Tusgen

Ofte stillede spørgsmål om knæproteser

 1. Hvem får knæproteser?

 2. Er knæproteser succes?

 3. Er de sikre?

 4. Hvordan kan jeg vide, om en knæalloplastik er det rigtige for mig?

 5. Hvilke typer af knæproteser er til rådighed?

 6. Hvad sker der under operationen?

 7. Hvor lang tid tager opsving tage?

 8. Hvilke aktiviteter kan jeg gøre bagefter?

 9. Hvor længe holder kunstige knæ sidste?

Beslutter at få knæalloplastik er en kompleks beslutningsproces og det er en, der er din. Din læge kan diskutere dine behandlingsmuligheder med dig, men i sidste ende, dit helbred er i dine hænder.

Sørg for at du forstår de fordele og risici ved knæalloplastik, før du går under kniven. Her er svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål. Hvis du har mere, så spørg din læge eller et andet medlem af din sundhedspleje team.

1.. Hvem får knæproteser?

Mere end 600.000 mennesker hvert år gå ind på operationsstuen og komme ud med en helt ny samling. De fleste af dem er i alderen 50 og 80 og har svære smerter i knæet fra slidgigt. Men knæalloplastik operationer har været effektive i ældre og yngre patienter, også sammen med dem, hvis knæ smerter af andre årsager, såsom tidligere skader.

2. Er knæproteser succes?

Knæalloplastik operationer er blevet udført siden slutningen af ​​1960'erne og er en af ​​medicin største succeshistorier. Så mange som ni ud af 10 mennesker, der gennemgår proceduren vil have markant færre smerter bagefter. De fleste mennesker heller ikke brug for hjælp walking efter at de fuldstændig helbredelse.

3. Er de sikre?

Enhver kirurgi har risici. De, der ledsager knæalloplastik omfatter:

 • Vejrtrækning, infektion og helbredende problemer, der kan opstå efter en operation

 • Falder på hospitalet

 • Blødning eller blodpropper

 • En allergisk reaktion på medicin

Tal med din læge om din risiko for disse eller andre problemer, før din procedure. Alvorlige komplikationer forekommer i mindre end 2 procent af patienter, der gennemgår knæ.

4.. Hvordan kan jeg vide, om en knæalloplastik er det rigtige for mig?

Din læge vil hjælpe dig med at beslutte. Du må først ønsker at overveje andre muligheder for smertelindring, herunder medicin, fysioterapi, kortison indsprøjtninger, og andre typer kirurgi. Mange mennesker vælger knæalloplastik, hvis disse behandlinger ikke virker, hvis de oplever smerter i knæet, selv når de hviler, hvis smerte begrænser deres aktivitet, eller hvis deres knæ er misdannet eller konstant hævede.

5.. Hvilke typer af knæproteser er til rådighed?

Syntetiske eller proteser, kan dele erstatte flere beskadigede dele af dit knæ, herunder den nedre ende af dit lårben, den øvre ende af din skinnebenet, og bagsiden af ​​knæskallen. Ofte er de nye leddene kaldet implantater. De fleste implantater er fremstillet af en kombination af plast og metal, selv om nogle omfatter keramiske dele.

6.. Hvad sker der under operationen?

Din læge kan tale dig gennem detaljerne i din procedure. Generelt bør du gå til hospitalet og få enten generel anæstesi, som sætter dig til at sove, eller regionale (spinal, epidural, eller nerve blok) anæstesi, som numbs dig under taljen.

Når du er følelsesløs eller sover, vil din kirurg foretage en 8 - til 10-tommer snit, hvorigennem han eller hun vil fjerne de beskadigede dele af dit knæ. Din implantat er så knyttet til dine knogler med cement. De omkringliggende muskler og andre væv er repareret, og derefter snittet er lukket. Hele proceduren tager typisk en til to timer.

7.. Hvor lang tid tager opsving tage?

De fleste patienter ophold på hospitalet i tre til fem dage. Men samlet opsving kan tage alt fra tre måneder til et år. I løbet af denne tid, kan du:

 • Tage medicin til at lindre smerter

 • Gennemgå fysisk terapi eller andre former for rehabilitering

 • Brug særlig støtte slange og blodfortyndende medicin for at forebygge blodpropper og mindske hævelse

 • Brug for ekstra hjælp at tage sig af dig selv eller laver dine daglige aktiviteter

8.. Hvilke aktiviteter kan jeg gøre bagefter?

Knæalloplastik kan lindre smerter og hjælpe dig med at komme tilbage til de aktiviteter, du nyder. Men vil du ikke være i stand til at gøre mere, end du kunne før du har udviklet smerter i knæet. Efter operationen, kan du vende tilbage til bevægelse skånsomme, såsom golf, svømning, cykling, balsal dans, og vandreture. Men de fleste kirurger fraråder high-impact sportsgrene som løb, basketball og hoppe, hvilket kan medføre, at din nye fælles at løsne og blive smertefuldt.

9.. Hvor længe holder kunstige knæ sidste?

Mere end 90 procent af moderne knæproteser arbejder stadig godt 15 år efter operationen. Nogle kan gå stærk for 20 år. Men i sidste ende, kan stykkerne løsne og du får brug for en anden operation.

For at forlænge levetiden af ​​dit knæ, gøre lys motion regelmæssigt, tage skridt til at undgå fald og skader, og se din ortopædkirurg regelmæssigt. Han eller hun måske ønsker at følge op med dig en gang om året.

Key grillbarer

 • Knæalloplastik er en effektiv og generelt sikker behandlingsmulighed for mennesker, der lider af alvorlige smerter i knæet.

 • Tal med din læge om, hvorvidt knæalloplastik er det rigtige for dig. Din læge kan anbefale medicin, fysioterapi eller kortison indsprøjtninger først.

 • Knæalloplastik tager normalt omkring en til to timer. Men opsving kan tage alt fra tre måneder til et år.