Tusgen

Artritis

Gigt fakta

Slidgigt er den mest almindelige form for gigt, er en kronisk, degenerative joint sygdom, der påvirker midaldrende og ældre voksne. Sygdommen er også kendt som degenerative joint sygdom. Lær mere ›

Sådan undgår du at blive en gigt statistik

Gigt er den førende kroniske sygdom og en væsentlig årsag til invaliditet i Europa. En ud af hver fem personer har gigt. Er du en statistik i vente? Hvis dine led er sunde, kan du foretage ændringer i din hverdag, der reducerer nogle af de risikofaktorer, der er forbundet med gigt, hvilket kan bidrage til at forebygge alvorlige problemer med gigt i fremtiden. Og hvis du allerede har gigt, der er ting, du kan gøre for at holde dine led så sunde som muligt, reducere dine symptomer, og vedligeholde din uafhængighed.

Lær hvordan du kan undgå at blive en gigt statistik ›

Typer af behandling for gigt

Hvis du har været diagnosticeret med gigt, vil din behandling plan sandsynligvis omfatte en kombination af strategier med det formål at mindske smerter og hævelse, vedligeholdelse ledfunktion, og forhindre yderligere skader og handicap. Selv om der er meget, der kan gøres for at reparere skader, der allerede er begyndt, anti-inflammatoriske lægemidler og smertestillende medicin, samt fysiske og ergoterapi kan hjælpe dig med at flytte og få om din dag.

Læs mere om de forskellige typer af behandlinger for gigt ›

Osteoarthritis, rheumatoid arthritis, eller begge dele?

Af de 100 forskellige typer af arthritis og beslægtede sygdomme, slidgigt (OA) og rheumatoid arthritis (RA) er den mest almindelige. Selv om begge sygdomme har lignende karakteristika, er de forskellige sygdomme. Er det muligt at have begge typer af gigt?

Læs mere om slidgigt vs Leddegigt ›

Kronisk træthed, fibromyalgi og gigt: Hvad er forskellen?

Er din smerte forårsaget af kronisk træthedssyndrom (CFS), fibromyalgi eller gigt? De alle involverer smerte, men de er faktisk ret forskellige med hensyn til de specifikke symptomer og typen af ​​smerte. Hvordan kan du se forskel?

Læs om symptomer på disse sygdomme, der forårsager muskel-og ledsmerter ›

Naturlige og alternative løsninger for arthritis relief

Hvis du lever med smerten og handicap af gigt, du har sikkert tænkt på, om alternative, komplementære og naturmedicin kan hjælpe. Forskere har studeret nogle alternative medicin behandlinger såsom akupunktur, glucosamin, og selv magneter i et forsøg på at drille ud af sandheden. Mens solide undersøgelser, der viser gode resultater er få og langt imellem, betyder det ikke stoppe folk fra at forsøge, og håber, at alternative løsninger vil give dem lindring.

Læs mere om alternative behandlinger og naturlige behandlinger for gigt ›

At leve med gigt

Gigt er ikke nogen lille problem. En ud af tre voksne har det, og en inaktiv, overvægt, aldrende befolkning hjælper ikke dette nummer tilbagegang. Som nummer et indberettet handicap, det medfører også en enorm økonomisk smerte, koster økonomien 65.2 milliarder€ årligt. Heldigvis er det også en sygdom, du kan gøre meget for at administrere. Alt det kræver er en vis planlægge og forandring af livsstilsvaner.

Se diasshow: 10 måder at lindre din gigt smerter ›