Tusgen

Hvad er gigt?

Gigt er en sygdom, der påvirker leddene (de dele, hvor knoglerne mødes og flytte). Det kan ramme alle led i din krop. Der er mange typer af arthritis og reumatiske sygdomme, herunder osteoarthrtitis, rheumatoid arthrtitis og fibromyalgi. Hvis dine symptomer er milde, kan medicin være nok til at mindske smerter og hævelse. For mere alvorlige arthritis, kan være behov for kirurgi for at forbedre sygdom i leddet.

Hvad er årsagen til gigt?

Brusk er en glat stof, der beskytter enderne af dine knogler. Når du har gigt, denne brusk nedbrydes og kan ikke længere beskytte dine knogler. Knoglerne gnider mod hinanden, der forårsager smerte og hævelse. Over tid, knogle Sporer (små stykker af ru eller splintret knogle) kan udvikles, og den fælles sortiment af bevægelse bliver begrænset.

Symptomer

Nogle af de mere almindelige symptomer på arthritis omfatter:

  • Ledsmerter og stivhed. Smerter og stivhed blive værre med lange perioder med hvile eller ved hjælp af en fælles for lang eller for hårdt.

  • Samlinger, der har mistet den normale form og bevægelse.

  • Jolle, betændte led. De kan se rød og føles varm.

  • Følelse træt hele tiden.

Reducere symptomer

Efter en sund livsstil ved at spise sundt, reducere stress, og finde den rette balance mellem hvile og aktivitet kan hjælpe med at reducere symptomerne på arthritis.