindelige RAST anvendes et antistof mærket med et radioaktivt element til at påvise IgE. Moderne tests anvender kemiske etiketter i stedet for radioaktivitet til at påvise IgE, men navnet RAST har stukket.

Blodprøver er generelt mindre følsom end priktest, og resultaterne er ikke umiddelbart tilgængelige. Men RAST er en mulighed for personer, der ikke kan afbryde behandling med antihistaminer eller tricykliske antidepressiva, dem, der har en høj risiko for anafylaksi med priktest (på grund af livstruende allergier), og dem, hvis hud er hårdt ramt af eksem. Resultaterne af RAST tage længere tid at få, og testen koster mere end hudprøver. RAST er også mindre følsom end hud tests, hvilket betyder, at en positiv test er mere meningsfyldt end en negativ test. Selv om disse blodprøver bliver mere følsom, for nu hudtest fortsat guldstandarden til diagnosticering af allergi.

Elimination kostvaner og fødevaremæssige udfordringer

På grund af den komplekse vifte af ingredienser i de fødevarer, vi spiser, kan diagnosticere fødevareallergi være en vanskelig opgave. Sommetider diagnosen er indlysende - hvis du spiser en stor plade af hummerhaler og du har en stærk reaktion inden for timer, er synderen sandsynligvis hummer. Men hvis du har en reaktion efter at have spist flere typer af skaldyr på fisker plade, kan allergitest mad hjælpe med at bestemme, hvilke fisk, du bliver nødt til at undgå i fremtiden, og hvad du kan fortsætte med at spise. For nogle fødevarer, har efterforskerne været i stand til at definere sandsynligheden for en allergisk reaktion ved størrelsen af ​​hævelsen på en hudtest eller niveauet af IgE-antistof påvises ved RAST. Men dette er ikke altid tilfældet, og undertiden andre tilgange er nødvendige.

Elimination kostvaner

En måde at se, om en fødevare er årsag din allergi eller gøre dem værre (for eksempel, hvis du har mistanke om, at mejeriet, eller æg udløser dit barns eksem ) er at fjerne, at fødevarer fra kosten i en periode på to til tre uger. Afhængig af den pågældende fødevare, kan dette ikke være så nemt som det ser ud. For eksempel er æg og mælk findes i mange almindelige fødevarer, såsom brød og frosne middage. Og dele af æg og mælk sommetider gå med navne, der ikke er så let genkendelig, såsom mælkealbumin, kasein eller valle, i tilfælde af mælk. Hvis man undgår maden bringer lindring, kan du forsigtigt genindføre maden for at se om symptomerne forværres. Selv da, kan diagnosen ikke være sikker.

Mad udfordringer

Den gyldne standard til diagnosticering af fødevareallergi i disse omstændigheder er en dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret mad udfordring. I denne test, lægen anmoder apotek at gøre op-løsninger eller kapsler indeholdende enten mistænkte fødevare eller et inert placebo. Hver administreres til patienten i tilfældig rækkefølge, så du vente med at se hvad der sker. For at sikre en objektiv vurdering, hverken lægen eller patienten ved, hvad der gives.

Elimination kostvaner og udfordring afprøvning af enhver slags bør kun ske under streng medicinsk kontrol ved de havde oplevet i de teknikker og parat til at behandle eventuelle livstruende anafylaksi.

Drug udfordringer

Selv om enhver medicin kan producere en alvorlig allergisk reaktion, den mest almindelige årsag til lægemiddel-induceret anafylaksi er penicillin, efterfulgt af aspirin og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). Med henblik på at afgøre, om du er allergisk over for et bestemt lægemiddel, vil en allergolog gennemføre et lægemiddel udfordring. Dette indebærer at udsætte dig til en lille mængde af det stof, som regel gennem hudtest, og sker under nøje lægelig vejledning. Men denne fremgangsmåde er ikke meget vellykket påvisning følsomhed over for NSAID'er.

Nogle mennesker er allergiske over for æg-baserede konserveringsmiddel, der anvendes i mange vacciner. Hvis du ved, du er følsom over for ægprodukter, skal du huske at nævne dette, når du går til rutinemæssige vaccinationer og booster skud.

