Tusgen

Hvad er nyt med børnevacciner?

Hvad er nyt med børnevacciner?

Hvert år udgiver det rådgivende udvalg om immunisering praksis nye retningslinjer for børnevacciner. Målet med vejledningen er at sænke satserne for sygdomme, der kan forebygges med vaccine.

Foto af en ung dreng forbereder sig på at få en vaccination skud fra sin læge

Retningslinjerne 2010, der vises i januar-udgaven af tidsskriftet Pediatrics, blev godkendt af Det Europæiske Academy of Pediatrics, de amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse, og Det Europæiske Akademi for praktiserende læger.

Vigtige vaccine opdateringer

Vacciner er krediteret med at hjælpe til at reducere satserne for mange alvorlige og endda dødelige, børnesygdomme. Her er hvad du bør vide om de foretagne ændringer i år:

 

Retningslinjerne også kom ud til fordel for "Kombination" vacciner. De er foretrukket frem separate vaccine skud. En kombinationsvaccine indeholder mere end ét virus eller bakterier. Et eksempel på dette er mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR) vaccine, som indeholder tre vira.

 

Vaccine sikkerhed

De fleste forældre har deres børn vaccineret. Men nogle forældre har bekymringer om sikkerheden af vacciner.

For eksempel, nogle bange for, at MFR-vaccinen kan forårsage autisme. Men vaccine sikkerhedseksperter er enige om, at stigningen i autisme satser skyldes ikke vaccinen. Hertil kommer, at Institute of Medicine undersøgt disse påstande og fandt ingen sammenhæng mellem autisme og MFR-vaccinen. Hvad mere er, lancetten nylig tilbage i 1998 undersøgelsen, som først antydet en sammenhæng mellem de to.

De fleste sundhedseksperter enige om, at fordelene ved vaccination opvejer risiciene. Ikke desto mindre, hvis du er bekymret for børnevacciner, tale med dit barns læge. Her er nogle spørgsmål, du måtte spørge:

 

Check med dit barns læge for at sikre, at dit barn er up-to-date på alle vacciner.

Online ressourcer

(Vores organisation er ikke ansvarlig for indholdet af internetsider.)

Europæiske Academy of Pediatrics - Immunization information

CDC - Barndom og unge immunisering tidsplan

CDC-rådgivende udvalg om immunisering praksis (acip)

Centers for Disease Control og Forebyggelse - Anbefalede vaccinationsprogrammer for personer i alderen 0 til 18 år - USA 2010

Vaccination handling koalition

Interaktiv barns immunisering scheduler (fødsel-6 år gammel)

National immunisering undersøgelse

Vacciner og vaccinationer

Ikke kun for børn: vacciner til voksne

Vacciner er ikke kun for børn. Der er mange grunde til, at voksne har brug for at blive vaccineret, også.

Først, kan du ikke have fået en bestemt vaccine som barn. For det andet kan din immunitet falme over tid. For det tredje, nye vacciner er nu tilgængelige. Endelig er visse vacciner beregnet til at blive givet regelmæssigt, såsom influenza skud.

Vaccinerne du har brug for, vil afhænge af dine risikofaktorer og sygehistorie. Listen over anbefalede vacciner indeholder:

Tal med din læge for at finde ud af, hvilke vacciner du muligvis.