Tusgen

Indkredsning dine allergiske udløsere

Det første skridt i allergi kontrol identificere de stoffer, der udløser allergiske reaktion. Nogle gange er det indlysende: du klappe en kat, gnide dine øjne, og bingo - dine øjne er kløende og våde. Eller du spiser hummerhaler på en buffet og snart din hals er kløe og hævede. Men årsagen til en allergisk reaktion er ikke altid indlysende. Det kan være, at flere forskellige stoffer påvirker dig eller at forskellige stoffer er på arbejde på forskellige tidspunkter af året (se tabel 1). Folk er generelt allergisk over for kun en håndfuld af stoffer. Alligevel, på trods af dine deduktive beføjelser, årsagerne til dine allergi kan forblive undvigende, og din læge kan anbefale, at du ser en allergolog (se "At se en specialist," nedenfor).

Der er en række af bona fide tilgange til diagnosticere allergier, herunder flere typer af hud tests, blodprøver, eliminere eller forebygge kost, og provokationsprøvning (se tabel 2). Hver har sine fordele og ulemper, afhængigt af arten af ​​allergi og dens sværhedsgrad. Der er også en række af upålidelige tests, og andre, der bør undgås helt (se "Komplementær og alternativ diagnose").

At se en specialist

Din primære sundhedstjeneste læge ønsker måske hjælp til at behandle din allergi. Han eller hun kan henvise dig til en øre næse hals, og specialist i håndtering af rhinitis og bihulebetændelse, til en pulmonologist til behandling af astma, eller til en hudlæge, hvis du har nældefeber eller dermatitis. En allergolog er også uddannet til at se folk med disse klager og desuden har de værktøjer og uddannelse til at identificere de ulovlige allergener. Da allergi involverer immunsystemet nødvendigvis allergolog vil være ekspert i arbejdet i immunsystemet. Arbejde med en allergist-immunolog hjælper patienter styre deres sygdom, hvilket igen minimerer skadelige virkninger.

For at blive bord certificeret til at praktisere som en allergi specialist, skal en læge første komplette bopæl uddannelse i enten intern medicin eller pædiatri og derefter tilbringe to til tre år at studere allergi og immunsystemet i dybden. De fleste allergikere fokuserer på diagnosticering og behandling af allergi hos voksne og børn. Nogle har en særlig interesse og ekspertise i behandling af andre immunologiske sygdomme.

Sig det, som det er

Den første og vigtigste skridt i enhver diagnose udarbejdes en præcis redegørelse for din allergi angreb. Læger kalder denne konto din historie. Allergi test er kun effektiv, når du og din allergolog har en idé om, hvad du teste for. En detaljeret beskrivelse af dine symptomer, og de situationer, der udløser dem er uvurderlig i nedslidning ned mulighederne. Vær forberedt på at beskrive ikke bare din nuværende situation og hvad du antager er den sandsynlige allergener, men også hvad der skete i din barndom, og om familiemedlemmer har allergi. Det er en god ide at notere ned din allergi historie før din aftale med din allergolog, lest du uforvarende udelade noget, der kan være vigtige.

Når du besøger din allergolog, være parat til at besvare følgende spørgsmål:

 • Må din allergi ske på et bestemt tidspunkt af året?

 • Hvor tidligt på året gør dine symptomer starte?

 • Hvornår de er færdige?

 • Er de provokeret af skimmelsvampe, støv eller dyr? Vær så specifik som muligt. For eksempel bliver de fremkaldt af kompost eller en muggen badeværelse eller kælder?

 • Er de provokeret af visse fødevarer?

 • Må andre miljømæssige stimuli, såsom parfume eller kold luft, udløse dine symptomer?

Din læge skal oplysninger om dit hjem og arbejdsmiljø samt en liste over alle de medikamenter, du tager, herunder receptpligtig, over-the-counter, og alternative medicin og kosttilskud. Og du bliver nødt til at give oplysninger om dine andre medicinske sygdomme, da disse kan påvirke sværhedsgraden og behandling af din allergi og vice versa. Værdien af ​​en detaljeret historie kan ikke understreges nok. Hvis du shortchange dette første skridt, du er mindre tilbøjelige til at komme op med, hvad der udløser dine allergiske reaktioner. Det er også vigtigt at korrelere de udløsende faktorer du identificere dig med dem, der er identificeret ved test.

