Tusgen

Angst

Angst fakta

Mennesker med generaliseret angst (GAD) ofte bekymre overdrevent om sundhed, penge, familie eller arbejde, og de ​​hele tiden foregribe katastrofen. Lær mere om angst ›

Symptomer på angst

Angst er en følelse af bekymring, nervøsitet eller frygt. Det er en normal følelse, når en elsket man er syg eller et projekt, du arbejder på, er sent.

Når denne angst smitter af på hverdagens problemer, eller når det sker hver dag, kunne du have en angst, National Institute of Mental Health (NIMH) siger.

En af de mest almindelige angstlidelser kaldes generaliseret angst (GAD). Mennesker med GAD har en tendens til at bekymre sig konstant. De bekymre sig om deres økonomi, deres helbred, deres arbejdspladser og verdens begivenheder, og i fremtiden. Deres bekymring er ofte ude af proportion med virkeligheden.

Selvom GAD påvirker en persons mentale tilstand, det kan også forårsage disse fysiske symptomer:

Lær mere om angst ›

Behandlinger for angst

Du kan lide af generaliseret angst (GAD), hvis du går gennem dagen bekymret, anspændt eller bekymrede over din familie, helbred eller arbejde, selv når du ved, der er ingen tegn på problemer.

Nogen med GAD kan have et godt job, et lykkeligt ægteskab og veltilpassede børn, for eksempel, men bekymringer hele tiden det hele kommer til at falde fra hinanden. En sådan person kan ikke lade deres børn gå på skoleudflugter, fordi de frygter, at de får kidnappet.

Konstant bekymrende kan interferere med GAD syge 'dag-til-dag fungerer. Det kan være ledsaget af kroniske fysiske symptomer, såsom smerter, irritabilitet, træthed, søvnbesvær, svedeture, kvalme, svimmelhed og hyppige ture til badeværelset.

Lær mere om behandling af angst ›

At leve med angst

Nogle angst kan være godt. Det kan gøre dig opmærksom på fare - og giver dig ekstra pift til at komme ud af det. Det kan også motivere dig til at få tingene gjort, ligesom studere hårdt til en eksamen eller beskæftige sig med problemer på kontoret. Problemet kommer, når angst gør du føler dig bange uden nogen synlig grund, at smide en skruenøgle i dit liv. Du har måske brystsmerter eller mareridt, eller har en hård tid forlader huset. Det kan være tegn på en angst, og du bør se din primære sundhedstjeneste læge. Klik dig igennem de næste dias for at lære, hvordan man styrer den mørke side af angst.

Lær mere om at lempe din angst ›