Tusgen

Kræft i bugspytkirtlen

Bugspytkirtelkræft fakta

Kræft i bugspytkirtlen er en sygdom, hvor maligne celler vokser i bugspytkirtlen, en kirtel placeret bag maven og foran rygsøjlen. Lær mere ›

Symptomer: mavesmerter

Mavesmerter er nogen smerte eller ubehag, der opstår mellem den nederste bryst og lysken. Almindeligvis benævnt "mave", maven består af mange organer, herunder mave, tarme, lever, galdeblære, pancreas, spiserør, og talrige blodkar. Mavesmerter kan generaliseres, forekommer i hele maven, eller det kan være til stede i et lille område af maven.

Abdominal smerte er et symptom på en bred vifte af milde til alvorlige sygdomme, lidelser og sygdomme, såsom fordøjelsesbesvær, stress, infektion, galdesten, inflammation, intestinal obstruktion, mavesår og kræft. Mavesmerter kan også opstå som en bivirkning af medicin.

Lær mere om mavesmerter ›

Behandling: valg for kræft i bugspytkirtlen

Forskere er løbende at finde nye måder at behandle kræft i bugspytkirtlen. Mennesker diagnosticeret med denne kræftform har nu mere håb for overlevelse end nogensinde før.

De valg, du har til behandling afhænger af disse faktorer.

  • Type, størrelse og placering af tumor i bugspytkirtlen

  • Resultater af laboratorietests

  • Omfanget af sygdommen, kaldet fase

  • Status for dit helbred og din alder

  • Dine personlige bekymringer og præferencer

Mange mennesker ønsker at lære alt, hvad de kan om deres kræftsygdom og behandling valg, så de kan træffe velfunderede beslutninger om deres pleje. Hvis du er en af ​​dem, vil du sandsynligvis have mange spørgsmål. For eksempel, de fleste mennesker med kræft i bugspytkirtlen ønsker at vide, om de bliver nødt til at ændre deres normale aktiviteter efter behandlingen. Din læge er den bedste person til at besvare dine spørgsmål.

Lær mere om behandlingsmuligheder ›

Lever med: er jeg i risiko for kræft i bugspytkirtlen?

Der er ingen måde at vide med sikkerhed, hvis du kommer til at få kræft i bugspytkirtlen. Og der er ingen kendt måde at forhindre det. Visse faktorer kan gøre dig mere tilbøjelige til at få denne form for kræft end en anden person. Disse kaldes risikofaktorer. Nogle risikofaktorer, såsom alder eller familiens historie, er ude af din kontrol. Andre risikofaktorer, såsom rygning og kost, kan kontrolleres. Her er de mest almindelige risikofaktorer for kræft i bugspytkirtlen.

Jeg ryger eller har røget i fortiden.

Rygning er en risikofaktor for mange typer af kræft. Det er også en risiko for kræft i bugspytkirtlen.

Lær mere om risikoen for kræft i bugspytkirtlen ›