Når du og din allergolog enige om en sandsynlig liste over mistænkte, er det tid til at gå videre til allergi test - som regel til at bekræfte en mistanke snarere end at opdage noget helt nyt, selv om denne mulighed ikke bør udelukkes.

Tabel 1: hvad er dine symptomer på allergi?

Kan det samme allergen udløse forskellige reaktioner i forskellige individer. Dette diagram opsummerer nogle af de almindelige symptomer og udløser af allergi.

Type reaktion

Symptomer

Fælles udløser

Allergisk rhinitis - sæsonbestemte (hø feber ) eller staude (hele året)

Nysen, løbende næse, kløende næse, tilstoppet tilstoppet næse

 • Pollen (ukrudt, græsser, træer)

 • Støv mide afføring, dyrehår

 • Svampesporer

Allergisk conjunctivitis

Kløende, røde, rindende øjne

 • Samme som ovenfor

Allergisk astma

Hoste, hvæsen, stramme brystet, åndedrætsbesvær

 • Samme som ovenfor

 • Kakerlak ekskrementer

Atopisk dermatitis ( eksem )

Kløende, røde, fortykkelse og skalering hud med små blærer typisk i flexures i arme og ben, når det forekommer hos voksne, men ofte mere omfattende, over tid, huden bliver fortykket, skællende, og krakket

 • Mad (se fødevareallergi)

 • Dyrehår

 • Støv mide afføring

Kontakteksem

Svarende til atopisk dermatitis, men på kontaktstedet med de ulovlige stof

Allergener:

 • Nikkel

 • Poison Ivy, eg, sumak

 • Gummiprodukter

 • Kosmetiske ingredienser

Lokalirriterende:

 • Sæbe

 • Rensemidler

 • Syrer og baser

Fødevareallergi

Nældefeber (kløende klumper i huden, ofte med en bleg midten omgivet med rød, der spænder i størrelse fra millimeter til flere centimeter), angioødem (hævelse af ansigt, læber og tunge, der fører til lukning af halsen), mavesmerter og opkastning, rhinitis, astma, forværring af eksem

 • Jordnødder

 • Nødder (f.eks, valnødder, paranødder)

 • Hvede

 • Skaldyr

 • Soy

 • Komælk

 • Æg

 • Mange andre

Medicin allergi

Nældefeber, angioødem, anafylaksi, astma, serumsyge

 • Penicillin

 • Sulfapræparater

 • Aspirin

 • Carboplatin (kræft lægemiddel)

Bemærk: Enhver medicin har potentiale til at forårsage en allergisk reaktion.

Systemisk anafylaksi (allergisk chok)

Kan være ledsaget af fald i blodtrykket forårsager mathed, tunnelsyn, tab af bevidsthed, kan være ledsaget af svær astma eller hævelse af halsen, kan gå forud for mildere allergi symptomer såsom rhinitis, mild astma eller nældefeber, kan forårsage død

 • Insektgift (stikkende insekter som bier og hvepse)

 • Fødevarer (fx peanuts)

 • Narkotika (fx penicillin)

 • Latex


Hudtest for umiddelbare overfølsomhedsreaktioner

Hudprøver, der er designet til at detektere IgE-antistoffer, er de mest almindelige test tilgang, fordi de kan bekræfte følsomheden over for en lang række allergener hurtigt, nemt og billigt.

Hudprøver arbejde ved at indføre en lille mængde af et ekstrakt af noget, som du kan være allergisk i det overfladiske lag af huden, hvor årvågne mastceller, belagt med IgE, er placeret. Ved kontakt med en fejlende allergen, IgE anerkender allergen og udløser mastceller at frigive deres indhold, hvilket fører til en kløende, rød hævelse inden for 10 til 15 minutter. Denne lokaliserede allergiske reaktion er typisk på størrelse med en dime og varer i flere timer.

Fordi den store stof forårsager denne reaktion er histamin, er det vigtigt, at du ikke tage nogen antihistaminer til mindst 72 timer (en uge på længere virkende, nyere antihistaminer) før prøven. Visse andre lægemidler modvirke effekten af ​​histamin og kan gøre test ubrugelig, for eksempel de ældre tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin eller nortriptylin, og antiemetika såsom Prochlorperazine. På grund af den måde, det fungerer kun hudtest opfanger sande allergi medieret af IgE og mastceller. Det vil for eksempel ikke, diagnosticere laktoseintolerans, hvilket afspejler en mangel på et specifikt enzym i foring af tarmen.

Priktest

Denne type hudtest indebærer punktere huden på ryggen eller på indersiden af ​​underarmen og indføre en lille mængde af allergen. Hvis du er allergisk over for det pågældende allergen, vil afslørende reaktion kløende rødme og hævelse vises inden for få minutter (se figur 2). Fordelene ved priktest er at testen er næsten øjeblikkelig og meget specifikke. Det vil hurtigt vise, hvis du er allergisk over for græspollen, og lige så hurtigt udelukke protein, der findes i din kats skæl. Det priktest har en følsomhed området 85% til 87% og en specificitet på 79% til 86% sammenlignet med andre metoder. Dette betyder det "savner" symptomatiske allergener omkring 15% af tiden. De fleste allergikere stole på hud prik test som den foretrukne indledende diagnostiske metode til at identificere fornærme allergener grund af den lethed, sikkerhed, omkostninger og umiddelbare tilgængelighed af resultater.

Figur 2: En positiv priktest

En positiv priktest

For en priktest, en læge bruger en nål til let stikke huden, så det vil absorbere dråber af forskellige allergener, og derefter undersøger huden en kort tid senere for enhver rødme eller hævelse.


Intracutan test

Til denne test, er det allergen injiceres under huden, på ryggen eller arm. Da denne test er nyttig, når priktest ikke har bekræftet følsomhed over for et allergen, at din historie eller et mønster af eksponering vil foreslå, kan du blive fristet til at springe over priktest og gå lige til intracutan test - men gør det ikke. Med enhver allergi test, er der altid en lille risiko for, at reaktionen vil komme ud af hånden og resultere i anafylaksi. Denne sjældne, livstruende reaktion opstår typisk med intracutan forsøg, når patienten ikke tidligere har gennemgået en priktest.


Falske positiver

Når testresultaterne indikerer en reaktion på et stof, der ikke giver dig allergiske symptomer, kaldes det en falsk positiv. For eksempel kan du teste positiv for ambrosia, men har ingen symptomer på allergi i efteråret. Dette indikerer, at du har IgE antistoffer mod ragweed, men at allergi er ikke alvorlig nok til at forårsage nogen symptomer. Faktisk omkring 30% til 40% af befolkningen har en positiv priktests til almindelige inhalerede allergener, men mindre end halvdelen af ​​dem faktisk få allergisymptomer fra de stoffer, der fremprovokerede positive testresultater. Problemet med falske positiver er endnu større med intracutan test, hvilket er hvorfor det er vigtigt at sammenligne testresultaterne med din historie og drøfte dem med din allergolog. Levnedsmiddelundersøgelse har en 30% til 50% forekomst af falske positiver, hvilket gør det vigtigt kun at teste for fødevarer, du havde spist omkring det tidspunkt dine symptomer optrådte.


Hudtest for forsinkede overfølsomhedsreaktioner

En anden type af hudtest, patch test, detekterer kontakthypersensitivitet. I denne test, er et kemikalie, der kan være ansvarlig for kontaktdermatitis placeret på huden under en forbinding i 48 timer. I den tid er det vigtigt ikke at få plastret vådt. Ved afslutningen af ​​48 timer plasteret fjernes, og allergist eller dermatolog ser til en hævet, rødt udslæt, ofte med små blærer, hvor plastret blev tilføjet. Fordi reaktionen er undertiden på sit højeste ved 72 timer, vil du blive bedt om at vende tilbage næste dag for at "læse" patch test igen.

Afhængigt af hvilken kemisk eller kemikalier er mistænkt for at forårsage din kontakteksem, kan du få en enkelt plaster eller, mere almindeligt, et kommercielt fremstillet sæt af patches. Et eksempel er det tynde Hurtig brug epicutan (SAND) test, som har tre separate paneler af kemikalier, der muliggør vurdering af de 30 mest almindelige årsager til kontakteksem.

