Tusgen

Når dit barn har juvenil reumatoid artrit

Dit barn er blevet diagnosticeret med juvenil rheumatoid arthritis (JRA). Dette betyder, at foring af et eller flere af barnets leddene er betændt, der forårsager smerte og hævelse. JRA påvirker børn i alderen 1 og 16. Oftest, det udvikler sig i børn under 5 år. JRA er en kronisk sygdom, hvilket betyder, at der ikke er nogen kur. Men symptomerne på sygdommen kan styres for at hjælpe barnet leve et normalt liv. Et barn med JRA kan blive henvist til en pædiatrisk reumatolog (læge, der behandler lidelser i bevægeapparatet, herunder arthritis, hos børn) eller til en pædiatrisk ortopæd (læge, der behandler knogle-og ledproblemer hos børn).

Hvad er årsagen juvenil reumatoid arthritis?

JRA er en autoimmun sygdom. Med denne type sygdom, kroppens immunsystem (system, der bekæmper infektion) begynder at angribe kroppens egne celler. Hvorfor det sker ikke er forstået. JRA tendens til at køre i familier. Og piger udvikler JRA dobbelt så ofte som drenge.

Hvad er symptomerne på børnegigt?

JRA har flare-ups og remission. Dette betyder, at symptomerne kommer og går over tid. Symptomerne kan omfatte:

 • Hævede, stive led, især efter at vågne fra vågeblus.

 • Ømme eller smertefulde led, ofte knæ eller leddene i hænder eller fødder.

 • Når sygdommen først vises, kan barnet have systemiske (hele kroppen) symptomer. Disse kan omfatte en feber, der spikes og derefter går ned, et lyserødt udslæt, der kommer og går, og hævede lymfeknuder.

Hvordan er juvenil reumatoid arthritis diagnosticeret?

 • Lægen vil undersøge barnet. Han eller hun vil også spørge om barnets sygehistorie og symptomer. For en diagnose af JRA skal ledhævelse eller smerter vare i mindst 6 uger ad gangen.

 • Der er ingen test til at diagnosticere JRA. Men visse test kan være nyttigt med diagnosen:

  • En x-ray eller knoglescanning ser for ændringer i knogler og hævelse i leddene.

  • Blodprøver undertiden gøres for at tjekke for visse "markører" (tegn) af sygdommen. Blodprøver kan også udelukke andre sygdomme, der kan forårsage ledsmerter.

  • Andre tests kan gøres for at udelukke andre mulige sygdomme.

  • En øjenundersøgelse sker, når JRA er diagnosticeret. JRA kan påvirke øjnene, så barnets øjet sundhed skal kontrolleres regelmæssigt.

Hvordan er juvenil reumatoid arthritis behandles?

Et team af behandlere er ofte involveret i behandling af JRA. Dette hold kan omfatte barns børnelæge eller familie læge, en ortopæd, en reumatolog, og andre. Målet med JRA behandling er at kontrollere symptomerne og forebygge skader på leddene. Behandlingsmuligheder omfatter en eller flere af følgende:

 • Øvelse: Staying aktiv bidrager til at opretholde sunde muskler. Det hjælper også at holde god vifte af bevægelse i leddene. Under flare-ups, kan smerte begrænse aktiviteten. Desuden bør visse aktiviteter undgås under flare-ups til at beskytte leddene. Dit barns læge kan diskutere dette med dig.

 • Medicin tages regelmæssigt for at forebygge og kontrollere symptomer omfatter:

  • NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler): Disse omfatter aspirin, ibuprofen og andre medikamenter, der er tilgængelige i håndkøb. Lægen vil ordinere den dosis. (BEMÆRK: Giv ikke aspirin til et barn med feber ).

  • DMARD (sygdomsmodificerende anti-reumatiske lægemidler): Disse kan ordineres, hvis NSAID ikke lindre symptomer på JRA. DMARD bremse udviklingen af ​​JRA. Men de tager, uger eller måneder til at lindre symptomerne. På grund af dette, er de ofte tages sammen med et NSAID.

