Tusgen

Radionuklid angiogram, hvilende

(Resting RNA, MUGA, Gated Blood Pool Scan [Resting], Gated Cardiac Scan, Resting Gated Blood Pool Scan, hjerteblod Pool Imaging)

Procedure

Hvad er et hvilende radionuklid angiografi (RNA)?

Resting radionuklid angiogram (RNA) er en type nuklearmedicinsk procedure. Det betyder, at en lille mængde af et radioaktivt stof, der kaldes en radionuklid (radioaktivt lægemiddel eller radioaktive sporstof), der anvendes under proceduren til at bistå med behandlingen af ​​vævet under studiet. Konkret vurderer hvile RNA hjertets kamre i bevægelse.

Et radionuklid (normalt technetium) vil blive injiceret i en vene i armen til "mærke" blodlegemerne så deres fremskridt gennem hjertet kan spores med en scanner. En særlig kamera (gammakamera) vil foretage optagelser af hjertevæggen på arbejdspladsen, som en film. Disse optagelser bliver synkroniseret med hjerteslag ved hjælp af elektrokardiogram (EKG eller registrering af hjertets elektriske aktivitet).

En kardiolog (en læge, der har specialiseret sig i hjertesygdom ) er uddannet i nuklear kardiologi vil studere filmene til at vurdere hjertets pumpefunktion og uddrivningsfraktion (den mængde blod pumpes ud med hvert hjerteslag).

Hvis hjertemusklen ikke bevæger sig på en normal måde, og / eller en mindre end normal mængde blod pumpes ud af hjertet, kan dette betyde en eller flere af følgende:

 • skade på hjertemusklen, muligvis som følge af nedsat blodtilførsel til hjertemusklen på grund af tilstoppede kranspulsårer

 • en udvidelse af en eller flere af hjertets kamre

 • aneurisme (et svagt punkt i hjertemusklen)

 • toksiske virkninger af visse lægemidler

Andre beslægtede procedurer, der kan anvendes til at vurdere hjertet omfatter hvile eller motion elektrokardiogram (EKG eller EKG), Holter monitor, signal-gennemsnit EKG, hjertekateterisation, bryst x-ray, computertomografi (CT scanning) af brystet, ekkokardiografi, elektrofysiologiske undersøgelser, magnetisk resonans imaging (MRI) af hjertet, myokardie perfusion scanninger, og ultrahurtig CT-scanning. Se venligst disse procedurer for yderligere oplysninger.

Illustration af kranspulsårerne af hjertet

Koronararteriesygdom:

Koronararteriesygdom (CAD) er den indsnævring af kranspulsårerne (de blodkar, der leverer ilt og næringsstoffer til hjertemusklen), forårsaget af en ophobning af fedtstof inden for murene af arterierne. Denne opbygning medfører, at indersiden af ​​arterierne til at blive ru og indsnævret begrænse forsyningen af ​​iltet blod til hjertemusklen.

For bedre at forstå hvordan koronararteriesygdom påvirker hjertet, en gennemgang af grundlæggende hjerte anatomi og funktion følger.

Hjertet er dybest set en pumpe. Hjertet består af specialiserede muskelvæv, kaldet myokardiet. Hjertet primære funktion er at pumpe blod rundt i kroppen, således at kroppens væv kan modtage ilt og næringsstoffer og har affaldsstoffer taget væk.

Som enhver pumpe, hjertet kræver brændstof for at fungere. Myokardiet kræver ilt og næringsstoffer, ligesom alle andre væv i kroppen. Imidlertid er det blod, der passerer gennem hjertets kamre kun passerer igennem på sin tur gennem kroppen - dette blod ikke giver ilt og næringsstoffer til myokardiet. Myokardiet modtager sin ilt og næringsstoffer fra kranspulsårerne, der ligger på ydersiden af ​​hjertet.

Når hjertet væv ikke modtager en tilstrækkelig blodforsyning, kan det ikke fungere så godt som det burde. Hvis myokardiet blodforsyning er reduceret til en længde af tid, kan en sygdom kaldet iskæmi udvikle sig. Iskæmi kan nedsætte hjertets pumpe evne, fordi hjertemusklen er svækket på grund af mangel på mad og ilt.

Illustration af en normal og syg arterie

Hvis blodtilførslen til hjertemusklen fortsætter med at falde som følge af en stigende obstruktion af en koronararterie, myokardieinfarkt eller hjerteanfald, kan forekomme. Hvis blodtilførslen ikke kan gendannes til det særlige område af hjertemusklen berørt, dør vævet.

Heldigvis teknologien er til rådighed for at genoprette blodtilførslen til hjertet væv når kranspulsåren blokeringer er diagnosticeret. En af flere diagnostiske procedurer, der anvendes til at diagnosticere og evaluere koronararteriesygdom er RNA.

Årsager til den procedure,

Årsager til din læge for at anmode om en hvilende RNA omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

Hvis en screening undersøgelse (såsom en EKG) antyder en mulighed for en vis form for hjertesygdom proces, der skal undersøges nærmere, kan en hvilende RNA udføres.

Der kan være andre årsager til din læge til at anbefale en hvilende RNA procedure.