Den patch test har også vist sig nyttigt til at diagnosticere visse ikke-IgE fødevareallergi, såsom æg-eller mælk-induceret eksem og en mindre almindelig sygdom kaldet eosinofil esophagitis.


Blodprøver (RAST)

Selvom hudprøver er testene valg for IgE-medierede reaktioner, en blodprøve kaldet RAST, som står for radioallergosorbent test vil afsløre mængden af ​​IgE-antistoffer i blodet. Den oprindelige RAST anvendes et antistof mærket med et radioaktivt element til at påvise IgE. Moderne tests anvender kemiske etiketter i stedet for radioaktivitet til at påvise IgE, men navnet RAST har stukket.

Blodprøver er generelt mindre følsom end priktest, og resultaterne er ikke umiddelbart tilgængelige. Men RAST er en mulighed for personer, der ikke kan afbryde behandling med antihistaminer eller tricykliske antidepressiva, dem, der har en høj risiko for anafylaksi med priktest (på grund af livstruende allergier), og dem, hvis hud er hårdt ramt af eksem. Resultaterne af RAST tage længere tid at få, og testen koster mere end hudprøver. RAST er også mindre følsom end hud tests, hvilket betyder, at en positiv test er mere meningsfyldt end en negativ test. Selv om disse blodprøver bliver mere følsom, for nu hudtest fortsat guldstandarden til diagnosticering af allergi.


Elimination kostvaner og fødevaremæssige udfordringer

På grund af den komplekse vifte af ingredienser i de fødevarer, vi spiser, kan diagnosticere fødevareallergi være en vanskelig opgave. Sommetider diagnosen er indlysende - hvis du spiser en stor plade af hummerhaler og du har en stærk reaktion inden for timer, er synderen sandsynligvis hummer. Men hvis du har en reaktion efter at have spist flere typer af skaldyr på fisker plade, kan allergitest mad hjælpe med at bestemme, hvilke fisk, du bliver nødt til at undgå i fremtiden, og hvad du kan fortsætte med at spise. For nogle fødevarer, har efterforskerne været i stand til at definere sandsynligheden for en allergisk reaktion ved størrelsen af ​​hævelsen på en hudtest eller niveauet af IgE-antistof påvises ved RAST. Men dette er ikke altid tilfældet, og undertiden andre tilgange er nødvendige.

Elimination kostvaner

En måde at se, om en fødevare er årsag din allergi eller gøre dem værre (for eksempel, hvis du har mistanke om, at mejeriet, eller æg udløser dit barns eksem ) er at fjerne, at fødevarer fra kosten i en periode på to til tre uger. Afhængig af den pågældende fødevare, kan dette ikke være så nemt som det ser ud. For eksempel er æg og mælk findes i mange almindelige fødevarer, såsom brød og frosne middage. Og dele af æg og mælk sommetider gå med navne, der ikke er så let genkendelig, såsom mælkealbumin, kasein eller valle, i tilfælde af mælk. Hvis man undgår maden bringer lindring, kan du forsigtigt genindføre maden for at se om symptomerne forværres. Selv da, kan diagnosen ikke være sikker.


Mad udfordringer

Den gyldne standard til diagnosticering af fødevareallergi i disse omstændigheder er en dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret mad udfordring. I denne test, lægen anmoder apotek at gøre op-løsninger eller kapsler indeholdende enten mistænkte fødevare eller et inert placebo. Hver administreres til patienten i tilfældig rækkefølge, så du vente med at se hvad der sker. For at sikre en objektiv vurdering, hverken lægen eller patienten ved, hvad der gives.

Elimination kostvaner og udfordring afprøvning af enhver slags bør kun ske under streng medicinsk kontrol ved de havde oplevet i de teknikker og parat til at behandle eventuelle livstruende anafylaksi.


Drug udfordringer

Selv om enhver medicin kan producere en alvorlig allergisk reaktion, den mest almindelige årsag til lægemiddel-induceret anafylaksi er penicillin, efterfulgt af aspirin og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). Med henblik på at afgøre, om du er allergisk over for et bestemt lægemiddel, vil en allergolog gennemføre et lægemiddel udfordring. Dette indebærer at udsætte dig til en lille mængde af det stof, som regel gennem hudtest, og sker under nøje lægelig vejledning. Men denne fremgangsmåde er ikke meget vellykket påvisning følsomhed over for NSAID'er.

