Tusgen

Astma

Astma fakta

Astma er en kronisk, inflammatorisk lungesygdom involverer tilbagevendende åndedrætsbesvær. Det er kendetegnet ved tre luftvejs problemer:. Obstruktion, inflammation og hyper-lydhørhed Lær mere om astma ›

Tegn og symptomer på astma

Astma er en kronisk lungesygdom, der er kendetegnet ved inflammation og hævelse i luftvejene i lungerne. Astma kan gøre vejrtrækning vanskelig, og hvis de ikke behandles ordentligt og fuldt ud, kan det være livstruende. Men hvis du lærer at genkende tidlige astma tegn og symptomer, kan du forhindre en altfavnende astmaanfald.

Læs mere om at genkende tegn og symptomer på astma ›

Tests til at diagnosticere astma

Hvis du har trykken for brystet, en vedvarende hoste, åndenød, eller bemærker en pibende lyd, når du trækker vejret, kan du have astma. Den eneste måde at vide med sikkerhed, er at gøre en række test, der nul ind på dine lunger og vejrtrækning rør.

Læs mere om de test, der anvendes til at diagnosticere astma ›

Kan en kold udløse astma?

For de fleste mennesker, almindelig forkølelse er en mindre irritation. Men hvis du har astma, kan en kold udløse et astmaanfald. Forkølelse kan være særligt alvorlig i børn med astma. Forebyggelse forkølelser og andre infektioner, såsom influenza, er en måde, du kan forblive sunde og minimere risikoen for astmaanfald hos dig eller dit barn.

Læs mere om hvordan forkølelse udløse astma ›

Personlige historier om at leve med astma

Astmatikere og pedeller er tvunget til at klare de udfordringer, der følger med vejrtrækningsproblemer hvert øjeblik af hver dag. Et par af disse patienter og sundhedstjenesteydere står astma frontalt generøst deler deres historier med deres egne ord i håb om at andre vil drage fordel af deres erfaringer og viden.

Læs deres historier på den personlige historie netværk ›