Tusgen

Deprimerede børn har brug for hjælp

En ny etiket på nogle antidepressiva advarer om, at de kan gøre børn føler mere suicidal. Men denne advarsel bør ikke stoppe forældre fra at overveje deres anvendelse til deprimerede teenagere, psykiatere siger.

" Depression afbryder en ungdom normale følelsesmæssige udvikling, underminerer selvværd, interfererer med at lære i skolen, og underminerer venskaber med jævnaldrende, "siger Laurence Greenhill, MD, der er formand en European Academy of Børne-og ungdomspsykiatrisk afdeling initiativ vedrørende lægemidler, der påvirker børnenes sind.

Kort sagt, siger han, teen depression er en alvorlig sygdom. Fordelene ved at få hjælp, herunder tager medicin hvis det er nødvendigt, langt opvejer de potentielle risici.

Holde vagt

En specifik gruppe af antidepressiva kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) har vist sig at hjælpe børn og teenagere med depression, siger National Institute of Mental Health (NIMH). Den såkaldte black box advarsel gælder disse SSRI og siger, at selvmordstanker eller adfærd er mere sandsynlig i de første fire ugers brug, eller når doser ændres, den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) siger. Psykiatere siger advarslen var ment, dels at advare andre læger og forældre til behovet for et tættere overvågning.

FDA siger, at børn og teenagere, der begynder at tage SSRI bør nøje overvåges for enhver forværring af depression, selvmordstanker eller adfærd, eller nogen usædvanlige ændringer i opførsel, herunder søvnløshed, agitation eller tilbagetrækning fra sociale situationer.

Fluoxetin (Prozac), er den eneste SSRI godkendt af FDA til behandling af depression hos børn aldre 8 og ældre. Andre SSRI-præparater er ordineret til børn og teenagere i "off label" brug, siger FDA. I 2003 FDA anbefalede, at SSRI paroxetin ikke gives til børn og teenagere til at behandle depression.

Antidepressiv medicin fungerer ikke i alle tilfælde. Prozac hjælper kun omkring to tredjedele af dem, der tager det, siger FDA, og nogle børn oplever bivirkninger såsom agitation.

Selvmordstanker

"Selvmordstanker er meget almindelige hos unge," siger David Fassler, MD, en børnepsykiater, der underviser på University of Vermont. "Mindst én i seks tænker over det, og omkring halvdelen af ​​alle børn med depression vil forsøge selvmord." Heldigvis få lykkes. "Normalt vil de ikke fortælle nogen om det, og det er hvad vi bekymrer os om."

Undersøgelser, der involverer omkring 4.400 deprimerede børn førte til ny advarsel. De, der tog antidepressiv medicin var dobbelt så tilbøjelige til at udtrykke selvmordstanker som dem, der tog placebo (sukker piller). Numrene var små-4 procent for dem på den medicin versus 2 procent på placebo. Der var ingen egentlige selvmord, siger Dr. Fassler.

Et klinisk forsøg med omkring 440 unge med svær depression viste, at omkring 70 procent reageret godt på en kombination af Prozac og samtaleterapi. Det var dobbelt så høj for unge på placebo.

"Det centrale er, hvis du mener, dit barn kan have depression, skal du ikke bekymre dig om at forsøge at definere, hvad det er, bare få det tjekket ud," siger Dr. Fassler. "Kom til en mental sundhed professionel og få en omfattende evaluering. Den gode nyhed er, at hvis det er depression, virkelig vi kan hjælpe de fleste af disse børn."

Hvordan forældre kan hjælpe

Her er nogle forslag fra NIMH:

  • Indse, at depression i dit barn eller teenager er en alvorlig sygdom, der bør behandles og overvåges.

  • Dit barn skal evalueres grundigt med en sundhedspleje udbyder til at afgøre, om medicinen er passende. Hvis en SSRI er foreskrevet, skal barnet overvåges nøje, især i de første fire uger. Og hvis selvmordstanker eller agitation udvikle, underrette din udbyder på én gang.

  • Medicin er ikke den eneste behandling for depression, men er normalt påkrævet, hvis depressionen er mere end mild. Mange gange psykoterapi er givet som første behandling af milde former for depression. For mere alvorlige former, kan medicin gives i kombination med psykoterapi.

  • Hvis dit barn udtrykker selvmordstanker eller adfærd eller endog antyder disse, eller har nervøsitet, uro, irritabilitet, søvnløshed eller let udskiftelige stemninger, få ham eller hende evalueret straks.

  • Hvis dit barn allerede tager en SSRI, bør han eller hun ikke stoppe med at tage medicin uden at diskutere det med en sundhedspleje udbyder. Barnet bør også fortsat overvåges for at se, at medicinen hjælper.

  • Indse, at medicin kan have bivirkninger. Tal med din læge, hvis du har bekymringer om bivirkninger.