Tusgen

Bipolar lidelse

Hvad er bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en alvorlig mental sundhed sygdom, der er karakteriseret ved at cykle humørsvingninger fra intens mani eller eufori til episoder af depression. Bipolar lidelse er klassificeret som en stemning lidelse, som i alvorlig grad påvirker en persons humør og forstyrrer en persons evne til at fungere effektivt i hverdagen. Bipolar lidelse opstår i lige stort antal i begge køn.

Under perioder med intens mani, personen har et meget højt niveau af energi, årvågenhed og ophidselse med en ekstremt forhøjet humør. Disse perioder med mani veksler med episoder af depression, der omfatter et lavt energi niveau, og overvældende, vedvarende følelser af sorg og fortvivlelse.

Nogle mennesker med bipolar lidelse kan opleve en kombination af symptomer på mani og depression kaldes en blandet tilstand. I nogle tilfælde kan der være en hurtig gearskift fra symptomer på mani symptomer på depression kaldes hurtig cykling.

Der er ingen specifik kur mod bipolar lidelse, men den gode nyhed er, at bipolar lidelse kan behandles. Behandling af bipolar lidelse varierer afhængigt af sværhedsgraden af ​​sygdommen, og din sygehistorie, alder og generelle sundhed. Behandlingen omfatter normalt en kombination af medicin og psykoterapi.

Komplikationer af bipolar lidelse kan være alvorlige, endda livstruende, og inkluderer delirium, paranoia, selvmordstanker og, i ekstreme tilfælde, selvmordsforsøg. Søg straks lægehjælp (call 911), hvis du, eller nogen du er sammen med eller kender, er ellevild, vrangforestillinger, eller har eller udtrykke en følelse af at ville såre eller dræbe sig selv eller en anden person.

Symptomer

Hvad er symptomerne på bipolar lidelse?

Alvoren og typer af symptomer på bipolar lidelse varierer fra person til person, men påvirker generelt humør, energi og funktion. Bipolar lidelse er karakteriseret ved perioder med intens mani eller eufori, der veksler med perioder med depression. Symptomer på bipolar lidelse kan alvorligt forstyrre en persons evne til at fungere normalt i relationer og aktiviteter i hverdagen, såsom arbejde, skole, sociale aktiviteter, og egenomsorg.... Læs mere om bipolar lidelse symptomer

ÅRSAGER

Hvad der forårsager bipolar lidelse?

Den nøjagtige årsag til bipolar lidelse er ikke kendt, men der kan være en genetisk link til sygdommen. De fleste mennesker med bipolar lidelse har en nær slægtning med bipolar lidelse eller depression. Bipolar lidelse er også undertiden forbundet med en ubalance af kemikalier i hjernen eller hormonelle mangler.... Læs mere om bipolar lidelse forårsager

BEHANDLINGER

Hvordan er bipolar lidelse behandles?

Det overordnede behandlingsmål for mennesker, der lever med bipolar lidelse er at minimere humørsvingninger og andre symptomer, så de kan leve funktionelle og produktive liv. Der er ingen kur for bipolar lidelse, og behandling, der generelt skal være livslang mest effektivt at kontrollere symptomerne. Den mest effektive behandling planer ansætte en flerstrenget tilgang:... Læs mere om bipolar lidelse behandlinger

Flere artikler