Tusgen

Depression symptomer og årsager

Symptomer på depression

Alle får langt nede tider. Men når disse følelser er vedholdende og påvirke dit daglige liv - at gribe ind med arbejde, skole, og tætte relationer -. Depression kan være at skyde skylden Lær mere ›

En checkliste for depression

Hvad er forskellen mellem en dårlig tilfælde af blues og smertefuld psykisk lidelse kaldet depression? Ifølge eksperterne, nedsat funktion er som regel en klar indikation af en svær depression.

Her er en hurtig tjekliste over depression symptomer. Hvis listen lyder bekendt, kan du ønsker at se en rådgiver eller en psykiater.

  • Depressive humør: Lider du af en følelse af tristhed, hjælpeløshed eller pessimisme i flere dage ad gangen?

  • Søvnforstyrrelser: Har du problemer med at falde i søvn om natten eller problemer med opholder sig i søvn-vågne op midt om natten eller for tidligt om morgenen? Sover du for meget?

  • Kronisk trætte: Har du ofte føler dig træt eller mangler energi?

  • Isolation: Har du stoppede møde med familie eller venner? Øget isolering og formindsket interesse eller glæde i aktiviteter er vigtige tegn på depression.

  • Appetite forstyrrelse: Er du spiser langt mindre end normalt-eller langt mere? Alvorlig og vedvarende appetit forstyrrelse er ofte en indikation af depression.

  • Manglende evne til at koncentrere sig: Hvis du ikke kan synes at fokusere på selv rutinemæssige opgaver, er det nok tid til at få noget hjælp.

  • Afhængighed af humørændrende stoffer: Hvis du er afhængig af alkohol eller andre stoffer for at gøre det gennem dagen, kan du lider af depression. Ofte stofmisbrug forårsager symptomer, der efterligner udseendet af klinisk depression, men er i virkeligheden skyldes helt til stofmisbrug.

  • En følelse af upassende skyld eller værdiløshed

  • Tilbagevendende tanker om død eller selvmord eller et selvmordsforsøg

Lær mere om symptomer på depression ›

Depression ikke en normal del af aldring

Depression er ikke en naturlig del af at blive gammel, men snarere en medicinsk sygdom, der bør behandles aggressivt.

Depression hos ældre voksne, eller i nogen, skal ikke opfattes som normalt. Nogle grupper er i højere risiko, men den gennemsnitlige ældre person er ikke deprimeret mere end en ung person. Depression er en sygdom, der påvirker omkring 7 millioner af de 39 millioner voksne over 65 år i USA ikke-spansktalende hvide mænd ældre end 85 har de højeste satser af selvmord i USA, og mange besøgte deres læge inden for den seneste måned. Faktorer, der kan føje til en ældre voksen risiko for depression oplever et tab af kontrol over ændringer i forbindelse med aldringsprocessen og miste folk, at de elsker.

Lær mere om depression og aldring ›