Nogle mennesker er allergiske over for æg-baserede konserveringsmiddel, der anvendes i mange vacciner. Hvis du ved, du er følsom over for ægprodukter, skal du huske at nævne dette, når du går til rutinemæssige vaccinationer og booster skud.

Tabel 2: allergitest

Test

Formål

Hudprøver

Priktest

De mest almindeligt anvendte test til påvisning af IgE-medierede allergier, især allergisk rhinitis og allergisk astma. Også brugt til fødevareallergi og nogle narkotika allergi. En meget allergen-specifik og følsom test.

Intrakutane injektion

Det næste skridt i IgE-medieret allergi afsløring. Mere følsomme, men mindre specifik end priktest, med flere falske positiver.

Patch test

Hovedsagelig anvendes til at påvise T-celle-medieret kontakt dermatitis.

Blodprøve

RAST (radioallergosorbent test) og derivater

Anvendes til at påvise IgE-medieret allergi. Ikke så følsom som den priktest, men nyttigt for folk, der ikke er i stand til at have en hudtest.

Mad og dopingtest

Afskaffelse kost

Aids i at diagnosticere fødevareallergi eller intolerans.

Challenge test

Undertiden bruges til helt sikkert vise sig fødevarer eller medicin allergi. For fødevareallergi, der anvendes en enkelt-eller dobbelt-blind mad udfordring placebokontrolleret.

Udokumenterede tests

 • Hår test

 • Specifikt IgG-antistof

 • Kinesiologi

 • Cytotoksiske test

 • Electrodermal test

 • Iridologi

 • Provokation-neutralisering

Disse tests er uprøvede for allergi test, er ineffektive, eller (som med provokation-neutralisering testning) er potentielt farlige.Komplementær og alternativ diagnostik

Selv om nogle allergikere er tilbøjelige til at opsøge komplementære og alternative diagnostiske tests, er disse ikke anbefales - og med god grund. Hidtil har alternative diagnose ikke er blevet vist sig effektiv. Nogle af de metoder, der er beskrevet nedenfor, er uskadelige, men dyre og kan sinke den diagnostiske proces, forsinker gennemførelsen af ​​effektiv allergibehandling. Andre er skadelige eller ligefrem farlig. De følgende vurderinger blev offentliggjort i 2004 i tidsskriftet Allergy.

Hår test: Bruges til fødevareallergi. Ineffektive til diagnosticering af allergi.

Specifikt IgG-antistof-test: Bruges til fødevareallergi. Forsøg på at matche mængden og forhold af IgG-antistoffer i blodet med specifikke allergi. Fordi IgG antistoffer mod almindelige fødevarer antigener kan findes i både raske og allergiske individer, er testen ikke nyttigt.

Kinesiologi: Bruges til fødevare-og insekt allergi. Patienten indtager en flaske, der indeholder allergenet mens muskelkraft af armen måles. Ikke mere pålidelige end at gætte.

Cytotoksiske test: Bruges til fødevareallergi. En prøve af blod blandes med fødevarer i et reagensglas, så de hvide blodlegemer kan ses at se, hvis de ændrer form. Der er intet videnskabeligt grundlag for denne test.

Electrodermal test: Bruges til mad og luftvejsallergi. Metoden indebærer måling af elektriske impulser gennem en elektrode placeret på en eller andens hud, da personen er udsat for forskellige allergener, til at kigge efter reaktivitet for disse stoffer. En række videnskabelige undersøgelser har vist, at det er ineffektivt.

Iridologi: Bruges til astma. Patientens øje undersøges, og diagnosen er baseret på læsning af et diagram, der kortlægger påståede diagnostiske egenskaber af områder af iris. Ikke videnskabeligt bevist.

Provokation-neutralisering: Bruges til fødevarer og andre allergier. En person injiceres med en fødevare eller en anden mistænkt allergen. Hvis individet oplever en allergisk reaktion, han eller hun er injiceret med mere af det samme allergen "neutralisere" reaktionsblandingen. Dette kan medføre potentielt livstruende anafylaksi.

Check med Det Europæiske Udvalg for Allergi og Immunologi (www.abai.org) for at se, om din "allergolog" board er certificeret i denne medicinske subspecialty.