Risici i proceduren

Mængden af ​​radionuklid injiceres i en vene for den procedure er lille nok, at der ikke er behov for forholdsregler mod radioaktiv eksponering. Injektion med radionuklid kan medføre nogle øjekast ubehag. Allergiske reaktioner på radionuklid er sjældne.

Hvis du er gravid eller har mistanke om at du kan blive gravid, skal du underrette din læge på grund af risikoen for skade på fosteret fra myokardieperfusion scanning. Stråling eksponering under graviditet kan føre til fosterskader. Hvis du er diegivende eller ammer, skal du underrette din læge på grund af risikoen for forurening af modermælk med radionuklid.

Patienter, som er allergiske over for eller følsom over for medicin, kontrast farvestoffer, jod, eller latex bør informere deres læge.

Der kan være andre risici afhængigt af dine specifikke medicinske sygdom. Vær sikker på at drøfte eventuelle bekymringer med din læge forud for proceduren.

Nikotin i cigaretter kan forårsage spasmer i kranspulsårerne, hvilket kan påvirke testresultaterne.

Før proceduren

 • Din læge vil forklare den procedure, til dig og give dig mulighed for at stille eventuelle spørgsmål, du måtte have om proceduren.

 • Du vil blive bedt om at underskrive en samtykkeerklæring, der giver din tilladelse til at gøre testen. Læs formularen omhyggeligt og stille spørgsmål, hvis noget ikke er klar.

 • Generelt ingen forudgående forberedelse, såsom fastende eller sedation, er påkrævet. I nogle tilfælde kan ryge cigaretter begrænses to eller tre timer før testning.

 • Hvis du er gravid eller har mistanke om at du kan blive gravid, skal du underrette din læge.

 • Informer din læge om al medicin (receptpligtig og over-the-counter) og naturlægemidler kosttilskud, som du tager.

 • Informer teknolog eller læge, hvis du er allergisk over for eller følsom over for medicin, lokalbedøvelse, kontrast farvestoffer, jod, eller latex.

 • Informer din læge, hvis du har en pacemaker.

 • Baseret på din medicinske sygdom, kan din læge anmode andre specifikke forberedelse.

Under proceduren

En hvilende RNA kan udføres på en ambulant basis eller som en del af dit ophold på et hospital. Procedurer kan variere afhængigt af din sygdom og din læges praksis.

Generelt en hvilende RNA følger denne proces:

 1. Du vil blive bedt om at fjerne eventuelle smykker eller andre genstande, der kan interferere med proceduren.

 2. Hvis du bliver bedt om at fjerne tøj, vil du få en kjole til at bære.

 3. En intravenøs (IV) linje vil blive startet i din hånd eller arm.

 4. Du vil blive tilsluttet en EKG-maskine med elektroder (leads) og en blodtryksmanchet vil blive knyttet til din arm.

 5. Du vil ligge fladt på et bord i proceduren rummet.

 6. Radionuklidet vil blive injiceret i venen "mærke" de røde blodlegemer. Alternativt vil en lille mængde blod udtages fra en vene, så det kan blive mærket med radionuklidet. Radionuklidet vil blive føjet til blodet og blive absorberet i de røde blodlegemer.

 7. Efter tagging procedure vil blodet blive returneret i en vene gennem IV slangen. Forløbet af de mærkede røde blodlegemer gennem dit hjerte vil spores med en scanner.

 8. Under proceduren, vil det være meget vigtigt for dig at ligge så stille som muligt, da enhver bevægelse kan forringe kvaliteten af ​​scanningen.

 9. Gammakamera vil blive placeret over dig, som du ligger på bordet, og det vil få billeder af hjertet, som det pumper blod gennem kroppen.

 10. Du kan blive bedt om at ændre holdninger under testen, men når du har skiftet position, vil du nødt til at ligge stille uden at tale.

 11. Når scanningen er færdig, vil IV linje afbrydes, og du vil blive tilladt at forlade, medmindre din læge beder dig anderledes.

Efter proceduren

Du bør bevæge sig langsomt, når at komme op fra scanneren bordet for at undgå svimmelhed eller uklarhed fra liggende fladt for længden af proceduren.

Du vil blive bedt om at drikke masser af væske og tømme blæren ofte for 24 til 48 timer efter testen til at hjælpe skylle resterende radionuklid fra kroppen.

Den IV site vil blive undersøgt for tegn på rødme eller hævelse. Hvis du bemærker nogen smerte, rødme og / eller hævelse på IV websted, efter du vender hjem efter din procedure, skal du underrette din læge, da det kan indikere en infektion eller anden form for reaktion.

Din læge kan give dig yderligere eller alternative instruktioner efter den procedure, afhængigt af din særlige situation.

Online ressourcer

Den leveres her Indholdet er kun til orientering, og var ikke beregnet til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller sygdom, eller erstatte professionel lægelig rådgivning, du modtager fra din læge. Kontakt din læge med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have vedrørende din sygdom.

Denne side indeholder links til andre hjemmesider med oplysninger om denne fremgangsmåde og relaterede sundhedsproblemer sygdomme. Vi håber du finder disse websteder hjælpsom, men husk vi ikke kontrollerer eller godkender de oplysninger, der præsenteres på disse web-steder, heller ikke disse websteder godkender oplysningerne her.

Europæiske College of Cardiology

Europæisk hjerte forening

National hjerte, lunge og blod Institute (NHLBI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine