Tusgen

Må ikke indtages dine følelser

Har du nogensinde finde dig selv i midten af ​​en pose chips og spekulerer på, hvordan du fik der? Er et sammenstød med en kollega betyde en refleksmæssigt tur til slik skål i receptionen? Er du så fast besluttet på at være perfekt, at hver fald fra piedestalen sender dig direkte til køkkenet?

Detaljerne kan variere, men resultatet er det samme: At spise bundet til vores følelser skaber en "feel-bad" mønster, der er svært at bryde, tager på i vægt, og gør os til at føle værre.

Fødevarer er let at få, det er der altid, og det er et hurtigt fix. Ulempen er, at følelsesmæssige spise udløser skyldfølelse, fordi det som regel indebærer for meget mængde, dårlige valg af fødevarer, og en følelse af manglende kontrol.

I en alder, hvor alt for mange voksne vejer for meget at sætte dem i fare for en masse sundhedsmæssige problemer, det er klogt at afbryde dine ubehagelige følelser fra følelsesmæssig spisning. Trin et er at identificere de udløsende faktorer, der får dig i problemer. Det hjælper dig med at styre dem i stedet for at forsøge at gnaske dem væk.

Anger

Vrede er en følelse, der føles så stærkt i tarmen det kan faktisk blive misforstået som sult. Din kammerat glemmer en vigtig dato eller en kollega tager æren for dit arbejde. Den næste ting du ved, du er sulten.

Hvordan kan du vide det er vrede og ikke sult? Før du tager en bid, se inde i dig selv, pin ned, hvad du føler, og beslutte ikke at sluge, at snack. Det er en færdighed, du skal udvikle. Fødevarer kan modulere dine følelser, og det kan dulme dig. Men du skal lære at selv-lindre uden at gøre dig selv skade.

Angst

Hvis det eneste du kan komme op med, når du er stresset, er at spise, det er et problem. At have en livret som en godbid er fint, men hvis det er sædvanligt, er du nødt til at finde nye måder at pleje dig selv.

Det er normalt at nogle gange ønsker at dulme dig selv ved at spise en skål af pasta eller is, men du krydser over linjen, hvis det er den eneste måde du kan tænke på for at gøre dig selv føler sig bedre.

Kedsomhed

Følelsesmæssig spisning er at spise for at gøre os selv at føle sig bedre. Følelser som kedsomhed kan føre os til at søge hurtig tilfredsstillelse fra højt fedtindhold, højt sukker og højt kalorieindhold fødevarer. Når folk spiser af følelsesmæssige årsager, de ikke tendens til at gå for frugt og grøntsager. I stedet bruger de komfort fødevarer, der giver øjeblikkelig pleje.

Følelser kan ikke løses, før vi finder ud af, hvad der er at spise os. Har du brug for at skifte job? Har du brug for en ny hobby? Følelsesmæssig spisning er en dominoeffekt. Hvad du nødt til at drille er årsag-virkning-sammenhæng, der får dig foran fjernsynet bevæbnet med cookies.

Ensomhed

Folk kan bruge mad som en erstatning for relationer. Reklame opfordrer endvidere negativ mad adfærd. I sandhed, er det ikke overskydende mad, der fører til en mere tilfredsstillende og tilfredsstillende liv - det er relationer, og tage sig af dig selv.

Hvis overspisning føles som et problem, stille disse spørgsmål: Er du bruger nok tid sammen med venner? Hvem kan du dele din dag med? Er du gør noget for dig selv på en ugentlig basis, der er lige dig? En masse annoncer fødevaremarked som en erstatning for alt andet. Spise kan ikke udfylde en følelsesmæssig tomrum.

Sadness

Vi er alle føler sig trist til tider, ligesom vi alle føler andre følelser. Følelser behøver ikke at være skadelige, men den adfærd, som følge af de følelser kan være. Indstilling dig op for følelsesmæssig overbelastning kan være det første skridt til overspisning. For eksempel, hvis du fokuserer på, hvad andre har brug for til skade for dit eget velbefindende, kan du sætte dig op for en følelsesmæssig oversvømmelse, der omfatter sorg eller depression.

People pleasers kan spise for meget, fordi de er meget kritisk over for sig selv, de ønsker godkendelse, og alle andres velbefindende er vigtigere end deres egen. Hvis du ikke giver dig selv din grund, overspisning bliver en måde at selv-pleje gået amok.

En opskrift på coping

Alle os sommetider spiser af følelsesmæssige årsager. Problemerne opstår, når det får at være en vane eller forstyrrer livet. Disse mestringsstrategier fra vores eksperter kan hjælpe dig med at adskille følelser fra fødevarer.

  • Opsæt en mad og spiser tidsskrift, selv for et par dage. Få en lille spiralryg notesbog og skriv ned, hvad du spiser, når du spiser, og hvordan du føler på det tidspunkt. Kig efter bånd mellem hvad du føler og hvad du spiser. Jo mere du ved om, hvorfor du pludselig fuld og skyldig, jo mere vil du være i stand til at stoppe det.

  • Lav en liste over sunde aktiviteter at bruge, når følelserne få dig ned. Ringe til en ven, der lytter godt, nedskrive dine mest personlige tanker, læse en flugt roman, tage en tur. Vi har alle brug for en personlig pose tricks når følelserne blive ubehageligt.

  • Gør noget bare for dig selv hver uge. Jo mere positiv du føler om dig selv og dit liv, jo mere vil du være i stand til at tolerere vanskelige begivenheder. Burnout kan føre til en binge.

  • Vær opmærksom på din egen negative selv-snak. Skriv ned, hvad du siger til dig selv. Fordømmelse dig selv hele tiden kan være en opskrift på overspisning.

  • Hvis du føler dig klar til at få fat i og spise, forsinkelse i 20 minutter. Spørg dig selv, hvad du føler og hvad sund reaktion, du kan gøre for at styre det. Husk det nye svar vil ikke synes let i temmelig lang tid.

  • Hvis du ikke kan lukke din spise refleks, ændre menuen. Vælg fødevarer, der har brug for en masse tygge eller nå for tyggegummi. Skrå kan frigive spændinger. Eller opsøge kalorielette fødevarer som gulerødder.

  • Må ikke stå og spise. Sætte mad på en tallerken og gøre den handling at spise mere konkret. Dette vil give dig tid til at tænke rationelt og bypass der fortumlet spørgsmålet: "Hvordan er jeg kommet her?"