Tusgen

Skjulte farer af håndkøb kulde og allergi medicin

De fleste af os antage, at nonprescription poster, også kendt som over-the-counter medicin, er sikre og har næsten ingen risiko for alvorlige bivirkninger. Og når det tages som anvist, at langt størstedelen af ​​over-the-counter medicin er faktisk sikker. Men de er ikke sikkert for alle og klart ikke sikkert, når det tages i doser over de doser eller varighed anbefales på etiketten.

Koldt og hoste præparater er gode eksempler på, hvordan medicin, som millioner kan bruge uden at bekymre dig kan blive uventet dødelig. For et par år siden, phenylpropanolamin, et almindeligt anvendt ingrediens i disse forberedelser, blev fjernet fra markedet, da det viste sig, at det øgede risikoen for slagtilfælde. Nogle dødsfald blev rapporteret hos mennesker, der viste sig ikke at have taget ekstremt høje doser.

I dag den populære decongestant pseudoephedrin er under øget kontrol af både den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) og den amerikanske Drug Enforcement Administration (DEA). Omstændighederne for dette stof er helt anderledes. Pseudoephedrin er en nyttig og sikker dekongestant. Problemet er, at store doser af pseudoephedrin kan nemt konverteres til at producere metamfetamin, der er kendt på gaden som "speed".

I dag er mange stater har vedtaget love til at kræve apoteker for at lægge produkter, der indeholder pseudoephedrin under disken. De er stadig tilgængelige ved recept, men skal udleveres af apoteket personale i begrænset udbud. Desuden har flere nationale apotekskæder begyndt at begrænse køb af forkølelse og allergi præparater, der indeholder pseudoephedrin, selv når statslige love ikke kræver det.

Dextromethorphan er en anden ingrediens i hoste og forkølelse, der nu kan føjes til listen over problematiske over-the-counter narkotika. Dextromethorphan er en populær hostestillende middel til stede i mange populære hoste sirup. Selv om det er sikkert og lidt effektiv, når det tages ved de ordinerede doser, kan dextromethorphan være farligt, hvis det tages i store mængder. FDA har for nylig udsendt en advarsel baseret på indberettede dødsfald af fem teenagere tilsyneladende relateret til overskydende dextromethorphan indtagelse.

Når det tages i store mængder, kan dextromethorphan forårsage:

Misbrug af over-the-counter hoste præparater er bestemt ikke ny. Potentialet misbrug af hoste sirup indeholdende kodein (såsom terpinhydrat med kodein og andre) har været kendt i årtier. Faktisk blev dextromethorphan udviklet som en mere sikker erstatning for codein som en hostestillende middel.

De seneste afsløringer om dextromethorphan kan føre til en stramning af distributionskanaler. Mange apoteker og supermarkeder lager, der indeholder dextromethorphan på hylderne med ingen restriktioner på køb. Som med pseudoephedrin, kan adgangen snart være begrænset af større kæde apoteker. Desværre, dextromethorphan er tilgængelige fra en række af internetsider i en pulverform. Som pulver er stoffet ofte sat i kapsler af forhandlerne og sælges under gadenavnene på Candy, CCC, Dex, DM, Drex, Red Devils, Robo, Rojo, Skittles, Tussin, Velvet, og vitamin D.

Trods de bedste bestræbelser medicinalkemikere, behøver nyere og formentlig sikrere lægemidler ikke altid lever op til vores forventninger. Dextromethorphan var bestemt til at være så god en hostestillende middel som kodein, men med ingen af ​​de forpligtelser. Den har opfyldt sin rolle som et nyttigt hostestillende middel. Men også en farlig, når den ikke bruges til sit formål.