Tusgen

Er det tid til en ny fælles?

Millioner af os kæmper med smerte og tab af bevægelse på grund af ledskader forårsaget af gigt. Hvis andre behandlinger ikke at tilbyde lindring, kan du spekulerer om at vende i dine slidte samlinger til nye.

Selvom operationen ikke kan være en første behandling mulighed, hvis du er en kandidat til total fælles udskiftning eller artroplastik, resultaterne af kirurgi er god til fremragende for mere end 90 procent af befolkningen, ifølge National Institute of Arthritis og bevægeapparatet og Hud sygdomme (NIAMS). De får lindring af smerter og kan genoptage normale daglige aktiviteter.

Fælles udskiftning kirurgi er ret almindeligt, at folk med slidgigt. I denne mest almindelige form for gigt, brusk - det væv, der beskytter knoglerne i et joint - bryder ned og slidt væk. Knogler gnide sammen, der forårsager smerte og tab af bevægelse.

Skulle du have kirurgi?

Fælles udskiftning bør være en sidste skridt i behandlingen. Mere konservative behandlinger er generelt anbefales forud for fælles udskiftning.

Disse andre behandlinger omfatter brug af smertestillende medicin, tabe til at lette stress på den fælles, og reducere fysiske aktiviteter, der forårsager smerte. Læger kan også foreslå øvelser for at holde muskler og led smidige, fremme kondition og styrke muskler, der støtter skadede led.

Mens de fleste mennesker, der gennemgår fælles udskiftning kirurgi er i 60'erne eller ældre, kan yngre mennesker gennemgår en fælles udskiftning procedure, når deres sygdom kræver det. Dog kan yngre mennesker har andre muligheder til rådighed for dem, såsom at skifte til en mindre fysisk krævende job, eller har en anden type procedure, der omstiller eller kun delvist erstatter en joint.

Jo yngre man er, når du får en ny fælles, jo mere sandsynligt du er til at brug korrigerende operation senere. Kirurgi til at fastsætte eller erstatte kunstige led har en risiko for infektion og andre komplikationer omkring fire gange større end den første operation. Fordi læger forme og fjerne knogle til at acceptere det nye joint, gentagen kirurgi efterlader også mindre knogle at knytte til hver ny fælles.

Hvornår har du brug for kirurgi?

X-ray tegn på ledskader er et af de kriterier, der benyttes til at afgøre, hvem der skal have denne operation. Det er ikke den eneste, selv om. Dine symptomer - hovedsageligt smerte - er vigtigere.

Kandidater til fælles udskiftning kirurgi bør have en af ​​følgende: svære smerter under aktivitet, såsom at gå eller komme op fra en stol, smerte, der forhindrer dem i at gøre aktiviteter eller smerte på natten, der forhindrer dem i at sove.

Hvad kan du forvente?

For at blive klar, skal du arbejde med din læge for at være sikker på du kan tåle anæstesi. Hvis du har tandproblemer, dem har korrigeret før operation for at mindske risikoen for infektion. Bakterier fra munden kan komme ind i blodbanen og forårsage en infektion på operationsstedet. Hjerteproblemer bør stabiliseres før operationen.

Alloplastikker indebærer en to-eller tre-dages hospitalsophold. Du vil modtage et bedøvelsesmiddel for varigheden af ​​det kirurgiske indgreb. Kirurgen vil omforme enderne af knoglerne til at acceptere de kunstige dele.

Kunstige led er normalt lavet af metal og hård plast. Afhængigt af typen af ​​udskiftning fuge Cement kan anvendes til at fastgøre nogle af delene. Metaldele kan forankres ved at indsætte en stang i knoglen eller med cement. Typiske hofte og knæ patienter kan gå den næste dag ved hjælp af en rollator. Du vil sandsynligvis blive udledt på den tredje eller fjerde dag, men du har brug for tid til at rehabilitere.

I første omgang skal du måske hjælpemidler, såsom krykker eller en rollator efter hofte udskiftning, for eksempel. Inden for et par måneder, skal du genoptage de fleste af dine normale daglige aktiviteter uden hjælp. Du kan stadig brug for fysisk terapi.

Efter skulder udskiftning kirurgi, kan du starte passive skulder øvelser, hvor en anden flytter det fælles for dig, hurtigt efter operationen. Tre til seks uger efter operationen, vil du udføre øvelser en terapeut giver dig. Til sidst vil du begynde at strække og styrke din skulder, så du kan genvinde normal brug med langt mindre smerte end du havde før operationen.

Recovery fra fælles udskiftning kirurgi generelt indebærer nogle smerter i to til tre måneder. Men det er som regel en anden type af smerte og vil gå væk som tilbagebetalingsperioden fortsætter.

Vil en ny fælles sidste?

Eksperter advarer mod urealistiske forventninger til et nyt fælles. Du bør ikke forvente, at tolerere aktiviteter, der involverer hoppe eller den form for stress, der ville være svært på en naturlig fælles. Din læge vil råde dig til at undgå visse aktiviteter efter operationen og kan endda anbefale, at visse fælles holdninger undgås for at undgå forvridning af leddet. De givne restriktioner, vil afhænge af det fælles, der udskiftes, samt din individuelle situation.

Et kunstigt led vil med tiden udvikle ændringer fra slitage, selv ved normal brug og aktivitet sygdomme. Det kan i sidste ende nødt til at blive udskiftet. Kunstige led generelt sidste 10 til 15 år, og dermed kan en person, der er yngre på tidspunktet for den fælles udskiftning kirurgi i sidste ende nødt til at have det nye joint udskiftes.