Tusgen

Medicin allergi

Hvad er det?

En sand allergisk reaktion på medicin opstår, når immunsystemet aktiveres som reaktion på et lægemiddel. Den medicin kan tages gennem munden, sprøjtes ind i kroppen eller gnides på huden. Symptomerne fra en allergisk reaktion varierer fra en mild udslæt pludselig hævelse af mange kropsdele med livstruende blodtryksfald.

De fleste mennesker med en lægemiddelallergi har været udsat for, at lægemidlet eller et lignende stof før. Under tidligere eksponering immunceller dannet antistoffer mod lægemidlet. Antistoffer er proteiner, der er oprettet af immunsystemet til at bekæmpe fremmede angribere såsom bakterier og vira. Når en person er udsat for stoffet igen, antistofferne gå i aktion, modregning den allergiske reaktion. Symptomerne på lægemiddelallergi kan ske straks eller efter at tage narkotika for en uge eller mere.

Grunden til en person udvikler en bestemt lægemiddelallergi er normalt ukendt, men genetik spiller formentlig en væsentlig rolle.

Drug allergier kan udgøre et stort problem, ikke kun på grund af de symptomer, de forårsager, men også fordi de kan forebygge eller hindre anvendelsen af ​​de mere effektive medicin til behandling af medicinske sygdomme.

For mange, medicin allergier gå upåagtet indtil de tager et lægemiddel og har en allergisk reaktion.

Mange mennesker er følsomme over for medikamenter, men ikke alle disse følsomheder er sande allergiske reaktioner. Nogle bivirkninger ved lægemidler er bivirkninger. Blandt de mest almindelige bivirkninger er dårlig mave, diarré, opkastning, feber og en hudreaktion på sollys kaldet lysfølsomhed. Men narkotika, allergier ikke er det samme som bivirkninger. Bivirkninger ikke involverer immunsystemet, og nogle gange kan undgås ved at nedsætte dosis. For at reaktionen er en allergi, skal immunsystemet være involveret.

Symptomer

Symptomer på narkotika, allergier varierer afhængigt af typen af ​​immun involverede mekanismer. Den mest almindelige reaktion er hududslæt. Hvis du har været udsat for stoffet før, kan udslættet starter hurtigt, inden den første dag eller to efter at have taget stoffet. Reaktionen kan også blive forsinket, og ikke før 8 til 10 dage efter start af lægemidlet. Det er endda muligt at udvikle udslæt, efter du har afsluttet en uges kursus af medicin. Når dette sker, er det normalt forbundet med et antibiotikum.

Symptomer, der vises inden for få timer efter indtagelse af stoffet - såkaldte akutte symptomer - normalt indebære en hududslæt, nældefeber eller kløe. Men i mere alvorlige tilfælde kan symptomerne rykke hurtigt for at omfatte nasal overbelastning, hurtig puls rate, blodtryksfald, åndedrætsbesvær, hævelse i ansigtet, svimmelhed og uklarhed. Denne type af reaktion, anafylakse, repræsenterer den mest alvorlige form for allergisk reaktion. Ubehandlet, kan det føre til døden inden for få minutter.

En mindre almindelig form for allergisk reaktion kaldes serum sygdom. Dette kan ske dage eller endda en uge efter start en medicin, selvom du aldrig har været udsat for den medicin før. Symptomerne på serumsyge omfatter hududslæt, nældefeber, feber og ledsmerter. I sjældne tilfælde kan en anden type allergisk reaktion forårsager røde blodlegemer til at blive destrueret. Dette kaldes hæmolytisk anæmi.

Hvis du udvikler følsomhed over for en medicin, kan ved hjælp af andre lægemidler med lignende kemiske strukturer være risikabelt. For eksempel, hvis en person har udviklet nældefeber eller anafylaksi efter at have taget nogen af ​​penicilliner, skal han eller hun undgå at tage et cephalosporin antibiotikum, såsom cephalexin (Biocef, Keflex, Keftab).

Diagnose

En læge vil basere diagnosen på en fysisk undersøgelse og dine symptomer. I de fleste tilfælde vil en læge har mistanke om, at dit problem er en lægemiddelallergi, hvis du har en historie af allergiske reaktioner efter brug af visse medikamenter.

