Tusgen

Brystkræft

Brystkræft fakta

Brystkræft er en ondartet svulst, der starter fra cellerne i brystet. Det udgør i brystet væv, som regel i kanalerne og lobules. Lær mere om brystkræft ›

Symptomer på brystkræft

Kendetegnet symptom på brystkræft er en bryst klump, men mange kvinder ikke registrerer en klump eller oplever symptomer på tidlige stadier af brystkræft.

En bryst klump, der er ondartet er generelt ikke smertefuld, men smerte kan forekomme i nogle tilfælde. Der er en række årsager til knuder i brystet, såsom fibrocystisk bryster eller brystcyster. Dog bør enhver bryst klumper hurtigt evalueres medicinsk på grund af risikoen for brystkræft.

Lær mere om symptomer på brystkræft ›

Behandling for brystkræft

De behandlingsmuligheder for hver kvinde, afhænger af størrelsen og placeringen af ​​tumor i brystet, resultaterne af laboratorieprøver (såsom hormonreceptor tests), og scenen eller omfanget af sygdommen. En læge mener også kvindens alder, generelle sundhed, størrelsen af ​​hendes bryster, og om hun er i overgangsalderen, når fremsætte henstillinger om en behandlingsplan for hende. En kvinde mener, at disse anbefalinger baseret på en række personlige faktorer og præferencer, som også skal tages i betragtning.

Lær mere om brystkræft ›

At leve med brystkræft

Når en person, du elsker er diagnosticeret med brystkræft, nyhederne er ødelæggende for alle involverede. Hvorvidt denne person er din mor, søster, nær ven, kollega, kone, eller livspartner, vil diagnosen rejser mange spørgsmål om, hvad det næste. De fleste mennesker ønsker at hjælpe, men de kan også være bange for at sige eller gøre noget forkert. Så hvad er nogle måder, du kan hjælpe en elsket klare med brystkræft?

Lær mere om at leve med brystkræft ›

Personlig beretning: bryst proteser - Er de rigtige for dig?

Enhver kvindes udtalelse om proteser udvikler sig med sin egen erfaring, smag og præferencer. Her er et spørgsmål for nylig stillet til mig på min blog, Ask Hester, samt mit svar:

Læs mere ›

Personlig historie: min brystkræft er anderledes

Af Jacki Donaldson, Gainesville, FL

Intet var mere presserende efter min brystkræft diagnose end at finde kvinder ligesom mig. Bare dage efter min læge kaldte mig til at sige, "Du har kræft," Jeg begyndte at skure internettet efter overlevende, der var ung og gift-og mere end noget andet, jeg ville forbinde med mødre i små. Mine drenge var næsten 4 år og 18 måneder på det tidspunkt, og mit hoved var oversvømmet med frygten for, at jeg ikke ville se dem vokse op.

Jeg fandt lige hvad jeg ledte efter, mine kvindelige kolleger, hvis historier overbeviste mig jeg ikke var alene, at overlevende min sygdom var en reel mulighed.

Læs mere ›