Tusgen

Diabetes

Diabetes fakta

Diabetes er en sygdom, der resulterer i dårlig regulering af blodsukkeret i kroppen. type 1 og type 2-diabetes oversigt ›

Hvad er de forskellige typer af diabetes?

Diabetes er en paraplybetegnelse, der refererer til en gruppe af sygdomme, der er markeret med et højt niveau af blodsukker. Den type af diabetes, en person har, afhænger af evnen til at gøre, eller brug, insulin, gatekeeper, der tillader glukose til korrekt ind i cellerne.

Lær mere om de forskellige typer af diabetes ›

Er der en kur mod diabetes?

Mens der ikke er en kur mod type 1-diabetes i dag, er meget fremskridt der gøres i at finde en kur mod diabetes. Nogle mennesker med type 2-diabetes, men har været kendt for at vende deres sygdom ved at forpligte sig til en streng program af livsstil foranstaltninger, der omfatter vægttab, en sund kost, og motion.

Læs mere om hvad der er på horisonten for diabetes ›

At leve med diabetes

Hvis du har haft diabetes i et stykke tid, du ved, at dag-til-dag ledelse af din sygdom er afgørende for dit helbred. Du ved også, at det kan være udfordrende. Nogle gange kan du føle dig modløs og spekulerer på, hvordan du vil holde det op. Nøglen til succes er at bevare din motivation.

"Det kan hjælpe at tænke på diabetes ledelse som en rejse," siger Anna Simos, MPH, CVU, en klinisk diabetes uddannelse specialist. "Hvis du har tålmodighed, får du bedre til omsorg for dig selv. Bare tage det en dag ad gangen. Når du får sporet, tilgiv dig selv og holde bevæger sig fremad."

Identificering af dine specifikke anstødssten kan hjælpe dig med at komme tilbage på sporet. Her er nogle almindelige forhindringer, som du måske har stødt på og tips til at få ud over dem.

Lær mere om at leve med type 2-diabetes ›