Tusgen

Anæmi

Oversigt over anæmi

Anæmi er en almindelig blodsygdom, der opstår, når der er færre røde blodlegemer end normalt, eller der er en lav koncentration af hæmoglobin i blodet.

  • hæmoglobin - den del af blodet, der distribuerer ilt fra lungerne til væv i kroppen.

  • hæmatokrit - måling af procentdelen af røde blodlegemer findes i et bestemt volumen af blod.

Lær mere om anæmi ›

Hvad er jernmangelanæmi?

Jernmangelanæmi kan være forårsaget af følgende:

  • kost lavt jern
    Jern er fremstillet af fødevarer i vores kost, er imidlertid kun 1 mg jern absorberes for hver 10 til 20 mg jern indtaget. En person i stand til at have en afbalanceret jern-rig kost kan lide af en vis grad af jernmangelanæmi.

  • kropsændringer
    En øget krav jern og øget produktion af røde blodlegemer er påkrævet, når kroppen går gennem ændringer såsom vækst ryk hos børn og unge, eller under graviditet og amning.

Lær mere om jernmangel ›

Aplastisk anæmi

Aplastisk anæmi opstår, når knoglemarven producerer for få af alle tre typer af blodlegemer: røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. Et reduceret antal røde blodlegemer forårsager hæmoglobin til at falde. Et reduceret antal af hvide blodlegemer gør patienten modtagelig for infektion. Og, et reduceret antal blodplader får blodet ikke koagulere så let.

Lær mere om aplastisk anæmi ›

Hvad er hæmolytisk anæmi?

Hæmolytisk anæmi er en sygdom, hvor de røde blodlegemer bliver ødelagt hurtigere end knoglemarven kan producere dem. Udtrykket for ødelæggelse af røde blodlegemer er hæmolyse. Der er to typer af hæmolytisk anæmi, herunder følgende:

  • iboende - destruktion af de røde blodlegemer på grund af en defekt i de røde blodlegemer selv. Intrinsic hæmolytiske anæmier ofte arvet, såsom seglcelleanæmi og thalassæmi. Disse sygdomme producere røde blodlegemer, der ikke lever så længe som normale røde blodlegemer.

Lær mere om hæmolytisk anæmi ›

Jern: et vigtigt mineral i din kost

Jern er et metal, der er afgørende for liv. Det er en del af proteiner og enzymer findes i hele kroppen, herunder hæmoglobin og myoglobin, som begge hjælper transportere ilt i blodet, i henhold til Office of kosttilskud (ODS). Jern er en vigtig del af dine muskler, og det hjælper med at regulere væksten af ​​celler. Jern kommer fra fødevarer, du spiser. Din krop gemmer overskydende jern til fremtidig brug.

Lær mere om jern ›

Hvad er den brummer rundt vitamin B12?

Hvad atlet ønsker ikke at kaste bolden hårdere, køre hurtigere, eller pumpe mere jern end konkurrenterne? Ønsket om at være den bedste drev mange til at gøre, hvad de kan for at få en præstation kant, og nogle højt profilerede atleter hævder, at de har taget indsprøjtninger af vitamin B12 i en tilsyneladende forsøg på at øge energi eller ydeevne. Men lad B 12 skud virkelig hjælpe?

Lær mere om vitamin B12 ›