 • Kortikosteroid medikamenter taget under flare-ups:

  • Væsken er fjernet fra den fælles, efterfulgt af en injektion af binyrebarkhormon medicin ind i fugen.

  • Oral eller intravenøs kortikosteroid medicin for at hjælpe med at kontrollere alvorlige symptomer: Kortikosteroider bør ikke bruges i lange perioder eller stoppes pludseligt. Så du vil blive givet specifikke instrukser om, hvordan disse medikamenter bør tages, og hvordan man sikkert reducere dosis.

 • Fysioterapi: Et program for regelmæssige øvelser, fælles bevægelse og massage kan lindre symptomerne og forhindre flare-ups. Du og dit barn vil arbejde med en physiatrist (rehabilitering specialist), eller en fysioterapeut til at designe dette program. Under flare-ups, kan fysioterapi hjælpe med at lindre symptomerne.

 • Fiksering: En skinne slidt over det berørte fælles kan hjælpe med at beskytte leddet og lindre symptomerne. Hvis en skinne er foreskrevet, er det normalt bæres kun derhjemme, så barnet ikke behøver at føle sig "anderledes" i skolen eller på spil.

Hvad er de langsigtede bekymringer?

Et barn med JRA behov for regelmæssig kontrol igennem hele barndommen for at forebygge problemer. Dette omfatter regelmæssige øjenundersøgelser og overvågning af nyrerne. Sundhedsvæsenet team vil se for vækst problemer i de berørte leddene. Og de berørte leddene har brug for fortsat eftersyn i hele barnets liv. Ledskader som i sidste ende kan føre til behov for en fælles udskiftning. God ledelse af symptomer og fysisk terapi kan hjælpe barnet undgå denne skade.

Problemet med JRA

JRA kan påvirke barns fremskridt i skolen og social udvikling. Det kan også påvirke andre medlemmer af familien. For at gøre tingene lettere:

 • Behandl barnet normalt, og det samme som andre søskende. Undgå at give barnet med JRA "særlige" behandling.

 • Forklar barnet, at JRA er ikke hans eller hendes skyld. Intet han eller hun har forårsaget sygdommen.

 • Følg alle anvisninger og ændrer ikke behandlingsplan uden at tale med dit barns læge eller andet medlem af sundhedsvæsenet holdet. Må ikke foretage ændringer baseret på en anden forælders forslagsbog hvad der virker for et barn kan ikke arbejde for en anden.

 • Hvis ordineret medicin give bivirkninger eller ikke lindre symptomer, så spørg dit barns læge om andre valg.

 • Arbejde tæt sammen med dit barns skole for at uddanne læreren og barnets klassekammerater om JRA. Nogle børn med JRA er fraværende fra skole i længere perioder flare-ups. Arbejd med dit barns skole og lærere til at hjælpe med at holde barnet fra at falde bagud. (For eksempel, at holde et ekstra sæt lærebøger i hjemmet kan være en mulighed.)

 • Opmuntre dit barn til at deltage i motion og aktiviteter. Team sport eller andre gruppeaktiviteter hjælper med at holde leddene stærk og fleksibel, og også hjælpe barnet udvikle sociale færdigheder.

 • Kig ind at deltage i en støttegruppe for forældre og børn med JRA. Disse grupper giver dit barn mulighed for at møde andre børn med JRA. De giver dig også mulighed for at tale med andre forældre, der kæmper med JRA.

 • Overvej rådgivning for dig og dit barn. At have en kronisk sygdom kan være meget svært at håndtere. At tale med en professionel kan hjælpe dig og dit barn arbejde gennem følelser som angst, sorg og vrede.

 • For mere information, kontakt den europæiske juvenil arthritis organisation på www.arthritis.org / JA-fact-sheet.php