Hudprøver undertiden kan bruges til at afgøre, om nogen har en allergi til en medicin. Penicillin hudtest for eksempel involverer en injektion lige under huden af ​​en lille mængde af en del af penicillin molekylet. Mennesker med en penicillinallergi vil udvikle en reaktion på injektionsstedet, der kan måles. Men disse tests er ikke altid pålidelige, da kun en del af penicillin molekylet er injiceret. Denne test bruges ofte til en person, der har behov for en penicillin-lignende lægemiddel til behandling af en alvorlig infektion.

Forventet varighed

Allergiske reaktioner over for narkotika er normalt selvbegrænsende og kun vare et par dage, efter at lægemidlet er afbrudt. I nogle tilfælde, dog kan en mere alvorlig reaktion forekomme. I sjældne tilfælde kan en allergisk hudreaktion medføre markant hamskifte af huden, en sygdom kaldet toksisk epidermal nekrolyse (TEN). Patienter, der oplever denne komplikation kræver behandling svarende til brænde patienter. Huden kan tage måneder at helbrede fuldstændigt. Lægemidler forbundet med TEN omfatte sulla-baserede antibiotika, allopurinol (Zyloprim), nogle beslaglæggelse medicin, og ampicillin (sælges under flere navne).

Forebyggelse

Den bedste måde at undgå en medicin allergi er at undgå, at medicin, der kan forårsage det. Men dette er ikke altid muligt. Hvis du har en historie af allergi over for fødevarer, pollen, visse sæber eller kosmetik og andre fælles produkter, så sørg for din sundhedsplejerske kender. Du bør også sørge for du fortælle din sundhedsplejerske om eventuelle bivirkninger, som du havde i fortiden. Lær om al medicin, du får, eller over-the-counter medicin, som du kan købe på egen hånd. Altid tale med din læge og / eller apoteket for anbefalinger om, hvilke stoffer du bør undgå eller skal tage, hvis du har en historie af medicin allergi. Når du har at gøre med en sundhedsperson, der ikke er fortrolig med din sygehistorie, skal du sørge for at fortælle ham eller hende om dine overfølsomhed overfor medicin. Hold en liste i din tegnebog for nem reference og overveje iført en medicinsk identifikation armbånd eller halskæde.

Behandling

Når du har en reaktion på medicin, behandling afhænger af sværhedsgraden af ​​reaktionen. Hvis du kun har et hududslæt men ellers føler sig godt, kan det være nok til at stoppe med at tage medicinen. Ellers vil behandlingen fokusere på at lindre symptomerne. Hvis du har mistanke om et lægemiddel reaktion, stoppe med at tage lægemidlet og kontakte din læge eller sygeplejerske, der kan hjælpe med at afgøre, om reaktionen er en sand lægemiddelallergi og foreslå en alternativ medicin hvis det er nødvendigt.

Et antihistamin kan anbefales at mindske kløe og andre histamin-relaterede symptomer. Kortikosteroid creme (såsom hydrocortison og andre) kan ordineres. Steroidtabletter - prednison (sælges under flere navne) - kan anvendes til alvorlige reaktioner.

Anafylaksi, den mest alvorlig allergisk reaktion, kan forårsage et dramatisk fald i blodtrykket, hvæsende vejrtrækning og åndedrætsbesvær. De mest alvorlige tilfælde kan føre til tab af bevidsthed og sjældent død. Anafylaksi behandles med en nødsituation indsprøjtning af adrenalin (adrenalin) og væsker gives intravenøst ​​(i en vene).

Nogle narkotika allergi kan ændres ved behandling kaldet drug desensibilisering. Dette bruger stigende doser af lægemidlet i løbet af tid til at skabe tolerance.

Hvornår skal kalde en professionel

Symptomer på en akut alvorlig allergisk reaktion, såsom hurtig puls, besværet vejrtrækning og hævelse i ansigtet kræver en øjeblikkelig besøg i en nødsituation pleje facilitet. Andre reaktioner bør indberettes til din læge, så din behandling kan evalueres, og du kan undgå medicin, der forårsagede reaktionen.

Prognose

De fleste narkotika allergi reagerer let til at stoppe de ulovlige agent. Fordi allergi selv ikke kan helbredes, behandling sigter på at begrænse symptomerne.

Yderligere info

NIAID kontor for kommunikation og offentlige forbindelsesofficer
6610 Rockledge Dr., MSC 6612
Bethesda, MD 20892-6612
Telefon: 301-496-5717
Fax: 301-402-3573
http://www3.niaid.nih.gov/