Tabel 2: allergitest

Test

Formål

Hudprøver

Priktest

De mest almindeligt anvendte test til påvisning af IgE-medierede allergier, især allergisk rhinitis og allergisk astma. Også brugt til fødevareallergi og nogle narkotika allergi. En meget allergen-specifik og følsom test.

Intrakutane injektion

Det næste skridt i IgE-medieret allergi afsløring. Mere følsomme, men mindre specifik end priktest, med flere falske positiver.

Patch test

Hovedsagelig anvendes til at påvise T-celle-medieret kontakt dermatitis.

Blodprøve

RAST (radioallergosorbent test) og derivater

Anvendes til at påvise IgE-medieret allergi. Ikke så følsom som den priktest, men nyttigt for folk, der ikke er i stand til at have en hudtest.

Mad og dopingtest

Afskaffelse kost

Aids i at diagnosticere fødevareallergi eller intolerans.

Challenge test

Undertiden bruges til helt sikkert vise sig fødevarer eller medicin allergi. For fødevareallergi, der anvendes en enkelt-eller dobbelt-blind mad udfordring placebokontrolleret.

Udokumenterede tests

 • Hår test

 • Specifikt IgG-antistof

 • Kinesiologi

 • Cytotoksiske test

 • Electrodermal test

 • Iridologi

 • Provokation-neutralisering

Disse tests er uprøvede for allergi test, er ineffektive, eller (som med provokation-neutralisering testning) er potentielt farlige.

Komplementær og alternativ diagnostik

Selv om nogle allergikere er tilbøjelige til at opsøge komplementære og alternative diagnostiske tests, er disse ikke anbefales - og med god grund. Hidtil har alternative diagnose ikke er blevet vist sig effektiv. Nogle af de metoder, der er beskrevet nedenfor, er uskadelige, men dyre og kan sinke den diagnostiske proces, forsinker gennemførelsen af ​​effektiv allergibehandling. Andre er skadelige eller ligefrem farlig. De følgende vurderinger blev offentliggjort i 2004 i tidsskriftet Allergy.

Hår test: Bruges til fødevareallergi. Ineffektive til diagnosticering af allergi.

Specifikt IgG-antistof-test: Bruges til fødevareallergi. Forsøg på at matche mængden og forhold af IgG-antistoffer i blodet med specifikke allergi. Fordi IgG antistoffer mod almindelige fødevarer antigener kan findes i både raske og allergiske individer, er testen ikke nyttigt.

Kinesiologi: Bruges til fødevare-og insekt allergi. Patienten indtager en flaske, der indeholder allergenet mens muskelkraft af armen måles. Ikke mere pålidelige end at gætte.

Cytotoksiske test: Bruges til fødevareallergi. En prøve af blod blandes med fødevarer i et reagensglas, så de hvide blodlegemer kan ses at se, hvis de ændrer form. Der er intet videnskabeligt grundlag for denne test.

Electrodermal test: Bruges til mad og luftvejsallergi. Metoden indebærer måling af elektriske impulser gennem en elektrode placeret på en eller andens hud, da personen er udsat for forskellige allergener, til at kigge efter reaktivitet for disse stoffer. En række videnskabelige undersøgelser har vist, at det er ineffektivt.

Iridologi: Bruges til astma. Patientens øje undersøges, og diagnosen er baseret på læsning af et diagram, der kortlægger påståede diagnostiske egenskaber af områder af iris. Ikke videnskabeligt bevist.

Provokation-neutralisering: Bruges til fødevarer og andre allergier. En person injiceres med en fødevare eller en anden mistænkt allergen. Hvis individet oplever en allergisk reaktion, han eller hun er injiceret med mere af det samme allergen "neutralisere" reaktionsblandingen. Dette kan medføre potentielt livstruende anafylaksi.

Check med Det Europæiske Udvalg for Allergi og Immunologi (www.abai.org) for at se, om din "allergolog" board er certificeret i denne medicinske subspecialty.