Tusgen

Læring lidelser

Hvad er en læring lidelse?

En læring lidelse er defineret som besvær i en akademisk område (læsning, matematik eller skriftlige udtryk). Barnets evne til at opnå i det specifikke faglige område er under, hvad der forventes for barnets alder, uddannelsesniveau, og niveau af intelligens. At det er vanskeligt at barnet er alvorlig nok til at forstyrre akademiske præstation eller alderssvarende normale dagligdags aktiviteter. Omkring 2,7 millioner amerikanske børn i offentlige skoler er klassificeret som havende specifikke indlæringsvanskeligheder og modtage en form for særlig støtte uddannelse.

Indlæringsvanskeligheder er undertiden kaldes udviklingshæmning, eller specifikke indlæringsvanskeligheder. De fleste børn med indlæringsvanskeligheder har normal intelligens. Typer af indlæringsvanskeligheder omfatter følgende:

 • Læsning lidelser (undertiden kaldet dysleksi)

 • Matematik uorden

 • Forstyrrelse af skriftlige udtryk

Hvad forårsager indlæringsvanskeligheder?

Indlæringslidelser menes at opstå på grund af en abnormitet i nervesystemet, enten i hjernens struktur eller funktion hjernen kemikalier. Forskellen i nervesystemet forårsager barn med en indlæringsforstyrrelser til at modtage, behandle eller videregive oplysninger på en anden måde.

Hvem er berørt af indlæringsvanskeligheder?

Ifølge det amerikanske Department of Education, over 6 procent af børn i offentlige skoler i USA (børnehaven gennem 12. klasse) har en vis form for læring lidelse. Matematik uorden skønnes at påvirke 1 procent af skolebørn. Læsning lidelser er mere almindelige hos børn af forældre, der oplevede en læring lidelse. Drenge er mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret med en læsning uorden end piger.

Genetisk disposition, kan der opstå problemer under graviditeten, fødslen eller den tidlige barndom, såvel som andre almene medicinske sygdomme forbundet med årsagen til indlæringsvanskeligheder.

Hvad er symptomerne på indlæringsvanskeligheder?

Følgende er de mest almindelige symptomer på indlæringsvanskeligheder. Dog kan hvert barn oplever symptomer forskelligt. Symptomerne kan omfatte:

 • Reading lidelse. En læsning lidelse er til stede, når et barn læser under det forventede niveau givet hans / hendes alder, klasse i skolen, og intelligens. Børn med en læsning uorden læses langsomt og har svært ved at forstå, hvad de læser. De kan have svært med ordet anerkendelse og forvirre ord, der ligner. En læsning lidelse kaldes ordblindhed.

 • Matematik lidelse. En matematik lidelse er til stede, når et barn har problemer med færdigheder i forbindelse med tal, som f.eks optælling, kopiering tal korrekt, tilføje og transporterer numre, læring gangetabeller erkendelse matematiske tegn, og forståelse af matematiske operationer.

 • Forstyrrelse af skriftlige udtryk. En forstyrrelse af skriftlige udtryk er til stede, når et barn har problemer med skrivefærdigheder, såsom forståelse grammatik og tegnsætning, stavning, afsnit organisation eller komponere skriftlig information. Ofte er disse børn har også dårlige håndskrift færdigheder.

Hvordan indlæringsvanskeligheder diagnosticeres?

De tegn på indlæringsvanskeligheder kan identificeres ved forældre eller lærere, når et barn konsekvent har problemer med nogen eller alle af følgende:

 • Læsning, stavning, skrivning, eller fuldføre matematiske problemer

 • Forståelse eller efter retninger

 • At skelne højre fra venstre

 • Vende bogstaver eller tal (forvirrende "b" og "d" eller 12 og 21)

En omfattende evaluering af uddannelsesinstitutioner og mental sundhed fagfolk omfatter pædagogisk og psykologisk testning, samt at tale med barnet og forældrene. En omfattende evaluering identificerer, om et barn har en læring lidelse samt læringsmæssige styrker og svagheder. Resultaterne af evalueringen benyttes til at bestemme uddannelsesbehov, identificere den bedste skole placering, fastlægge et eventuelt behov for medicin for at hjælpe med distraktion eller hyperaktivitet og afgøre den mulige gavn af eventuelle supplerende behandlingsformer såsom taleterapi eller familie psykoterapi for at maksimere barnets læringspotentiale og livskvalitet.

Behandling for indlæringsvanskeligheder

Specifik behandling for indlæringsvanskeligheder vil blive bestemt af den koordinerede indsats af dit barns læge, og mentale sundhed og pædagogiske fagfolk baseret på:

 • Dit barns alder, generelle sundhed og medicinsk historie

 • Omfanget af lidelsen

 • Type lidelse

 • Dit barns tolerance over for bestemte medikamenter eller behandlinger

 • Forventninger til forløbet af sygdommen

 • Din mening eller præference

Indlæringsvanskeligheder kan behandles. En koordineret indsats mellem forældre, lærere og mental sundhed fagfolk danner grundlag for individualiseret behandling strategier, der kan omfatte individuel eller gruppe oprydning, og / eller specialklasser eller ressourcer.

Forebyggelse af indlæringsvanskeligheder

Forebyggende foranstaltninger for at reducere forekomsten af ​​indlæringsvanskeligheder er ikke kendt på nuværende tidspunkt. Tidlig opsporing og intervention kan imidlertid reducere sværhedsgraden af ​​faglige vanskeligheder og forbedre livskvaliteten opleves af børn med indlæringsvanskeligheder.