Tusgen

Testosteron behandling for depression hos mænd

Spørgsmål:

Jeg har læst blandede rapporter om testosteron for depression. Er det en god behandling for deprimerede mænd?

Svar:

Hvis testosteron niveauer er lav, kan en mand føle blå, træt eller irritabel. Han kan have lavere seksuel lyst og nedsat selvtillid. Han kan være mentalt træg. I sådanne tilfælde kan testosteron behandling hjælpe.

Hormon produktion tendens til at falde gradvist efter 40 år. Kun 1 ud af 100 mænd under 40 har lavt testosteron. Ved alderen 70, en mand i gennemsnit producerer omkring halvt så meget som han gjorde i 20'erne. Men for de fleste mænd, er dette niveau stadig betragtes som normal.

Det er derfor, det er svært at definere, hvad lavt midler. Hormonniveau falder i enhver mand som han aldre. Efter 50, kan dette fald bidrage til depression symptomer. Drikke, overvægt og stress kan gøre problemet værre. Men hvis depressionen er alvorlig, er det mindre sandsynligt, at være på grund af lavt testosteron.

Du har måske hørt udtrykket "mandlige overgangsalder ". Det navn er vildledende. Mænd fortsætte med at gøre testosteron. De behøver ikke gå igennem en pludselig ændring, hvordan kvinder gør med østrogen.

Din læge vil ikke kun kontrollere testosteron. Han eller hun vil gøre en komplet medicinsk eksamen. Og kan foreslå andre prøver. Hvis niveauet er i det normale område, vil lægen sandsynligvis ikke anbefale denne behandling.

Desuden, på grund af potentielle bivirkninger, testosteron behandling bør aldrig tages let på. Det er ikke en anti-aging pille.

Ekstra testosteron kan øge risikoen for prostatakræft. Det kan øge niveauet af "dårlige" kolesterol. I nogle tilfælde kan ekstra testosteron være dårligt for din lever eller hjerte. Andre bivirkninger er bryst hævelse, hovedpine, udslæt, akne, eller skaldethed. Og lige, hvad du ikke ønsker - testosteron kan sommetider gøre dig til at føle værre end bedre følelsesmæssigt.

Alligevel kan testosteronbehandling bringe et lavt niveau op til det normale område. Recepten er ofte en gel eller et plaster placeret på huden. Det kan også gives i en injektion hver anden uge. Afhængig af omstændighederne, kan lægen foreslå psykoterapi eller et antidepressivt lægemiddel, eller begge dele.